Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Toate dosarele de încadrare în grad de handicap vor fi reverificate

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Nicolae Ivăşchescu, a declarat luni, la dezbaterea proiectului de Lege privind asistenţa socială, că după verificarea prin sondaj a dosarelor de încadrare în grad de handicap, se va trece la controlarea tuturor persoanelor.

Reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale, participanţi la dezbatere, au solicitat şi verificarea persoanelor încadrate permanent în grad de handicap, motivând că unii au primit de ani de zile această încadrare în grad de handicap şi nimeni nu a mai verificat ulterior dacă situaţia lor nu s-a îmbunătăţit.

"Ştim că sunt probleme şi că unele grade au fost acordate aşa cum au fost încadrate. O să facem acest lucru pe tot teritoriul ţării", a mai spus Ivăşchescu.

Potrivit unui document guvernamental obţinut de MEDIAFAX în februarie, prestaţiile pentru persoanele cu handicap vor fi comasate într-un singur program, unificat cu pensiile de invaliditate.

Astfel, pentru persoanele cu handicap va fi instituită o singură prestaţie, dar în cuantumuri diferenţiate în funcţie de gradul de handicap şi nevoile specifice.

"Beneficiile se menţin, dar se estimează acordarea lor la un număr redus de persoane, prin unificarea criteriilor şi sistemelor pentru persoanele cu handicap şi pensiile de invaliditate", se arată în document.

Alte măsuri pregătite de Executiv sunt asigurarea unui număr crescut de inspecţii pentru eliminarea fraudelor, utilizarea mai bună a "sesizărilor" din partea publicului larg (prin linii telefonice gratuite sau internet), stabilirea unui sistem de sancţionare a solicitărilor frauduloase adresate sistemului de asistenţă socială, utilizarea unor metode alternative de plată, precum plata directă la furnizorul unui serviciu (întreţinere locuinţă, încălzire, servicii creşă), utilizarea de vouchere sau a cardului social pentru acoperirea costurilor unor bunuri indispensabile vieţii zilnice, interconectarea sistemelor de baze de date referitoare la beneficiarii de drepturi sociale cu alte surse de date relevante (bazele de date ale Casei de Pensii, Agenţiei de Ocupare şi Formare Profesională, Registrului Civil, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală).

După aplicarea acestor măsuri, ponderea prestaţiilor sociale în PIB ar urma să scadă, până în 2013, de la 1,77% la 1,41%, iar cea a pensiilor sociale şi altor beneficii de la 1,08% la 0,67%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate dosarele de încadrare în grad de handicap vor fi reverificate.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Toate dosarele de încadrare în grad de handicap vor fi reverificate2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tragicomedie ! trimis de
( 5 apr 2011, 13:19:18
Ar trebui mai intai verificati cei care dau asemenea dispozitii...de aici se gandesc imbecilii portocalii sa scoata niste amarati de bani, de la niste amarati. Incompenti, jigodii ordinare...sper din tot sufletul sa li se infunde cat mai curand...si-au batut joc si inca o fac de cei pe care ar trebui sa-i reprezinte. RUSINE Golanilor !!!
2.   Adevarul e la mijloc.. trimis de
( 5 apr 2011, 13:52:57
Sunt de acord cu tine ca sunt imbecili si sper sa plece cat mai curand de la guvernare dar sunt silit sa recunosc faptul ca au facut si unele lucruri bune. Cred ca 80 % din cazurile de persoane cu handicap sunt falsuri grosolane. In localitatea mea din surse sigure stiu ca sunt cam 300 de persoane cu handicap la 2900 de locuitori in total. Deci cam 10% sunt handicapati. Iau pensie din banul meu si al tuturor contribuabililor si-i vad muncind pe camp de rup sau stau in strainatate la vreun fix si iau si pensie acasa. Aceste nedreptati trebuie sa se termine odata . Hotia si faptul ca unii sunt ,,mai smecheri" au dus tara asta in punctul critic in care se afla acum. Asta e realitatea !
3.   Asteptam... trimis de
( 6 apr 2011, 00:48:50
Ar trebui sa urmeze la verificat cei ce s-au pensionat pe caz de boala...Asta tot FURT se numeste!Asa au ajuns sa fie Romanii...Ti-e scarba sa-i vezi cum se dau credinciosi,cum postesc dar isi fura vecinii cu apometrele si repartitoarele...cum mint,cum sunt lenesi si nespalati...cum isi rup flanelele la rand la ulei,cum asteapta pomana...Nu numai ca ar trebui sistat ajutorul necuvenit sau pensia nemeritata,ar trebui obligati sa dea banii inapoi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei