Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2011 - Anul XVI, nr. 79 (4677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Caii de la Herghelia Rădăuţi, câştigători la un concurs naţional de anduranţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caii pur-sânge arab din rasa Shagya, crescuţi la Herghelia Rădăuţi, şi-au dovedit încă o dată valoarea, într-un concurs naţional de rezistenţă, organizat de Federaţia Ecvestră Română, la care Suceava a participat pentru prima dată.

Astfel, la Concursul Naţional de Anduranţă 30, 60, 80 km, care a avut loc la Câmpina în perioada 1-3 aprilie 2011, Clubul Sportiv Romsilva Rădăuţi a participat cu doi cai, Hadban şi Shagya, ambii fiind premianţi.

Cei doi reprezentanţi ai rasei Shagya arab au fost selectaţi să participe în concurs, alături de alţi 16 cai din ţară, după ce au trecut cu brio de probele iniţiale de anduranţă.

Această competiţie, de anduranţă, constă în parcurgerea unor distanţe mari, cu un anumit grad de dificultate a terenului, traseul fiind compus din faze cu distanţe strict stabilite. Între faze are loc un control sani­tar-veterinar foarte serios unde se cons­tată starea de sănătate a cailor şi dacă aceştia pot continua sau nu pro­ba.

Locul I în acest  concurs, în care au trebuit parcurse trei trasee, unul de 30 de km, altul de 60 de km şi unul de 80 de km,  a fost ocupat de calul Hadban, avându-l drept călăreţ pe Cristian Hancer, în vreme ce calul Shagya, călărit de Costică Hâj, a luat locul 6.

“Rezultatele au fost surprinzătoare pentru toată lumea, mai ales că era prima noastră participare. Ideea de a ne implica în acest concurs ne-a fost dată de arbitrul internaţional Alexandru Iavorovski, acum doi ani, când, prezent la un concurs la Herghelia Rădăuţi, a spus că avem cai potriviţi pentru competiţii de anduranţă. Noi i-am luat aprecierile drept un motiv să începem antrenamentele de anduranţă şi acum rezultatele sunt vizibile”, a declarat şeful Biroului Cai de rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc.

În baza rezultatelor obţinute la această competiţie naţională, caii de la Herghelia Rădăuţi vor putea participa la concursul internaţional de anduranţă, care va avea loc la finele lunii aprilie – începutul lunii mai, în Babolna, Ungaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caii de la Herghelia Rădăuţi, câştigători la un concurs naţional de anduranţă.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Caii de la Herghelia Rădăuţi, câştigători la un concurs naţional de anduranţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei