Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recuperări forţate

Proprietar de service auto, executat silit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociatul unui service auto din municipiul Suceava este executat silit pentru că a luat bani de la o tânără din oraşul Salcea, căreia i-a promis că-i va aduce o maşină din Germania, dar nu şi-a onorat promisiunea. Înţelegerea dintre cei doi a avut loc în septembrie 2008, dar pentru că nu a primit maşina şi nici nu i-au fost returnaţi banii, femeia l-a dat în judecată şi instanţa l-a obligat pe Corneliu Cosmaciuc, asociat al SC Pit Stop SRL Suceava, la plata a 14.500 de euro, precum şi 2.856 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. De aici şi până când totul a ajuns pe masa unui executor judecătoresc nu a mai fost decât un singur pas, iar procedurile de recuperare a datoriilor sunt în plin proces de derulare.

„În 2010, până în partea a doua a anului a existat un grafic de eşalonare şi plată a banilor, grafic pe care persoana supusă executării silite nu l-a respectat. În aceste condiţii, executarea silită va continua conform procedurilor legale”, a declarat Sarmis Câmpulungeanu, executorul judecătoresc care se ocupă de acest caz.

 

Au încheiat şi act notarial

Chiar dacă părţile recunosc că banii au fost daţi în septembrie 2008, actele legale s-au făcut abia jumătate de an mai târziu. Printr-o declaraţie notarială încheiată pe 25 martie 2009 la Biroului Notarului Public Valeriana Ilie, Corneliu Cosmaciuc recunoaşte că a primit cei 11.600 de euro. Banii reprezentau contravaloarea unui autoturism marca Audi A4, model de fabricaţie după 2005, pe care Cosmaciuc trebuia să-l livreze în termen de două săptămâni, iar dacă acest lucru nu se întâmpla era obligat la plata a 14.500 de euro. În aceste condiţii, procesul deschis de păgubită la Judecătoria Suceava s-a finalizat destul de rapid. Magistraţii au luat act de înţelegere şi au decis că asociatul service-ului Pit Stop este bun de plată.

În paralel, păgubita a înaintat şi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar Corneliu Cosmaciuc este cercetat pentru abuz de încredere şi înşelăciune.

 

Cosmaciuc: „Nu sunt un ţepar, o să-mi achit datoria”

Contactat telefonic, Corneliu Cosmaciuc a recunoscut că a luat cei 11.600 de euro şi spune că datoria se ridică doar la această sumă şi nimic altceva. „O perioadă de timp nu am putut merge să-i aduc maşina pentru că am avut probleme personale, iar mai apoi nu am mai putut. Eu nu neg că am luat banii şi că trebuie să-i returnez, iar asta am spus-o mereu, chiar şi la notar şi la Judecătorie”, a precizat Corneliu Cosmaciuc.

Acesta a mai menţionat că o mare parte din datorie a achitat-o, iar în acest moment mai trebuie să plătească doar ceva mai puţin de 4.000 de euro.

„Nu sunt rău intenţionat şi îmi voi achita datoria. Îmi pare rău doar că s-a ajuns aici”, a încheiat asociatul firmei Pit Stop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietar de service auto, executat silit.
 Vizualizări articol: 4994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Proprietar de service auto, executat silit2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat ati luat pe articolul asta trimis de
(23 mar 2011, 12:48:34
va-ti tranformat in libertatea de suceava? publicati toate mizeriile la comanda? de maine pot sa vina toti sucevenii care au de primit bani sa le faceti articole? care e asocierea intre firma si persoana fizica??? are firma vreo implicare juridica sau faptica in acest contract? de ce nu faceti asocierea cu echipa de fotbal la care joaca? ce inseamna ca a dat 11.600 euro si are de primit 14.500 euro? diferenta e camata? de ce a apelat la o persoana fizica pentru a-si lua masina si nu la o firma specializata? de ce nu spune cati bani a primit inapoi?
2.   Articol comandat de concurenta trimis de
(23 mar 2011, 13:24:28
Iata ca monitorul de sv nu se dezminte in a continua seria de articole la comanda. Cine nu vrea sa doneze bani pt acest ziar este pus la zid fara drept de apel. Asta e presa locala suceveana. Nu dai bani te zic!
3.   E plin orasul de tepari trimis de
(23 mar 2011, 19:33:55
si daca nu ma insel numele acestuia l-am auzit la mai multe persoane....nu e singura persoana care si-a luat-o de la pit
3.1  RE: E plin orasul de tepari trimis de
(24 mar 2011, 18:14:29
dupa felul in care scrieti mi-ar fi greu sa cred ca sunteti chiar avocat; cred ca sunteti direct implicat, cum spuneti, cunoasteti cazul. acest comentariu nu este scris de dl cosmaciuc ci de cineva care este direct lezat de acest articol fara a avea nici un fel de legatura cu cazul. firma pit stop nu este a dl cosmaciuc, el este actionar minoritar (sub 33 la suta). firma pit stop nu are nici o datorie fata de aceasta femeie si nu este in executare silita asa cum se vrea sa se sugereze prin asociere in acest articol. petenta nu a pretins niciodata ceva firmei pit stop. dl cosmaciuc nu are nici un fel de aport propriu in bani sau bunuri in aceasta firma (separat de partile sociale). activitatea particulara a dl cosmaciuc este doar problema lui si cine face afaceri cu el isi asuma riscurile. in alta ordine de idei, ca un cititor al acestui articol am pus niste intrebari care mi-au ridicat mie semne de intrebare. este evident ca reclamanta a trunchiat adevarul, nu a precizat cum poate sa ceara 2900 euro in plus dupa doar doua saptamani (se incadreaza la camata clar), nu precizeaza daca intre timp a primit bani si cat a primit. acest articol este in mod clar o forma de presiune indreptata asupra unei terte parti, mai ales prin publicarea unei fotografii care nu are legatura cu partile implicate in acest litigiu. ca avocat ar trebui sa stiti ca pentru a afla adevarul este nevoie de audierea ambelor parti.
4.   CETATEANUL_KANE si NEUTRU trimis de
(24 mar 2011, 12:23:11
raspunsurile astea cam suna ale domnului cosmaciuc,
libertatea de suceava,mizerii,pai da ,mizerii pt oameniii care sunt nioste gunoaie,tzepari care traiesc din inselat lumea,si in acest scop s-a si inventat presa,toata media,pt a scoate la iveala si demasca ce fac anumite gunoaie ale societatii, care tepuiesc si inseala oamenii cu acte in regula, si lasati de judecatori sa faca asta in continuare ,acest caz nefiind singular,ar trebui sa scrie toate persoanele tepuite de Cosmaciuc,care intreaba care este legatura dintre pers fizica si juridica,pai e ste,pt k el spune k prin firma sa aduce masinile pt m a scpa de TVA,insa banii s e iau la notar pe pers fizica,simplu,si ne-ar putea spuNE CETATEANUL_KANE de unde stie k domnu cosmaciuc joaca la echipa de fotbal,sa fie oare o dovada k es te chiar el???
iar persoane sau firme care li s-au cerut bani sa nu fie publicati in ziar nu cred sa existe,dc exista pot denunta la politie.
ca avocat am avut multe cazuri din acestea,cu astefel de scursuri si cunosc personal acest caz,legislatia din romania permite celor smecheri sa fure,jefuiasca,insele,cu acte in regula si nu patesc nimic,altii care fura o gaina fc inchisoare,se cunosc destule cazuri in care altii fur ,delapideaza miliarde si stau bine mersi. ce ar trebui sa faca poporul acesta,cat sa mai indure,sa se duca saraca persoana la usa domnului cosmaciuc si sa-l roage frumos sa-i dea banii,dupa un proces castigat irevocabil,sa astepte sa-si fc aferile pe banii altora.ar trebui sa se sesizeze si alte persoane din administratia asta corupta si sa ia masuri pe plan penal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei