Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obraji de păpuşă

Fardul de obraz este produsul cosmetic al cărui rol este acela de a desăvârşi machiajul, colorând şi conturând pomeţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fardul de obraz este un produs extrem de important în realizarea machiajului de zi cu zi al doamnelor şi domnişoarelor, cu toate că de multe ori este neglijat sau uitat cu desăvârşire.

Cunoscut şi sub denumirea de „blush”, fardul de obraz este menit să dea o nuanţă frumoasă pomeţilor şi să confere un aspect special feţei. De altfel, termenul „blush”, care funcţionează ca denumire alternativă, este cuvântul englezesc ce înseamnă „a roşi” sau, mai exact, „a se îmbujora” - nu este deci greu de ghicit care este rolul fardului de obraz.

Considerat etapa finală a realizării machiajului, tuşa finală ce luminează tenul, fardul de obraz are capacitatea de a crea efecte optice care permit punerea în evidenţă a simetriei feţei sau mascarea micilor imperfecţiuni ale structurii osoase.
 

Textura
Fardul de obraz este disponibil sub diverse forme, doamnele şi domnişoarele având posibilitatea de a opta pentru blush sub formă de pudră, de cremă sau de gel.

Din punct de vedere al texturii, fardurile de obraz pudră sunt ideale pentru a obţine un efect de machiaj perfect mat.

Dacă însă doriţi să obţineţi un machiaj natural, atunci este recomandat să optaţi pentru un blush cremă sau gel.
Mai există un tip de fard de obraz - blush-ul lichid, care înainte de aplicare trebuie amestecat cu o picătură de fond de ten, pentru a se întinde mai uşor şi mai uniform. Şi acest tip de fard de obraz este indicat în cazul machiajului natural.
 

Alegerea culorilor
În ceea ce priveşte culorile, gama nu este foarte variată, însă este adaptată pentru orice nuanţă de ten. Atunci când mergeţi să vă cumpăraţi fardul de obraz trebuie să ţineţi cont de două aspecte: efectul pe care doriţi să îl obţineţi, dar şi nuanţa tenului dumneavoastră.

Blush-ul în nuanţe de roşu sau roz este ideal pentru femeile cu tenul foarte deschis, însă la fel de bine li se potriveşte şi doamnelor şi domnişoarelor cu piele închisă la culoare. Acest tip de fard de obraz conferă o alură de prospeţime, care luminează chipul într-o secundă.
Fardul cu tentă de portocaliu este o alegere bună pentru tenul cu o textură mată. Specialiştii în machiaj recomandă ca acest tip de blush să fie utilizat în special vara, când pielea este bronzată, şi dau „undă verde” aplicării acestei culori nu doar pe pomeţi, ci şi pe frunte şi tâmple.
Mai există o categorie „specială” de fard de obraz - cel bej. Spre deosebire de fardurile de obraz în nuanţe de roşu sau portocaliu, care sunt menite în principal să coloreze obrajii, blush-ul bej are rolul de a contribui la crearea de efecte optice pentru a conferi pomeţilor forma dorită prin intermediul machiajului.
 

Sfat de la experţi
Nuanţa fardului de obraz poate fi aleasă şi în funcţie de culoarea rujului de buze sau a luciului pe care îl folosiţi, cel mai indicat fiind ca acestea două să se armonizeze.

Astfel, dacă obişnuiţi să vă rujaţi cu roşu sau roz, fardul de obraz în aceste nuanţe va fi alegerea ideală pentru a vă crea un aspect de păpuşă.

În cazul în care preferaţi un ruj sau un luciu de buze în tonuri calde, blush-ul va trebui ales în nuanţe de portocaliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fardul de obraz este produsul cosmetic al cărui rol este acela de a desăvârşi machiajul, colorând şi conturând pomeţii.
 Vizualizări articol: 9324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fardul de obraz este produsul cosmetic al cărui rol este acela de a desăvârşi machiajul, colorând şi conturând pomeţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei