Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cine refuză să muncească nu va mai primi nici un ban de la stat

Românii care vor refuza un loc de muncă sau cei care nu vor accepta să participe la cursuri de formare profesională nu vor mai beneficia de nici un ajutor social, a declarat luni, la dezbaterea proiectului de Lege a asistenţei sociale, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.

Primarul oraşului Mizil, Emil Proşcan, a reproşat reprezentanţilor Ministerului Muncii că proiectul de lege privind asistenţa socială încurajează nemunca, întrucât beneficiarii de venit minim garantat refuză de multe ori locul de muncă, motivând că dacă stau acasă primesc, din prestaţii sociale, aceeaşi sumă de bani.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu a precizat însă că au fost făcute controale la nivelul primăriilor pentru a verifica dacă beneficiarii de venit minim garantat fac muncă în folosul comunităţii, aşa cum prevede legea, şi acolo unde s-a constat că nu se întâmplă acest lucru, a fost întreruptă acordarea prestaţiei sociale.

"Vrem să restrângem accesul la ajutoare, să le dăm numai acolo unde este nevoie. Dacă nu vor să muncească, de la stat nu vor mai primi nici un ban. (…) Încurajăm munca, nu nemunca. Prestaţiile vor fi mult mai atent verificate", a spus Ivăşchescu.

Secretarul de stat a mai spus că, în acelaşi timp, autorităţile se gândesc la o formă de a stimula angajatorii să încadreze în muncă persoane care primesc venitul minim garantat.

Refuzul unui loc de muncă, a participării la cursuri de formare, recalificare sau alte măsuri active poate conduce la diminuarea cuantumului beneficiului social sau la încetarea acestuia şi la interdicţia de acordare pe o anumită perioadă, conform proiectului Legii asistenţei sociale.

Proiectul de lege va fi în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, până în 24 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine refuză să muncească nu va mai primi nici un ban de la stat.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cine refuză să muncească nu va mai primi nici un ban de la stat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda.. trimis de
( 5 apr 2011, 12:51:32
astia vb. de munca, ca si cum locurile de munca stau si putrezesc, iar populatia se uita cu scarba la ele, multumindu-se cu "ajutorul social". prosti..
2.   Disperare trimis de
( 6 apr 2011, 08:54:24
Cu toata stima pentru cel ce a scris acest articol ,cred ca cneva nu vrea sa arate realtatea. Posbilitatea de a-ti gasi un loc de munca este 0 la ora actuala,am incercat acest lucru si de la inceputul acestui an m-amprezentat la peste douazeci de interviuri.Se cauta ,cred ,superoameni. Cu familie ,copii,an de vechime cand ajungi la capatul puterii si vezi ca este aproape imposibl sa-t mai gasesti un job oare ce-ti mai ramane sa faci ? Nu caut un loc de munca pentru studiile superioare pe care le am ci un loc de munca .unde sa i-mi castig o bucata de paine .La fel ca mine vad ca sant foarte multi ,si disperarea vine cand nu mai gasesti nici o speranta de supravietuire. Sant crestin si om cu frica lui Dumnezeu ,dar oare cine mai refuza astazi un loc de munca.
3.   Doar vorbe..idioate trimis de
( 6 apr 2011, 10:25:19
locuri de munca nu se gasesc...poate doar pt tiganii care fura si mai primesc si ajutoare ..ar trebuii pusi la maturat pe strazi...ca asta le permite studiile ... Dar nu vor ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei