Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Mobilizare

Primarul Sucevei a dat startul curăţeniei de primăvară în cartiere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii din cartierul Obcini care au stat ieri acasă sau se aflau pe stradă la orele amiezii au avut surpriza să vadă cum cei care se află la conducerea oraşului au pus mâna pe măturoaie şi pe lopeţi, pentru a face curat pe stradă, trotuare şi pe spaţiile verzi.

La fel ca şi în ceilalţi ani de mandat, primarul Sucevei, Ion Lungu, a ţinut să dea personal startul campaniei de curăţenie de primăvară în cartiere, lucrând cot la cot cu salariaţii Rosal şi cu personalul de curăţenie din cadrul asociaţiilor de proprietari.

Cu măturoiul în mână, acesta a curăţat spaţiile verzi din jurul blocurilor, a măturat praful şi nisipul adunat pe trotuare şi pe marginea străzii în lunile de iarnă în care s-a împrăştiat antiderapant (nisip amestecat cu sare), ajutat de zeci de angajaţi ai Rosal.

“De săptămâna trecută s-a declanşat campania de curăţenie în oraşul Suceava, sub deviza <Toţi pentru curăţenia oraşului>. Aşa cum am procedat în ultimii şapte ani, am venit să dau o mână de ajutor la curăţenia din cartiere. Nu fac asta nici din demagogie sau populism, nu în ajutorul meu constă curăţenia în acest cartier, dar cred ca e bine să dau un semnal de trezire a spiritului civic către cetăţeni. Sunt prezenţi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, oamenii de serviciu şi angajaţii Rosal, care asigură şi logistica necesară, de la lopeţi, măturoaie, saci menajeri, până la maşinile de ridicat gunoiul.

Vrem ca până la data de 15 aprilie să finalizăm acţiunea de curăţenie, să întâmpinăm marea sărbătoare a Paştelui cu un oraş curat”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Edilul sucevean a precizat că săptămâna aceasta echipele de curăţenie îşi vor concentra forţele pe cartierul Obcini, zona centrală şi cartierul George Enescu, pentru ca de săptămâna viitoare să se ocupe de cartierele Burdujeni, Burdujeni Sat şi Iţcani.

După data de 5 aprilie, copiii din şcoli şi membrii organizaţiilor ecologiste vor fi invitaţi să se implice într-o campanie de  curăţenie a parcului Şipote, care, deşi este o zonă de agrement în centrul oraşului şi principala cale de acces pietonală spre Cetatea de Scaun a Sucevei, nu poate fi curăţat de primărie, pentru că nu îi aparţine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei a dat startul curăţeniei de primăvară în cartiere.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Sucevei a dat startul curăţeniei de primăvară în cartiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taranii... trimis de
(23 mar 2011, 18:54:32
Atata stiu:cizme de guma,maturoaie ca-n1907 si da-i figuratie la starnit colbul prin oras!Golanilor,noi platim taxe si impozite ca sa faca Rosalul sau orce firma de salubritate curatenie cu mijloace moderne,europene.Daca voi ne-ati furat banii,la maturoi cu voi!
2.   Ne luati de prosti? trimis de
(23 mar 2011, 19:34:00
Asa cum dom' premar Latu matura o zi pe an, asa si cei de la Rosal, daca tîrîie măturoaiele o dată într-un an. Ce-i drept, prin faţa Primăriei se mai întîmplă să vezi 4-5 omuleţi cu vătaful dupăei şi făcând un pic de curăţenie. Dar nu li se întâmplă să treacă strada şi să-i vezi măturând,de exemplu, pe Aleea Mărăşeşti, spre CAS, unde prundişul de pe stradă a astupat şi gurile de canal. Pentru ce plătim vestita taxă de salubrizare? Numai că să facă guşa mare portocaliul Prigoană?
3.   MOE pdl! trimis de
(23 mar 2011, 23:04:28
Exact acu 4 ani s-a facut curat prin cartierele Sucevei. De atunci nu s-a mai miscat un deget in acest oras. Acu ca se apropie alegerile, a iesit "gospodarul" sa faca impresie. Las-o moarta, ca de data asta, nu va mai tine!
4.   Tare trimis de
(24 mar 2011, 10:28:27
asa domnul primar ca maine poimaine ajungi si tu cu matura in mana si sa faci curat prin oras. munceste sa vezi cum e.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei