Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2011 - Anul XVI, nr. 90 (4688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Boc: România poate deveni un exemplu pentru Europa Centrală şi de Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Gura Humorului, că România ar putea deveni un exemplu pentru ţările din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte redresarea economică.

Emil Boc a precizat că România are o şansă în plus faţă de alte ţări de a-şi accelera creşterea economică în anii 2011 şi 2012, prin absorbţia fondurilor europene.

„Ieşirea din recesiune se va realiza, după toate datele pe care le avem în momentul de faţă, la sfârşitul primului trimestru. Asta înseamnă că, după două trimestre consecutive de creştere economică, am păşit direct şi sigur pe terenul creşterii economice în România. Singurele care pot consolida această creştere economică sunt investiţiile: investiţii de la bugetul de stat, investiţii din fonduri europene, investiţii din parteneriatul public-privat”, a spus premierul României.

 

Guvernul va amenda legea parteneriatului public-privat după cerinţele Uniunii Europene

Emil Boc a precizat că pentru anul 2011, suma alocată de la bugetul de stat pentru investiţii este de 35 de miliarde de lei, în comparaţie cu suma de 33 de miliarde de lei alocată în 2010. Boc a arătat că în 2012 suma disponibilă de la bugetul de stat pentru investiţii va fi de 45 de miliarde de lei.

„De unde vin aceşti bani? Vin din reforma pe care am făcut-o în 2009 şi 2010, pentru că, în ultimă instanţă, asta a însemnat reforma statului pe care am dus-o la îndeplinire. Am alocat statului atâtea resurse cât producem, iar banii pe care i-am împrumutat i-am direcţionat spre investiţii şi locuri de muncă. Nu au mai mers resurse financiare, cum s-au dus în 2008, pe pomeni electorale, ci s-au dus bani spre absorbţia fondurilor europene, pentru asigurarea co-finanţării şi pentru lucrări de investiţii care să genereze activitate economică”, a declarat Emil Boc. El a adăugat că în scurt timp, Guvernul va amenda legea parteneriatului public-privat, în conformitate cu cerinţele Uniunii Europene.

Premierul României a spus că, odată cu apariţia legii parteneriatului public-privat, vor putea fi făcute investiţii în construcţia de autostrăzi, de hidrocentrale, precum şi în construcţia de spitale.

„Cred că, având aceste trei resurse extrem de importante, banii de la buget, banii europeni şi banii rezultaţi din parteneriatul public-privat, România îşi va accelera creşterea economică şi vom putea să ne îndeplinim obiectivele de creştere economică, 1,52 - 2% în 2011, 4-4,5% în 2012, şi prin aceasta România să devină un model de redresare economică pentru întreaga Europă Centrală şi de Est. Pentru că am făcut ceea ce a trebuit, chiar dacă a fost greu, în 2009 şi 2010. Greu din punct de vedere politic şi greu din punct de vedere al populaţiei, dar roadele acelor măsuri corecte pentru ţară se văd acum, când semnele bune încep să se înmulţească şi ne arată că drumul pe care îl parcurgem este acela al creşterii economice”, a mai spus Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: România poate deveni un exemplu pentru Europa Centrală şi de Est.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: România poate deveni un exemplu pentru Europa Centrală şi de Est0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fugi ma trimis de
(18 apr 2011, 11:10:50
Cea mai tare declaratie si aberatie in acelasi timp a lui nea BOC. Rromania exemplu pentru altii? Rromania, care are un pret la carburant foarte scump? Tara in care carnea e cea mai scumpa din Europa? O tara in care se gasesc rosii din turcia mai ieftine ca cele din Rromania? Ce anume sa dam exemplu? Tara in care oamenii muncesc pentru 500 de ron? Fugi malaughing) E destul ca il avem pe Severin in PE. Eu cred ca de fapt ai vrut sa afirmi: "Europa Centrala si Est, nu faceti ca Rromania". Penibil
2.   Macar... trimis de
(18 apr 2011, 17:18:33
Macar de-i denumea inapoi tigani pe lichelele astea(aproximativ toate) ca ne-au facut de rusine .. si tot era o realizare pt guvern .Nu stiu de ce unii nu sunt de acord atata timp cat asa sau numit dintotdeauna : tigani , cantece tiganesti , lautari tigani ..inima de tigan , suflet de tiganca , satra de tigani etc Sunt expresii si denumiri care nu pot fi schimbate asa doar de dragul unui parlamentar tigan caruia nu-i suna bine la ureche ...mai bine s-ar bate in parlament pt legi care sa-i mai puna la punct ...ca prea isi fac de cap si pe noi romanii de rusine ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei