Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 feb 2011 - Anul XVI, nr. 47 (4645)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

La City Gallery

Salonul Profesorilor de Arte Vizuale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La City Gallery, în incinta Shopping City Suceava, s-a deschis miercuri  Salonul Profesorilor de Arte Vizuale.

Salonul, aflat la cea de-a X-a ediţie, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România (UAP) - Filiala Iaşi, Societatea Profesorilor de Arte Vizuale şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului (IŞJ) Iaşi, etalează lucrări realizate de artişti plastici din România, Ucraina şi Republica Moldova, care au calitatea de profesor.

Salonul, care a fost prezentat în intervalul 24 ianuarie - 13 februarie a.c. la Galeria „Dana” din Iaşi, a ajuns acum la Suceava la invitaţia filialei locale a UAP.

 

„O sală superbă”

Cele 95 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură au ocupat întreg spaţiul galeriei, „o sală superbă”, aşa cum a remarcat la deschidere sculptorul şi inspectorul de Educaţie plastică din cadrul IŞJ Iaşi, Gheorghe Gheorghiţă Vornicu, unul dintre iniţiatorii acestei manifestări.

O expoziţie care, aşa cum a spus artista plastică Lucia Puşcaşu, preşedintele UAP - Filiala Suceava, constituie cel puţin pentru ea un „prilej de mândrie”, întrucât expune alături de foştii săi profesori, artiştii plastici Liviu Suhar şi Marcel Ispir, „profesorii care ne-au învăţat să vedem, să analizăm, să creăm cu perseverenţă şi seriozitate”.

 

„Nu toţi artiştii au această calitate extraordinară de a fi pedagogi”

De fapt, aşa cum a subliniat artista plastică Maria Boz, „în această expoziţie expun profesorii şi elevii lor deveniţi la rândul lor profesori”, pentru că este o expoziţie a profesorilor de arte vizuale. „Nu toţi artiştii - a accentuat ea - au această calitate extraordinară de a fi pedagogi”.

Itinerarea acestui salon la Suceava constituie, aşa cum a remarcat artista plastică Ofelia Huţul, „un eveniment care deschide colaborarea dintre două filiale ale UAP”, colaborare care continuă cu invitaţia de participare la Simpozionul Internaţional al Artelor Vizuale, care va avea loc la Iaşi, pe data de 1 aprilie a.c..

 

„Diplome de excelenţă”

Între expozanţii salonului se află un număr de zece artişti plastici suceveni, care sunt profesori la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.

Cu prilejul vernisajului, Filiala UAP Suceava a acordat şi câteva „Diplome de excelenţă”.

Un juriu alcătuit din artiştii plastici Niculai Moroşan, Iulian Asimionesei şi Camelia Rusu-Sadovei a conferit, pe secţiuni, diplome artiştilor plastici / profesorilor Liviu Suhar şi Jeno Bartoş (pictură), Mihaela Ştirbu (grafică) şi Gheorghe Gheorghiţă Vornicu (sculptură).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Profesorilor de Arte Vizuale.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Salonul Profesorilor de Arte Vizuale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei