Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Jardinierele de flori de pe esplanada centrală, la un pas de a fi demolate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zona centrală a municipiului Suceava ar putea suferi nişte modificări neprevăzute în proiectul de modernizare a acesteia, care include şi realizarea celor două parcări subterane.

Astfel, de săptămâna aceasta au început lucrările de modernizare a zonei pietonale care face legătura între strada Nicolae Bălcescu şi strada Curtea Domnească, înspre biserica Sf. Dumitru.

O primă lucrare care trebuia executată săptămâna aceasta era cea de refacere a jardinierelor din beton care încadrează zona pietonală pe cele două laterale. Numai că, în urma îndepărtării tencuielii crăpate, care ar fi trebuit înlocuite acum, s-a constatat că de fapt întreaga structură de rezistenţă a acestora este afectată de crăpături puternice, pentru că armătura interioară a fost măcinată de rugină.

Directorul tehnic al firmei General Construct, Doru Gheaţă, l-a informat ieri dimineaţă pe primarul Ion Lungu de problemele constatate la jardinierele betonate din centru, recomandând demolarea acestora.

“Putem reface tencuiala lor şi să le facem să arate bine, dar oricât le-am întări noi, mai mult de trei-patru ani nu o să mai ţină, pentru că structura lor de rezistenţă este compromisă. Mai mult, refacerea tencuielii ar putea accelera procesul de măcinare a structurii de rezistenţă, care este puternic ruginită, încât crăpăturile ar reveni mai rapid decât ne aşteptăm”, a explicat Doru Gheaţă.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a cerut să fie informat şi despre starea celorlalte jardiniere, la care nu au început încă lucrările de decopertare a tencuielii deteriorate, urmând ca, în funcţie de rezultate, să se ia o decizie.

“Dacă vedem că toate au aceeaşi problemă, nu ne rămâne decât să le demolăm şi gata. Informaţi proiectantul despre această problemă, poate vine cu o soluţie de reconfigurare a lucrărilor de modernizare a zonei pietonale”, a spus Lungu.

Respectiva zonă pietonală va fi placată anul acesta cu plăci de granit de două culori, acelaşi model urmând să se aplice şi în zona pietonală care va fi amenajată deasupra parcărilor subterane, la finalizarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jardinierele de flori de pe esplanada centrală, la un pas de a fi demolate.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jardinierele de flori de pe esplanada centrală, la un pas de a fi demolate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei