Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Poiana Stampei

Accident între două microbuze, cu pasageri salvaţi de centurile de siguranţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un accident în care au fost implicate două microbuze s-a produs pe DN 17, la Poiana Stampei. Deşi impactul a fost destul de violent, cei patru pasageri aflaţi în cele două vehicule au scăpat ieftin, trei cu leziuni uşoare, iar unul fără nici o zgârietură. Poliţiştii au remarcat că toţi cei patru purtau centuri de siguranţă, iar acesta este cu siguranţă unul dintre motivele care au făcut ca accidentul să nu fie mult mai grav.   

 

Evenimentul rutier s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 5.50, la ieşirea din Poiana Stampei spre Bistriţa, într-o succesiune de curbe. Aflat la volanul unei autoutilitare marca VW Transporter, înmatriculate în Bulgaria, Mihai Zoltan, în vârstă de 26 de ani, din Roman, care circula spre Bistriţa, a tăiat brusc o curbă la stânga, intrând pe sensul opus de mers, de unde venea un alt microbuz, marca Mercedes, condus de cetăţeanul moldovean Veaceslav Rusu.

Urmare a impactului, un echipaj specializat de Descarcerare al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a intervenit de urgenţă la faţa locului pentru a scoate dintre fiarele contorsionate două dintre victime.

Din microbuzul VW intrat pe sens opus, mult mai serios avariat, atât şoferul, cât şi pasagerul care îl însoţea, Vasile Timofte, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul din Vatra Dornei, în timp ce din cealaltă maşină a fost rănit doar pasagerul din dreapta, un francez pe nume Adrian Mateus. Toţi trei au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare, care nu le pun viaţa în pericol, după o primă investigare medicală francezul părăsind spitalul, la cererea sa.

 

Cel mai probabil, şoferul a adormit la volan

În privinţa şoferului care a provocat accidentul, poliţiştii anchetatori de la Biroul Rutier Vatra Dornei cred că acesta a adormit pentru o fracţiune de secundă la volan, astfel explicându-se faptul că a pătruns brusc pe sensul opus de mers. El a declarat că nu conducea de foarte mult timp, plecând din cursul nopţii de la Roman, însă, aşa cum s-a întâmplat în cazul a numeroase accidente, intervalul orar 5.00-7.00 este critic pentru şoferii obosiţi la volan.

Poliţiştii au apreciat că cei patru bărbaţi implicaţi în accident au avut noroc că purtau centuri de siguranţă, de asemenea şansa lor fiind şi că accidentul s-a produs în zona mai multor curbe, astfel că maşinile nu aveau viteză foarte mare.

 

Poiana Stampei, localitatea în care şoferii gonesc cu 110-120 de kilometri la oră

Trebuie spus că porţiunea DN 17 din comuna Poiana Stampei este una dintre zonele în care radarele Serviciului Rutier înregistrează cele mai mari viteze, adesea fiind depistaţi şoferi care rulează cu 110-120 de kilometri la oră. Cei mai mulţi sunt prinşi în zona din faţa Primăriei Poiana Stampei, unde există o lungă porţiune de drum în aliniament.

Şoferii circulă cu viteză în principal datorită calităţii foarte bune a asfaltului, însă poliţia avertizează că riscul de producere a unor accidente rutiere în zonă este ridicat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accident între două microbuze, cu pasageri salvaţi de centurile de siguranţă.
 Vizualizări articol: 2204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Accident între două microbuze, cu pasageri salvaţi de centurile de siguranţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei