Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La anchetă

Un notar public şi doi foşti ofiţeri ai Poliţiei Suceava, urmăriţi penal de procurori

Doi foşti ofiţeri cu funcţii de conducere în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, dar şi un notar public din municipiul reşedinţă de judeţ vor fi cercetaţi penal de Parchetul Curţii de Apel Suceava. Decizia a fost luată zilele trecute de magistraţii Curţii de Apel Suceava şi îi vizează pe notarul public Adela I. şi pe comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, ambii pensionaţi.

Potrivit judecătorilor, cauza a fost trimisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava în vederea „începerii urmăririi penale faţă de făptuitoarea I. Adela, sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la înşelăciune în convenţii şi redeschiderii urmăririi penale faţă de învinuita I. Adela, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată”.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi foşti poliţişti, procurorii vor demara cercetări pentru două fapte. Curtea de Apel Suceava decis „redeschiderea urmăririi penale faţă de învinuiţii Buznea Tatiana şi Tărniceru Ilie, sub aspectul comiterii infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu în formă calificată şi de înşelăciune în convenţii”.

 

Miza acţiunii, un teren de 2,12 hectare în zona Metro

Dosarul care-i priveşte pe ex-poliţiştii Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru şi pe notarul public Adela I. îşi are originea în 2006. La acea vreme, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-a înregistrat o plângere depusă de familia Crăciun, moştenitorii Carminei Manolache. Oamenii reclamau că cele trei persoane şi-au dat mâna pentru a o deposeda pe Carmina Manolache de o suprafaţă de 2,12 hectare de teren situat în zona Metro. Tranzacţia a avut loc în cursul anului 2002, iar Carmina Manolache ar fi încasat 60 de milioane de lei vechi pentru un teren care câţiva ani mai târziu a fost evaluat la 1,4 milioane de euro.

Dosarul a avut un traseu extrem de sinuos, iar Sorin Crăciun, unul dintre moştenitori, spune că nimeni dintre anchetatori nu a avut interesul să scoată adevărul la lumină.

Astfel, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava dosarul a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care a dispus neînceperea urmăririi penale atât faţă de poliţiştii Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, cât şi faţă de notarul public Adela I.. Nemulţumit, Sorin Crăciun a sesizat structura centrală a DNA, care după mai multe verificări a constatat că sunt elemente de natură infracţională, dar a considerat că structura competentă să dea o soluţie este Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Procurorii de aici au spus însă că nu descoperit infracţiuni şi au dispus neînceperea urmăririi penale. Nemulţumit din nou, moştenitorul Carminei Manolache a atacat soluţia procurorilor în instanţă, iar Curtea de Apel Suceava i-a dat dreptate, dispunând retrimiterea dosarului către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

Cumpărat pe nimic, terenul le-a adus poliţiştilor câteva sute de mii de euro

În plângerea formulată de Dana Luana Crăciun, fiica decedatei Carmina Manolache consideră că Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, cu complicitatea notarului public Adela I., au înşelat-o pe bătrână, cumpărând de la aceasta acţiuni la Staţiunea de Cercetări Agricole la un preţ derizoriu, pe care le-au transformat apoi în parcele de teren în zona Metro.

Ulterior, în cursul anului 2005, noii proprietari de la Metro, respectiv comisarii-şefi Tatiana Buznea şi Ilie Tărniceru, au vândut către SC CAOMI SRL Bucşoaia suprafaţa de 3.636 metri pătraţi, contra sumei de 90.000 de euro. Pe 30 iunie 2006, cei doi au mai vândut o bucată de teren, de această dată firmei SANADENTA SRL. Pentru o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi de teren, ex-poliţiştii au încasat 150.000 de euro. Banii s-au împărţit, ca şi în primul caz, în părţi egale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un notar public şi doi foşti ofiţeri ai Poliţiei Suceava, urmăriţi penal de procurori.
 Vizualizări articol: 7009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Un notar public şi doi foşti ofiţeri ai Poliţiei Suceava, urmăriţi penal de procurori4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Determinare maxima trimis de
(17 feb 2011, 11:34:20
Rar mi-a fost dat sa aud atata determinare in a-ti apara drepturile. Cei mai multi oameni s-ar fi oprit dupa ce DNA Suceava le-ar fi dat cu sutul in fund. Aveti tot respectul meu sper sa castigati in lupta cu un sistem corupt. Cu putin noroc si cu o conjunctura buna poate o sa razbiti si o sa-i trimiteti in puscarie pe politistii/notarii excroci.
1.1  RE: Determinare maxima trimis de
(18 feb 2011, 10:57:03
Baba Ivascu Adela afacut atatea nereguli si inca mai face de te miri cum mai profeseaza.La ea rezolvi cu bani orice.
2.   * trimis de
(17 feb 2011, 14:30:04
În poezia românească a vieţii culoarea se topeşte
Cu zile tot mai tâmpite ( trebuie să ) ne obişnuim , se pare
Integritatea Agenţiei Naţionale de Integritate la tv. băloşeşte
Cum că mâna lor catifelată scutură Mafia ... tare

Hilar e şi că preoţii sunt în slujba ... banului ( de fiecare dată )
Hilar cum ( că ) PDL’ul nu a pus şefii din vamă , de vină’s extratereştrii
Grija pentru om e indisponibilă pe o perioadă nedeterminată
Cu prezumţia de bogăţie murim de foame , ca proştii

Flatulaţia ideologică ( de ,, dreapta ’’ ) pe care umectează Traian
E ca un scobit în nas , bădăran , căruia’i zicem : masaj tibetan
3.   Indemn trimis de
(17 feb 2011, 18:01:00
ANCDARU-LE LASA-NEEEEE! NU NE MAI STRESA SI TU
4.   Metru trimis de
(17 feb 2011, 22:27:55
ADCDAR,esti tare!
Nu intri in politica?Esti mai coerent decat multi si nu stii ce vrei, la fel ca ei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei