Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără scăpare

ADN-ul de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa soţilor Hriţcu, încă o probă împotriva asasinului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E o chestiune de zile până când dosarul dublului asasinat de la Siret, din 17 februarie 2010, care numără peste o mie de pagini, va ajunge pe masa procurorilor din Cernăuţi, iar surse judiciare ne-au mărturisit că probele strânse de anchetatorii suceveni împotriva principalului suspect, ucraineanul Leonid Zaporozhets (51 de ani), sunt incontestabile.

Cele mai importante probe împotriva acestuia sunt cele ADN, prelevate din apartamentul în care au avut loc cele două crime, asupra lui Carmen (39 de ani) şi Raluca (6 ani) Hriţcu, soţia şi fiica unui valutist din Siret, Vasile Hriţcu.

Pe lângă ADN-ul luat de pe cartuşele gloanţelor cu care au fost împuşcate în cap cele două victime, anchetatorii au luat o probă ADN şi de pe perna prin care a fost executată fetiţa soţilor Hriţcu.

Toate probele sunt identice profilului genetic al lui Leonid Zaporozhets.

Pe lângă acestea, în apartamentul familiei Hriţcu s-au găsit numeroase amprente ale ucraineanului. Pe sonerie, pe aspirator, pe mobilierul din casă. Zaporozhets nu s-a chinuit deloc să-şi şteargă urmele, bănuind cel mai probabil că nu va fi prins niciodată.

Culmea e că, în ciuda maldărului de probe adunate de anchetatori, care au găsit şi martori care confirmă prezenţa ucraineanului la Siret, în ziua dublului asasinat, audiat în cadrul comisiilor rogatorii, Leonid Zaporozhets neagă cu vehemenţă că ar fi fost prin zonă.

El recunoaşte că a ajuns în judeţul Suceava, dar după data comiterii crimei, fiind abandonat în municipiul reşedinţă de judeţ de şoferul unui microbuz cu care vroia să ajungă în Italia, la muncă, şi căruia nu a mai avut să-i plătească câteva sute de euro pentru transportul în Peninsulă.

 

A avut sau nu Leonid Zaporozhets un complice?

După dublul asasinat de la Siret, s-a vorbit despre doi suspecţi. Vasile Hriţcu povestea că soţia sa i-a spus la telefon, cu puţin timp înainte de a fi ucisă, că la uşă sunt doi indivizi suspecţi, iar poliţia a făcut portretele robot pentru doi suspecţi.

Ba mai mult, şeful de pe atunci al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă, anunţa într-o conferinţă de presă că a fost identificat şi complicele lui Leonid Zaporozhets, un anume Rezvan B., în vârstă de 28 de ani, tot cetăţean ucrainean.

Despre acesta, există date certe că ar fi fost în Siret, împreună cu Leonid Zaporozhets, însă nu că ar fi participat efectiv la comiterea crimei, nefiind găsite urme care să-l plaseze în câmpul infracţional, aşa cum s-au găsit în cazul suspectului principal.

Acel Rezvan B. a recunoscut la audieri, ne-au mărturisit surse judiciare, că a fost până la uşa blocului familiei Hriţcu, însă susţine că habar nu a avut de crime. Cel care a intrat în bloc şi a urcat la uşa soţilor Hriţcu, pentru a schimba valută, a fost Leonid Zaporozhets, ar fi explicat suspectul în vârstă de 28 de ani.

Deşi există bănuiala că acel Rezvan B. nu spune întocmai adevărul, anchetatorii suceveni nu au reuşit să găsească probe suficiente să-l pună sub acuzare pentru complicitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ADN-ul de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa soţilor Hriţcu, încă o probă împotriva asasinului.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ADN-ul de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa soţilor Hriţcu, încă o probă împotriva asasinului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei