Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Oficiul de Cadastru Suceava derulează un proiect pentru delimitarea clară a localităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava va finaliza pe data de 1 martie 2011 delimitarea teritorială a localităţilor din judeţul Suceava. Directorul acestei instituţii, Romică Andreica, a precizat că pe parcursul a trei luni, OCPI Suceava a derulat un proiect privind delimitarea unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, precum şi delimitarea administrativ – teritorială cu judeţele învecinate. Andreica a precizat că în prima etapă a proiectului a fost realizată o hartă  iniţială a localităţilor care a fost transmisă spre consultare  tuturor  unităţilor administrativ teritoriale. El a explicat că pe harta respectivă au fost marcate toate tronsoanele comune de delimitare.

„În urma consultării, aceste tronsoane comune, fie au fost validate de primării, fie au fost contestate. De precizat că în etapa a doua a proiectului, la sediul instituţiei noastre au fost organizate întâlniri pentru medierea cazurilor în care tronsoanele comune au fost contestate”, a declarat Andreica.

El a adăugat că în momentul de faţă proiectul se află în ultima etapă, când se realizează transpunerea în format digital a tuturor informaţiilor cu privire la  tronsoanele comune, atât cele validate iniţial, cât şi cele rezultate în urma medierilor. Romică Andreica a spus că ultima etapă a presupus întâlniri cu toţi primarii din cele 114 localităţi ale judeţului şi cu reprezentanţi ai Prefecturii.

 

În judeţul Suceava au fost identificate 304 tronsoane comune ale localităţilor

Andreica a arătat că în judeţul Suceava sunt identificate 304  tronsoane comune ale localităţilor, la care se adaugă delimitările cu judeţele învecinate, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Neamţ, Iaşi şi  Botoşani.

„Din acest punct de vedere, Suceava este cel mai complex judeţ, atât ca număr de localităţi, cât şi ca număr de vecinătăţi cu alte judeţe, iar în plus, este şi judeţ de frontieră, inclusiv frontieră a Uniunii Europene. A fost un proces foarte complicat ce a presupus foarte  multă muncă şi alocare de resurse logistice şi umane din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. A fost un proiect necesar, deoarece foarte multe tronsoane de delimitare nu mai erau corecte sau reale. De asemenea, trebuie spus că prin acest proiect am reuşit să mediem multe conflicte care existau între localităţi cu privire la delimitarea lor”, a spus directorul OCPI Suceava. Romică Andreica a mai precizat că la finalul proiectului, la nivel naţional, va fi elaborată o hartă administrativă reactualizată a României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul de Cadastru Suceava derulează un proiect pentru delimitarea clară a localităţilor.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Oficiul de Cadastru Suceava derulează un proiect pentru delimitarea clară a localităţilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei