Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De luna viitoare

108 camere video vor supraveghea străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Furturi, tâlhării, bătăi în stradă, incendii sau alte evenimente nedorite care se petrec pe străzile Sucevei vor putea fi sesizate în timp real şi chiar stopate, sau cel puţin rezolvate mai rapid şi mai uşor de autorităţile responsabile, datorită unui sistem de supraveghere video stradal, care va fi funcţional de luna viitoare.

Mai exact, 108 camere video de supraveghere, atât fixe, cât şi mobile, vor fi amplasate în locuri cheie din municipiul Suceava, în vreme ce imaginile transmise de acestea vor fi vizualizate şi analizate de o echipă de poliţişti locali, 24 de ore din 24. În cazul în care aceştia observă un incident sau o activitate suspectă într-una din locaţiile cu supraveghere video, au obligaţia de a anunţa imediat pe cei care sunt în măsură să intervină, de la poliţie, pompieri, salvare, până la furnizorii de utilităţi, care vor fi informaţi de existenţa unor avarii.

 

Şoferii implicaţi în accidente rutiere pot fi urmăriţi prin camerele video

Nu în ultimul rând, cele 108 camere video se vor dovedi foarte utile Poliţiei Rutiere, care va putea fi anunţată rapid când apar blocaje de trafic într-o anumită zonă a oraşului, când se întâmplă accidente, în vreme ce imaginile surprinse de pe stradă şi înregistrate pe servere vor putea fi folosite ca probe în rezolvarea unor cazuri mai complicate.

Camerele video achiziţionate pentru municipalitatea suceveană sunt capabile să înregistreze chiar şi numărul unei maşini aflate în trafic, în cazul în care aceasta este implicată într-un accident, iar şoferul fuge de la locul faptei.

Mai mult, cei care monitorizează imaginile transmise de camerele video au posibilitatea de a centra imaginea pe o anumită maşină sau pe un individ de pe stradă şi să îl urmărească până la ieşirea din aria vizuală a camerei respective, de unde urmărirea detaliată poate fi preluată de următoarea cameră video existentă.

De exemplu, ţinând cont de faptul că astfel de camere video vor fi montate la toate intrările şi ieşirile din oraş, se va şti dacă o maşină implicată într-un accident rutier a părăsit oraşul şi în ce direcţie.

 

80 de zone din Suceava, supravegheate non-stop de camere video

Amplasarea celor 108 camere video este posibilă datorită proiectului “Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în municipiul Suceava”, finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea totală a proiectului fiind de 2,467 de milioane de lei, din care 1,7 milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Sistemul de supraveghere video este compus din 72 de camere fixe şi 36 de camere mobile, care vor fi instalate în 80 de locaţii.

“Proiectul poate fi considerat un fel de Big Brother, dar scopul său este de creştere a siguranţei cetăţenilor, pentru că vor fi montate camere video în zonele cele mai aglomerate, în pieţe, în preajma şcolilor, liceelor şi grădiniţelor, iar poliţiştii locali vor veghea non-stop asupra a ceea ce se întâmplă pe străzile oraşului, în acest fel având siguranţa că se va interveni mult mai repede şi mai eficient acolo unde este nevoie”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, centrul de supraveghere a imaginilor transmise de camerele video va fi amenajat săptămâna viitoare la parterul sediului Primăriei Suceava, acolo unde vor fi instalate cele 12 servere care controlează acest sistem, cu 12 monitoare pe care se va face supravegherea în timp real, precum şi echipamente de controlare a camerelor mobile.

Imaginile surprinse de camerele video sunt înregistrate pe servere timp de 30 de zile, astfel încât, chiar dacă un eveniment nu a fost observat în timp real de agenţii de poliţie, care vizualizau alte imagini în acel timp, filmările pot fi folosite de poliţie pentru a afla detalii suplimentare despre un eveniment despre care ştiu că s-a întâmplat într-una din zonele în care există supraveghere video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 108 camere video vor supraveghea străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
108 camere video vor supraveghea străzile Sucevei3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da trimis de
( 5 apr 2011, 11:21:27
Un lucru bun , tone de multumiri pentru cei care au propus si realizat acest proiect .
Asa ar trebui si la sate , intrarile , iesirile si centrul , macar atat . Se poate si este ceva util pentru siguranta cetateanului .
2.   ? trimis de
( 5 apr 2011, 11:32:53
Camerele astea inregistreaza si viteza cu care circula unii idioti in trafic(mai ales la coborare spre Burdujeni) ,daca trec pe rosu la semafor sau daca nu dau prioritate pietonilor ? Apropo, poate cu ajutorul camerelor o sa vada si tov. Lungu santurile uitate de pe Str. Stefan cel Mare si balastul care aruncat de roti loveste masini si pietoni deopotriva !!!
3.   DAR DE CATE ORI TOT DATI ACEST ARTICOL trimis de
( 5 apr 2011, 11:55:54
Pai este cred a 4 oara cand apare acest subiect cu aceeasi forma in ziar.. ce naiba!
4.   Da vechiul proiect? trimis de
( 5 apr 2011, 12:27:35
Cu vreo cativa ani in urma a mai fost "realizat" un semenea proiect cu camere fixe pe principalele artere de circulatie, functional, cu monitorizare la serviciul Politiei Rutiere dar despre care nu s-a mai auzit nimic. Oare cu el ce se intampla? Sau se folosesc probe incrucisate?
Sunt foarte curios sa aflu care sunt cele 80 de zone supravegheate.
Poate cu ajutorul camerelor respective se va putea stabili cu precizie si suprafetele pe care le carpesc asfaltatorii nostri sa nu mai coste operatiunile respective de parca ar turna asfalt nou peste tot.
5.   Da da trimis de
( 5 apr 2011, 13:52:00
O camera de supraveghere in Touareg-ul primarului pe cand se va instala? Sa vada tot poporul ce "cadouri" primeste domn' primar prelipcar. Poate asa i se mai domoleste oleac' apetitu' pentru banet nemuncit. Porcovane ti se apropie Ignatul.. Spala-te si condimenteaza-te bine ca sa avem ce parli.
6.   N-ar strica trimis de
( 5 apr 2011, 13:59:52
si vreo doua in biroul primarului...
7.   Parca nu cred trimis de
( 5 apr 2011, 21:17:39
Eu sant mai rezervat ,nu cred ca aceste camere isi vor dovedi utilitatea. Exista chiar asa o stare mare de criminalitate la Suceava incat se impunea supravegherea video?? Tin si de foame aceste camere de supraveghere?
8.   Bune si nebune trimis de
( 6 apr 2011, 09:59:27
poate cu ocazia instalarii camerelor voi putea da in judecata primaria, cand dau cu masina prin craterele de pe strazi. sa am si eu o dovada.happy
dezastruuuuu domn primar!!!
am zis ca ies intr-o seara si plantez in gropile mai mari de pe strazi, floarea soarelui sau zambile, macar sa facem slalom printre flori, ca niste fluturasi indoctrinati portocalii ce suntem
9.   ..... trimis de
( 6 apr 2011, 15:22:47
camerele astea vor surprinde oare si "plicurile pline ",pe care le primiti cei din conducere pe sub mana???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei