Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Operaţiune complexă

Spărgătorii a zeci de case de vacanţă, prinşi cu cabane-capcană şi dispozitive de termoviziune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre hoţii specializaţi în ultimele luni în spargerea şi devastarea cabanelor şi caselor de vacanţă din zona Vama - Câmpulung Moldovenesc au fost prinşi luni noapte, după o acţiune profesionistă, complicată şi de durată, desfăşurată în colaborare de poliţişti din mai multe localităţi, coordonaţi de o echipă operativă de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, jandarmi şi poliţişti de frontieră. Pe parcursul unei anchete care a durat trei luni de zile, poliţiştii i-au momit pe aceştia inclusiv cu cabane-capcană, prinderea lor efectivă făcându-se cu maşinile cu dispozitiv de termoviziune.  

Cei doi indivizi reţinuţi sunt Ilie Cojocaru şi Cezar Nicolae Camciuc, unul din Găineşti - Slatina şi unul din Frumosu, dar se cercetează şi implicarea altor persoane, care se pare că au făcut parte din grupul infracţional.

 

Record la spargeri

Hoţii “Cabanieri”, cum erau deja numiţi de populaţia din zonă, par să fi stabilit un nedorit record, prin faptul că au pătruns fără drept în peste 50 de case de vacanţă şi cabane şi au sustras bunuri din 29. Printre proprietarii “călcaţi” de hoţii în cauză s-au numărat judecători, procurori, poliţişti şi oameni de afaceri din zonă şi din alte localităţi. “Cabanierii” s-au remarcat printr-un mod de operare neobişnuit. Au atacat numai imobile în care nu se aflau proprietari sau oaspeţi ai acestora, nu au rănit pe nimeni şi nu s-au grăbit deloc în timpul faptelor. În unele dintre casele de vacanţă sparte se pare că s-au simţit în largul lor, pentru că şi-au permis chiar să mănânce, să bea şi să se odihnească. Au sustras până şi hidrofoare ori aplice de perete, ţeavă de la instalaţii de încălzire sau feţe de masă şi se pare că au avut o preferinţă specială pentru trofee de vânătoare cu coarne de cerb şi cuiere-trofeu cu copite de căprioară.

 

Trădaţi de căldură

Poliţiştii din întreaga zonă au lucrat mai bine de trei luni la acest caz. Au fost folosite chiar şi cabane-capcană, lăsate aproape descuiate, garnisite la vedere cu obiecte casnice şi băutură din belşug, irezistibile pentru năravurile hoţilor, dar aceştia le-au evitat sistematic. Hoţii au stat ascunşi în această perioadă în bordeie din munţi şi au comunicat telefonic cu complici care se pare că le-au furnizat indirect diferite obiecte necesare traiului. Cei doi infractori au fost în final înconjuraţi de poliţişti luni noapte într-o cabană din zona Doabra din Vama, unde reveniseră, iar pentru localizarea lor exactă s-au folosit dispozitive cu termoviziune puse la dispoziţie de poliţiştii de frontieră. Astfel au fost detectaţi cu precizie, din cauza căldurii corporale, iar faptul că se aflau dincolo de ziduri nu le-a fost de nici un folos.

 

Prejudiciu de peste o sută de mii de lei 

Prejudiciul cauzat de faptele “Cabanierilor”, atât prin furturi, cât şi prin distrugerile produse, urmează a fi calculat în timpul anchetei, însă se estimează că vor depăşi o sută de mii de lei.

Ieri, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spărgătorii a zeci de case de vacanţă, prinşi cu cabane-capcană şi dispozitive de termoviziune.
 Vizualizări articol: 6037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 18 voturi
Spărgătorii a zeci de case de vacanţă, prinşi cu cabane-capcană şi dispozitive de termoviziune5.0518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 mar 2011, 12:10:57
"Printre proprietarii “călcaţi” de hoţii în cauză s-au numărat judecători, procurori, poliţişti şi oameni de afaceri din zonă şi din alte localităţi" ...hot de la hot fura....bugetar si casa de vacanta?....nici nu pot sa-mi imaginez cate sacrificii au facut pentru a-si construi o casa de vacanta din salariul de bugetar. hhihihihi
2.   Saracii... trimis de
(23 mar 2011, 13:36:40
Saracii judecatori,procurori si politisti au fost jefuiti.Aproape imi dau lacrimile . De unde au avut astia bani de cabane si case de vacanta? De ce nu-i intreaba nimeni de unde au asa venituri ? E asa de greu de calculat cat castiga si cat cheltuie intr-un an?
3.   La gramadă trimis de
(23 mar 2011, 16:15:14
Da aveți dreptate, dar pe lîngă ăștia cu bani mulți au călcat și proprietăți ale oamenilor să zicem normali, ... v-o spun din proprie experiență. Mie mi-au luat toate sculele electrice, cabluri de cupru, etc. ... și tot de la o casă de vacanță din zona Câmpulungului.
4.   Hihihihihi trimis de
(23 mar 2011, 17:56:32
Hot la hot trage , mama lor de hotomani . Tun dupa tun la foc automat . Era o vorba , ce vine pe p..a , pe p..a se duce . Opriti hotia si nimeni nu o sa mai fure . Nemtii dac a sunt oameni cinstiti se fura intre ei ?
5.   2. Saracii... trimis de LAMAZIMTATA trimis de
(23 mar 2011, 20:10:49
ghinion ,,,,,chiar justifica,,,,, da de smecherii de pe salatruc.... gen symmetrica,,,, o gramada de tzarani din bazar....sa vede ti ce de a turnulete au...de astia nu va intereseaza?
6.   Comentariu trimis de
(24 mar 2011, 06:01:34
deci,fratilor,in romania ca sa se puna legea in aplicare si politia in miscare ,trebuie deranjati urmatorii; procurori,judecatori si chiar politisti cu nume grele.alt fel daca ar fi spart numai la oameni obisnuiti nu cred ca se facea tevatura de atata logistica,camere termice si etc.asa ca,,,,,,,,,,,,,
bai ''''''hotilor''''''' aveti si voi grija de la cine furati
7.   Sunt curioasa... trimis de
(24 mar 2011, 08:34:14
...Daca au fost pradati si oameni simpli , imi pare rau...dar la judecatori asa le trebuie si inca si mai rau sa le fure si masini , sa le de-a si in cap ...etc ...ca sa vada si ei cum e ...si daca mai au curaj sa nu-i aresteze pe hoti pe motiv ca nu sunt pericol public...Am citit articole despre hotii, huliganii ,batausii si tot nemul lor de delicventi care sunt lasati liberi de judecatori pe motiv ca nu sunt pericol public...
8.   Bravo! trimis de
(24 mar 2011, 09:44:44
Politia e cu noi!happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei