Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concursuri

Olimpiada de Limba Maternă Rusă şi cea de Limba Maternă Croată, găzduite la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni se desfăşoară începând de vineri, 15 aprilie, cea de-a XVII-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Limba Maternă Rusă şi cea de-a IX-a ediţie a Olimpiadei de Limba Maternă Croată.

Deschiderea festivă a olimpiadelor a avut loc în Sala “Pictor Aurel Baeşu” a Muzeului de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni.

Pe lângă cei 86 de elevi participanţi la faza naţionala a celor două olimpiade, au participat referentul pe probleme de cultură a Ambasadei Federaţiei Ruse, Alexandr Vasiliev, profesorul Şcolii de pe lângă Ambasadă, Pavel Siminovski, ataşatul cultural al Ambasadei Croaţiei, Mirko Radici, reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţean Suceava, inspectorul general adjunct Vasile Monacu, primarul municipiului Fălticeni, Vasile Tofan.

 

“Ministerul Educaţiei nu face tot ce ar trebui pentru a valorifica  potenţialul copiilor dotaţi”

Inspectorul Vasile Monacu a precizat că judeţul Suceava este implicat în organizarea acestor olimpiade, “de fapt judeţul Suceava organizează aceste olimpiade, pentru că Ministerul ne-a sprijinit foarte limitat în organizarea acestei acţiuni şi am spus de multe ori că Ministerul Educaţiei nu face tot ce ar trebui pentru a valorifica  potenţialul copiilor dotaţi din România. Noi am căutat să facem totul în aşa fel încât cei prezenţi la Fălticeni să se simtă bine şi să vadă frumuseţea acestui colţ de rai care este Bucovina”, a spus inspectorul general adjunct Vasile Monacu.

Din cele două comisii naţionale ale Olimpiadei de Limba şi Literatura Rusă Maternă şi Olimpiadei de Limba şi Literatura Croată Maternă fac parte cadre universitare sau profesori care predau la catedră şi ai căror elevi s-au calificat la fazele internaţionale ale acestor olimpiade.

Preşedintele Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Limba şi Literatura Croată Maternă este lect. dr. Maria Laţchici, de la Universitatea din Bucureşti, prof. univ. Dr. Feodor Chirilă fiind preşedintele Comisiei Naţionale a Olimpiadei de Limba şi Literatura Rusă Maternă.

 

Ambasada Federaţiei Ruse oferă excursii gratuite primilor clasaţi

Ambasada Federaţiei Ruseasigură pentru primii 30 de elevi clasaţi la olimpiadă câte o excursie gratuită în cele mai frumoase locuri din Federaţia Rusă.

“Noi îi vom susţine în continuare pe toţi elevii şi studenţii care învaţă limba rusa, nu numai prin cărţi, nu numai prin cuvinte. O să facem tot posibilul să fiţi stimulaţi pentru a învăţa limba rusă. Cea mai bună stimulare este o vizită în Federaţia Rusă, aşa cum a fost şi până acum pentru toţi cei care au câştigat această olimpiadă. Este o excursie în care aveţi posibilitatea să cunoaşteţi Rusia, să faceţi cunoştinţă cu elevi din Federaţia Rusă, să dialogaţi direct în limba rusă. Aştept să ne vedem în Federaţia Rusă cu cei mai buni dintre dumneavoastră”, a spus referentul pe probleme de cultură al Ambasadei Federaţiei Ruse, Alexandr Vasiliev.

 

Vizite şi excursii în judeţ

Pe lângă concursul care a constat în două probe, una scrisă şi una orală, elevii au vizitat sâmbătă după-amiază muzeele din Fălticeni, iar duminică după–amiază au mers într-o excursie la Casa Memorială “Nicolae Labiş” din Mălini, Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului. Astăzi, începând cu ora 11,30, va avea loc festivitatea de premiere.

Competiţia se desfăşoară cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, al Ministerului Educaţiei, al Primăriei municipiului Fălticeni, al Uniunii Croaţilor din România, al Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpiada de Limba Maternă Rusă şi cea de Limba Maternă Croată, găzduite la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1173 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Olimpiada de Limba Maternă Rusă şi cea de Limba Maternă Croată, găzduite la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei