Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANFP vrea desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental

Marţi, 5 Aprilie 2011 (17:22:24)

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cere Parlamentului desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental "pe motiv de eficienţă financiară" şi arată că 70 de persoane ocupă această poziţie, ANPF invocă posibilitatea redistribuirii acestora dintr-un corp de rezervă, ca orice funcţionar public.

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANPF) informează că, marţi, în Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din cadrul Senatului, a fost dezbătut Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, la dezbateri ANFP fiind reprezentată de către preşedintele Agenţiei, Andras Szakal, vicepreşedintele Cristian Roman şi secretarul general Marian Niculescu.

Proiectul de act normativ a fost anterior supus discuţiilor în cadrul Comisiei juridice şi Comisiei pentru egalitate de şanse din Senat. Astfel, pe parcursul dezbaterilor din cadrul Comisiei pentru administraţie publică, au fost formulate amendamente pe acest proiect de lege, care au fost respinse, marţi, în totalitate de către reprezentanţii ANFP., precizează Agenţia într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX

În acest context, preşedintele ANFP a spus că "aceste amendamente sunt politice, iar ANFP nu le poate susţine, deoarece modifică în întregime sensul legii".

Potrivit ANFP, trei dintre amendamentele aduse vizau menţinerea funcţiei de inspector guvernamental, reprezentanţii Agenţiei susţinând desfiinţarea acestei funcţii pe motiv de eficienţă financiară şi argumentând, totodată, posibilitatea redistribuirii inspectorilor guvernamentali dintr-un corp de rezervă, ca orice funcţionar public.

În prezent, aproximativ 70 de persoane ocupă funcţia de inspector guvernamental, precizează ANPF.

"În urma votului din cadrul Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din cadrul Senatului României, s-a decis admiterea proiectului de act normativ în forma în care a fost înaintat de către ANFP, următoarea etapă fiind dezbaterea acestui proiect în cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor", spune Agenţia.

În 9 februarie, Guvernul a decis, printr-un proiect de lege, desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental, persoanele care ocupă în prezent aceste posturi urmând să fie trecute într-un corp de rezervă.

Proiectul a fost transmis atunci Parlamentului pentru dezbatere în regim de urgenţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANFP vrea desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANFP vrea desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei