Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furturi în serie

Trei suceveni pe zi, victimele spărgătorilor de locuinţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţele a cel puţin trei suceveni sunt călcate în fiecare zi de hoţi, potrivit statisticilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe primele două luni ale acestui an.

Numărul spargerilor de locuinţe a crescut semnificativ de la începutul acestui an, în lunile ianuarie şi februarie a.c. fiind comise nu mai puţin de 198 de astfel de fapte.

Practic, în primele luni ale lui 2011 au fost înregistrate mult mai multe infracţiuni de furt din locuinţe faţă de trimestrul I din anul 2010, atunci când s-au produs 138 de astfel de fapte.

 

Localităţile unde au loc cele mai multe furturi

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Suceava, cele mai multe spargeri au avut loc pe raza municipiilor Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, precum şi pe raza oraşelor Gura Humorului şi Vicovu de Sus.

Cele mai multe furturi din locuinţe, înregistrate în primele două luni ale acestui an, au fost comise prin efracţie (95), cu chei potrivite (10), prin escaladare (16), prin ruperea butucului (5) sau alte modalităţi.

În ianuarie şi februarie, de exemplu, se arată în statisticile poliţiei, au fost sparte nu mai puţin de 25 de case de vacanţă.

În fiecare zi, pe nota de presă a IPJ Suceava este prezentat cel puţin un caz de furt din locuinţă petrecut pe raza judeţului.

Ieri, de exemplu, era prezentat un furt înregistrat în comuna Fântânele.

În noaptea de duminică spre luni (20/21 februarie a.c.), persoane necunoscute au pătruns în locuinţa  unui localnic, Cezar A., de 47 de anui, şi au sustras suma de 500 de lei, precum şi mai multe bijuterii din aur estimate la circa 2500 de lei.

 

I-au furat din casă 25.000 de euro şi 12.000 de lei

Furtul din locuinţă cu cel mai mare prejudiciu înregistrat în primele două luni ale acestui an s-a înregistrat pe raza municipiului Vatra Dornei.

O femeie din localitate a reclamat la poliţie, la sfârşitul lunii trecute, că persoane necunoscute i-au spart locuinţa şi i-au furat nu mai puţin de 25.000 de euro şi 12.000 de lei.

Păgubita, Violeta A., în vârstă de 54 de ani, le-a spus poliţiştilor că a lipsit de acasă aproximativ jumătate de oră, timp în care a fost plecată la o soră de-a ei, care locuieşte în apropiere.

Când s-a întors în apartamentul ei, de pe strada Sondei, a observat că cineva i-a răscolit prin casă şi că-i lipseşte o sumă importantă de bani.

Hoţii, au stabilit anchetatorii, au intrat în locuinţă prin forţarea geamului de la bucătărie.

Păgubita le-a spus oamenilor legii că banii fuseseră obţinuţi de soţul ei, în urma unor tranzacţii cu cherestea, acesta având o afacere cu material lemnos.

Anchetatorii sunt convinşi că hoţii au ştiut că intră în casa unei familii care deţine sume mari de bani la domiciliu şi că nu au pus mâna, la întâmplare, pe cei 25.000 de euro şi 12.000 de lei.

Furtul de la Vatra Dornei a rămas cu autori necunoscuţi, la fel ca şi dosarele spargerilor mai multor apartamente din municipiul Suceava, prin ruperea butucului de la uşă.

Este şi cazul unui sucevean al cărui apartament din cartierul Obcini a fost călcat de hoţi la mijlocul lui ianuarie a.c., din locuinţă fiindu-i sustrasă suma de 2.300 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni pe zi, victimele spărgătorilor de locuinţe.
 Vizualizări articol: 2238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei suceveni pe zi, victimele spărgătorilor de locuinţe5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Observatie.. SI INTREBARE ? trimis de
(24 mar 2011, 11:09:02
Cum sa scada nr de infractiuni , daca INFRACTORII sunt considerati ,,negustori cinstiti,,-si li se da drumul pe motiv ca nu sunt un pericol public...si multi nu fac parnaie ...Asta -DA- motiv ..sa-si continuie cu incredere 'meseria'....Deci.. .Haideti "dragilor " dati atac la judecatori si parlamentari...ca doar stiti ca legile si justitia va apara "drepturile'

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei