Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cioc, cioc. Poliţia

Reîncepe vânătoarea lui Severin Tcaciuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Epopeea” Severin Tcaciuc continuă. Nici bine nu a fost eliberat din închisoare, că poliţiştii i-au şi bătut la uşă pentru a-l anunţa că mai are un mandat de executare a pedepsei. Este vorba de un mandat emis de Judecătoria Suceava în octombrie 2004 pentru o condamnare de doi ani cu executare, care priveşte infracţiunile de instigare la evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii.

Deşi vechi de aproape şapte ani, acest mandat nu a putut fi pus în practică deoarece extrădarea lui Severin Tcaciuc din Austria, în august 2009, nu prevedea acest amănunt, iar legea este extrem de clară.

„Potrivit principiului specialităţii extrădării, Severin Tcaciuc nu putea fi încarcerat în dosarul Judecătoriei Suceava pentru care s-a emis noul mandat. Legea 302/2004 prevede şi condiţiile în care o persoană poate fi reîncarcerată după extrădarea într-un alt dosar”, a declarat Gabriel Florariu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Suceava.

Mai exact, deşi mandatul a fost emis zilele acestea, Severin Tcaciuc nu poate fi readus în puşcărie mai devreme de 45 de zile de la data eliberării. Ce se întâmplă însă dacă persoana în cauză nu se mai află în ţară, iar Severin Tcaciuc a părăsit România după câteva zile de la ieşirea din Penitenciarul Botoşani? Răspunsul a venit tot de la reprezentantul Judecătoriei Suceava, Gabriel Florariu: „La finalul celor 45 de zile, dacă persoana în cauză nu este găsită, se fac demersuri pentru identificarea şi aducerea în penitenciar”.

Asta înseamnă reluarea procedurilor de dare în urmărire internaţională, identificare a locului unde se află Severin Tcaciuc şi apoi expedierea de către Ministerul Justiţiei din România a unei cereri de extrădare. Proceduri lungi şi anevoioase, dar fără de care nimeni nu-l poate obliga pe Severin Tcaciuc să revină de la Viena, acolo unde se află în acest moment, împreună cu soţia şi o parte dintre copii.

 

A fost eliberat pe 8 februarie 2011

Severin Tcaciuc a ieşit din Penitenciarul Botoşani pe 8 februarie 2011, după ce Tribunalul Botoşani i-a admis recursul privind eliberarea condiţionată, ca urmare a executării fracţiei de două treimi din pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare la care fusese condamnat într-un dosar economic şi pentru care autorităţile austriece au acceptat să-l extrădeze.

La puţine ore de la ieşirea din puşcărie, afaceristul a oferit un interviu în exclusivitate cotidianului „Monitorul de Suceava”, ocazie cu care a anunţat că va sta şi în România şi în Austria. De altfel, după ce şi-a vizitat rudele de acasă şi a trecut şi pe la firmele pe care le deţine în judeţ, dar pe numele copiilor săi, Severin Tcaciuc nu a mai pierdut prea mult timpul şi a plecat la Viena.

În cursul zilei de ieri am încercat să-l contactăm pe afacerist pentru a afla şi punctul său de vedere referitor la noul mandat de executare al pedepsei emis de Judecătoria Suceava, dar rudele sale ne-au transmis că este la tratament, cu promisiunea că va reveni cu un telefon când timpul i-o va permite.

 

Mai are o condamnare de trei ani şi şase luni

Dosarul de la Judecătoria Suceava nu este singura „coadă” a lui Severin Tcaciuc. Pe numele său a mai fost pronunţată o altă condamnare, de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, într-un dosar care priveşte tot fapte e natură economică. La un moment dat, după extrădarea petrecută în august 2009, instanţele de judecată din România au contopit pedepsele din toate dosarele, dar după reanalizarea situaţiei, judecătorii au decis că o parte din condamnări nu pot fi aplicate tocmai din cauza acelui principiu al specialităţii. Mai exact, austriecii nu şi-au dat acordul de extrădare decât pentru anumite dosare, printre acestea neaflându-se şi cel de condamnare la trei ani şi şase luni. În aceste condiţii, este de aşteptat ca instanţa care a pronunţat această condamnare să emită, la rândul ei, un mandat de executare, care va trece prin aceleaşi furci caudine ale urmăririi internaţionale şi a cererii de extrădare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reîncepe vânătoarea lui Severin Tcaciuc.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Reîncepe vânătoarea lui Severin Tcaciuc2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(26 feb 2011, 12:21:35
=))
2.   Teapa vietii trimis de
(26 feb 2011, 13:56:08
Eu din articol am inteles ca Severin si-a luat teapa vietii.
Dintr-o chichita judecatoreasca nu i se pot contopi pedepsele si va sta in parnaie separat pentru fiecare cap de acuzare.
3.   Gura bate c.u.r.u. trimis de
(26 feb 2011, 20:18:08
chichita e"opincarul de amariei"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei