Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Drepturile salariale ale profesorilor, conform deciziei ICCJ, plătite când vor permite resursele

Marţi, 5 Aprilie 2011 (17:21:20)

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că decizia ICCJ privind creşterile salariale în educaţie va fi respectată, precizând că aceasta se referă la drepturile salariale pentru perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009, care vor fi plătite când resursele economice ale ţării vor permite.

"Am avut o discuţie foarte bună şi concretă cu partenerii şi colegii de la UDMR pe două probleme principale: problema salarizării în învăţământ şi problema dialogului social şi a Codului dialogului social", a spus Boc, după întâlnirea cu parlamentarii UDMR.

El a ţinut să precizeze că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie "este şi va fi respectată", subliniind că în România nu se pune problema de a nu fi respectată o hotărâre a ICCJ sau a unei instanţe judecătoreşti.

"Această decizie a ICCJ acoperă perioada 1 octombrie 2008 - 31 decembrie 2009. Este vorba despre drepturile salariale care vor fi recuperate de către profesori pe acel interval de timp. Acele drepturi salariale, potrivit legii, vor fi plătite în momentul în care resursele economice ale ţării permit pe baza reeşalonării aşa cum sunt reeşalonate şi alte drepturi restante din trecut pe alte categorii sociale", a explicat premierul Emil Boc.

ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de procurorul general privind aplicarea Legii 221/2008 referitoare la creşterile salariale în educaţie, cadrele didactice având astfel dreptul la plata diferenţelor dintre drepturile salariale cuvenite potrivit OG 15/2008, aprobată prin legea 221.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile în interesul legii formulate de Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Galaţi şi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Drepturile salariale ale profesorilor, conform deciziei ICCJ, plătite când vor permite resursele.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Drepturile salariale ale profesorilor, conform deciziei ICCJ, plătite când vor permite resursele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei