Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a învârtit roata

Pompierii îşi dau demisia, după ce în anii trecuţi concurau câte zece pe un post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariile diminuate şi mult prea mici în raport cu condiţiile grele de muncă au dus în ultima perioadă la numeroase demisii în rândul pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Acum trei-patru ani, o astfel de situaţie părea o glumă proastă, pentru posturile de subofiţeri scoase la concurs ani la rând fiind câte zece candidaţi înscrişi pe un loc.

 

Conform datelor oficiale puse la dispoziţie de Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice al ISU Suceava, pe parcursul anului trecut, 18 angajaţi ai instituţiei şi-au încetat raporturile de muncă la cerere, din motive personale, alţi patru adăugându-se cu demisii depuse de la debutul anului 2011. Cu o singură excepţie (locotenentul Ioana Istrati, purtător de cuvânt al Pompierilor, care şi-a dat demisia săptămâna trecută) cei care au demisionat sunt subofiţeri, cu salariile cele mai mici. Oficial, cei 22 de angajaţi ai ISU au demisionat din motive personale, fără a fi obligaţi să expună şi un motiv, însă toată lumea ştie că, exceptând câteva situaţii, plecările au avut un motiv clar: salariile obţinute nu-i mai mulţumeau pe subofiţeri. Este cu precădere cazul pompierilor tineri, care aveau de achitat credite mari şi care, după diminuările de salarii dispuse în vara anului trecut, au intrat în impas financiar. Aceştia şi-au căutat şi găsit locuri de muncă în străinătate, bineînţeles mult mai bine plătite.

 

Soţul poliţist, soţia pompier, au luat drumul Angliei

Este şi cazul fostului locotenent Ioana Istrati, care a deţinut funcţia de ofiţer de relaţii publice în cadrul ISU. Tânăra de 27 de ani şi soţul său, subofiţer în cadrul Poliţiei municipiului Suceava, au decis să plece în Anglia. Au recunoscut că pleacă pentru că salariile din cadrul structurilor MAI la care lucrau nu sunt mulţumitoare şi că aleg să muncească peste hotare, asigurându-şi din timp angajamente mult mai bine plătite.  

 

Salarii mai mici cu 400-500 de lei

Referitor la aceste plecări, colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, nu doreşte să facă prea multe comentarii.

„Aceste plecări au fost prin demisii, a fost opţiunea lor şi nu am putut să intervin în vreun fel. Toţi au declarat că pleacă din motive personale şi nu au nimic de imputat unităţii la care au lucrat. Deşi am pierdut 22 de oameni, la ora aceasta nu putem vorbi de ruperea echilibrului în instituţie, ne-am repliat şi putem interveni în continuare eficient la situaţii de urgenţă”, a susţinut colonelul.

Ultimele recrutări din sursă externă în cadrul ISU au fost în 2007, ulterior aceste încadrări, deşi programate, fiind suspendate. Şeful ISU a precizat că deocamdată nu există nici o informaţie privind posibile noi angajări, condiţii în care, dacă plecările vor continua, vor fi cu siguranţă probleme de efectiv.

Din informaţiile pe care le avem, un subofiţer pompier care câştiga în prima parte a anului trecut între 1.700 şi 2.000 de lei primeşte acum 1.300-1.500 de lei.

 

Plecări şi în Poliţie ori Jandarmerie

Nici Poliţia şi nici Jandarmeria nu au fost ocolite de demisii. În ultimul an, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava s-au înregistrat opt demisii, la Inspectoratul de Jandarmi şapte, iar la Poliţia de Frontieră un număr de patru.

 „Foarte mulţi colegi au gândul de a pleca în străinătate, cei mai mulţi caută posibilităţi de a-şi putea lua concedii fără plată şi a pleca o perioadă, însă legea nu le permite acest lucru. Avem şi colegi care au intrat în concediu de paternitate şi se gândesc la soluţii. Din punctul meu de vedere, dacă lucrurile nu se schimbă în bine, vor fi mult mai multe plecări, iar cei care părăsesc sistemul sunt în general oameni buni, capabili, care se descurcă în orice domeniu. În acest ritm, eficienţa poliţiei va scădea”, declara recent, pentru Monitorul de Suceava, Vasile Anton, liderul Biroului Teritorial Suceava al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii îşi dau demisia, după ce în anii trecuţi concurau câte zece pe un post.
 Vizualizări articol: 5315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.10/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 10 voturi
Pompierii îşi dau demisia, după ce în anii trecuţi concurau câte zece pe un post3.1510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(17 feb 2011, 11:33:34
La fel vor face alte mii de oameni cu mai multa sau mai putina scoala. De ce sa stai aici ? Care sunt motivele ? Foarte bine fac cei care pleaca. O sa vina Boc sa va stinga incendiile !
2.   Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 13:08:15
In Suceava le stinge Fluturasul!!!!
3.   Banc prost... trimis de
(17 feb 2011, 13:10:31
Tara aceasta condusa de asa o slehta de incapabili si hoti a devenit un fel de banc prost unde institutiile statului nu mai functioneaza, nu mai exista nici o regula iar prostii si incultii sunt sefi . In curand vor ramane in tara doar Basescu si acolitii lui sa se conduca si sa se fure unii pe altii. Scandalul in mijlocul lor deja mocneste si curand vom asista la sfasaierea hienelor mici de catre cele mari si invers. Pana una alta care are posibiltatea sa plece de aici fara nici un regret .
4.   Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 14:36:22
Nu vad senzationalul, asta demonstreaza ca omul in Romania e liber sa faca ce vrea. Problema e ca intotdeuna se va gasi unul care sa accepte postul si pentru mizeria asta de salariu, pentru ca el traieste intr-o mizerie mai mare. Cine pierde? STATUL care investeste in pregatirea fiecarui individ. Face parte din managementul organizatiilor pe care unii sefi ale multor institutii din Romania, fie ele si private, nu au auzit. Multi spun si ce vine altul, nimeni nu e de neinlocuit. Nu e chiar asa, fiecare individ este unic si cand pierzi un profesionist si angajezi un incepator incep problemele etc etc
5.   * trimis de
(17 feb 2011, 14:42:54
Prioritatea e mobilizarea generală
În 2012 să nu ratăm , care-cumva
Ca’n BOCovina virtuală
Flutur să guste ... opoziţia

Incendiile le vom stinge
Cu lacrimile copiilor rupţi de foame
Cu discursurile ... f ( l ) uturiste
Ce’l alintă pe suceveanul care doarme

Trebuie să ,, irigăm ’’ frunza lu’ Udrea
Nu bugetul pompierilor ce se plâng
Flutur are nevoie de oi ( să’şi scrie demisia )
Iar noi toţi de mângâieri calde peste coşciug
6.   Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 15:07:58
Felicitari pentru poezie dar mai ales pentru continutul ei.Asa ca cine are ochi de vazut sa vada si cine are urechi de auzit sa auda si poate ca in 2012,daca nu mai repede vom scapa de acesti nenorociti care ne ,,conduc'' acum...!!
6.1  RE: Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 18:39:05
Scapam,doamne -ajuta,dar CINE II VA INLOCUI?Alti hoti,aceiasi pungasi obositi pripasiti pe la vre-un partid dupa lungi schimbari de doctrina siplimbari din stanga-n dreapta?Eu voi proceda ca data trecuta:Toti sunt buni,deci ii votez pe toti!
7.   Corecta informare trimis de
(17 feb 2011, 15:52:29
Ar trebui de precizat că un număr oarecare din demisiile din motive personale sunt ale acelor angajați cu diplome de bacalaureat false.
Între alternativele de a fi deferiți parchetului militar sau a demisiona, domnii pompieri au ales cea de-a doua soluție.
Aștept să fiu contrazis!
8.   ))))))))) trimis de
(17 feb 2011, 16:38:05
sunt suparati gagiii ca nu-si mai recupereaza spaga pe care au dat;o cand s;au angajat)))))))00
8.1  RE: ))))))))) trimis de
(17 feb 2011, 21:25:36
pt EUGENICA ...sa te fereasca sfantu de o valvataie care sa-ti cuprinda casa si atunci sa te vad.-te vei ruga de """""""gagii" sa-ti vina in ajutor dar,tu cum esti corecta (in ale spagii) probabil nu-i vei primi ...ca sunt niste corupti!!!!!!!!!!
9.   Pt poet trimis de
(17 feb 2011, 18:11:19
Tu poet necunoscut
 ☭ ti muma n c u r sa-ti f u t
Cand stai de acuma pe closet
 ☭ e nu fi poet
10.   Super tare trimis de
(17 feb 2011, 22:17:48
e super de treaba tipa....e o finuta......
de ea pacat ca a plecat,,,,,,,
dar cum sau facut angajarile la pompieri .. in randul femeiilor .... care a fost scorul
cat sa platit ptr. parasuta, panarama, jigodia , nespalata ipocrita ....... vedeta de ana maria care se f,,,,,e cu toti sa ajunga mare ofiter.... fratilor....a trebuit sa plece la cluj sa dea examen de ofiter ca acolo toti erau prosti sa dus ea desteapta si peste noapte a ajuns la politie ... cum ?????????? cine a dat spaga ptr ea?

ce a mai studiat fata asta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei