Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Garda Financiară

Evaziune fiscală la două firme sucevene care au importat din UE materiale de construcţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administratorii a două firme, una din Suceava şi una din Fălticeni, sunt cercetaţi penal după ce comisarii financiari au constatat că au prejudiciat bugetul de stat cu o sumă totală de aproape 550.000 de lei (5,5 miliarde de lei vechi). Comisarul-şef al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a spus că cele două firme au important din Uniunea Europeană materiale de construcţie, fără a înregistra în contabilitate vânzarea în ţară a acestora.

Vartic a spus că în urma controalelor la cele două firme, comisarii financiari au calculat un prejudiciu de 439.646 de lei, respectiv 104.724 de lei. El a explicat că în urma inventarierii stocurilor de mărfuri de la cele două firme s-au găsit diferenţe în minus faţă de stocurile scriptice în valoare de 1.608.077 de lei, respectiv 414.257 de lei. Comisarul-şef al Gărzii Financiare Suceava a spus că minusurile provin din comercializarea de mărfuri fără a întocmi facturi sau bonuri fiscale şi fără a evidenţia astfel taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit aferente.

„În cadrul tematicii de supraveghere şi control al achiziţiilor intracomunitare de bunuri şi servicii efectuate de agenţii economici din judeţul Suceava, Garda Financiară a efectuat în luna martie verificări la mai mulţi agenţi economici care au efectuat achiziţii de materiale de construcţii şi legume-fructe. Verificările au avut ca obiectiv legalitatea achiziţiilor, precum şi înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor de vânzare a acestor mărfuri”, a declarat Vartic.

 

Amendă de 33.999 de lei pentru o firmă care nu a declarat toate achiziţiile de legume-fructe

El a arătat că în urma acestor două controale, la două firme sucevene au fost găsite mărfuri în plus, BCA, cărămidă, var şi ciment, aflate în gestiune, cu o valoare totală de 7.200 de lei. Mărfurile respective au fost confiscate de comisarii financiari pe motiv că firmele nu au putut să justifice provenienţa acestora. În acelaşi timp, comisarii financiari au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 19.000 de lei şi s-a dispus suspendarea activităţii pentru nedotarea cu case de marcat.

Nu în ultimul rând, Ionuţ Vartic a spus că în cazul unei firme care a achiziţionat legume-fructe din Comunitatea Europeană s-a aplicat o amendă contravenţională în sumă de 33.999 lei pentru nedeclararea tuturor achiziţiilor de mărfuri.

„Prejudiciile calculate şi amenzile aplicate în urma acestor verificări au fost încasate în totalitate atât prin plata voluntară efectuată de către agenţii economici, cât şi prin aplicarea de sechestre asigurătorii pe stocurile de mărfuri”, a mai spus Vartic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaziune fiscală la două firme sucevene care au importat din UE materiale de construcţii.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaziune fiscală la două firme sucevene care au importat din UE materiale de construcţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanchi trimis de
(23 mar 2011, 17:12:46
Ce atata secretomanie? Firmele astea nu au nume? Cui apartin? Va temeti sa nu le patati imaginea ...?Dati-va la cautat ca nu prea cred sa fie doar doua intr-un judet asa de mare.Mai cautati pe la patronii BAZATI ,cu rude IMPORTANTE sau cu obligatii MORALE de prin campanii...Chiar nu mai vreau presa misterioasa.Ori sunteti jurnalisti curajosi,ori nu ne mai livrati fasuri ametite.
2.   Atentie fiscule ! trimis de
(23 mar 2011, 22:08:59
Vrificati si S.C.AGRAR UTIL SRL din Radauti,administrata de "fratele" BURCIU CORNELIU. "FRATELE" importa si vinde in tara din 2005 si pina in prezent pesticide si utilaje agricole in valoare de sute de mii de euro anual,fara a inregistra in contabilitate vinzarea acestora,fara a emite facturi sau emitand facturi in fals.Individul asta care isi mai spune si pocait, la inselat si pe un prieten de-al meu cu aproape 1 miliard de lei. Am si probe ptr ce am scris. Daca intereseaza pe cineva sa sune la tel 0753.607 336
3.   :) trimis de
(23 mar 2011, 22:53:38
De precizat că băiețașul ăsta este soțul Președintei de la UNPR și finul de cununie a lui Ioan Lungu. Să fiu rău și să mă gândesc că firmele respective nu au finanța în campanie??tongue

Credeam că sunteți în stare și să puneți întrebări, nu doar să aveți articole preluate dintr-un comunicat banal de presă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei