Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

Joi, 17 Februarie 2011 (19:25:07)

 Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Cluj, că în bugetul pe acest an există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, urmând să fie extinsă pregătirea pentru tronsonul Târgu-Mureş - Câmpia-Turzii al autostrăzii, unde încă nu există nici măcar un proiect tehnic.

"Există resurse financiare în bugetul actual pe 2011 pentru Bechtel. De asemenea, ceea ce am stabilit cu ministrul Transporturilor, priorităţile în ceea ce înseamnă AutostradaTransilvania, sunt cele legate de continuarea secţiunii Gilău-Nădăşel din judeţul Cluj şi finalizarea secţiunii din Bihor, de la Suplacu de Barcău. Acestea sunt cele două priorităţi, concomitent cu extinderea pregătirii pentru tronsonul Târgu Mureş-Câmpia Turzii, unde din nefericire nu există în acest moment exproprieri, nu există nici măcar proiectul tehnic. Şi am dat să se lucreze şi la această componentă strategică de pregătire”, a declarat, într-o conferinţă de presă, premierul Emil Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit premierului, pentru cele două secţiuni din judeţele Cluj şi Bihor există proiecte tehnice şi sunt pregătite şi exproprierile.

"Urmează acum să se finalizeze negocierile cu Bechtel în ceea ce priveşte preţurile, pentru că aici trebuie să fim corecţi, sunt nişte standarde de cost care trebuie respectate, indiferent că este Bechtel sau altcineva, şi încadrarea în limitele acestora cu asigurarea finanţării aferente, inclusiv găsirea unor soluţii de finanţare extrabugetară pentru ceea ce înseamnă continuarea pe termen mediu şi lung a proiectului”, a afirmat premierul.

Emil Boc a adăugat că în buget există şi resurse financiare pentru "acoperirea unei părţi bune a datoriilor statului faţă de compania Bechtel".

"Autostrada Transilvania este extrem de importantă pentru această parte de ţară şi ştim cu toţii câte beneficii poate să ofere. Uitându-ne numai la acest tronson de 54 de kilometri din judeţul Cluj, putem vedea consecinţele lui benefice, ca să nu mai vorbim de legarea lui de celelalte autostrăzi din Ungaria. Autostrada Transilvania reprezintă o prioritate majoră ale infrastructurii de transport din România”, a conchis Emil Boc.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat recent într-un interviu pentru Ziarul Financiar, în legătură cu autostrada Transilvania, că nu există niciun ban pentru Bechtel, constructorul proiectului, cel puţin până în vară.

"Lucrările pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş (zona de nord-vest a autostrăzii) nu pot fi demarate pentru că momentan nu există bani. Până în iunie cel puţin (la rectificarea bugetară - n.n.) nu se va întâmpla nimic cu Autostrada Transilvania", recunoştea Boagiu.

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Premierul Emil Boc a inaugurat, în 13 noiembrie, încă zece kilometri ai Autostrăzii Transilvania (A3), între Turda şi Câmpia Turzii, după care s-a urcat la volanul unei maşini Dacia Duster pentru a testa tronsonul finalizat, alături de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

În urmă cu un an, la 1 decembrie 2009, şeful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda - Gilău, el parcurgând atunci traseul la volanul unei Dacii Logan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Există resurse financiare pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei