Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely despre investiţiile de mediu: Avem o întârziere de circa 8% faţă de angajamentele asumate

Joi, 17 Februarie 2011 (17:24:54)

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmă că România are "o întârziere de circa 8%" la realizarea investiţiilor de mediu asumate şi cei care construiesc trebuie să ia credite pentru a acoperi cheltuielile până în 2014, când se vor face plăţi prin Proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că Proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii a fost creat tocmai pentru a rezolva problema întârzierii faţă de angajamentele asumate, iar, până la intrarea acestuia în vigoare, problema banilor va fi rezolvată prin credite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii este un proiect bazat pe o Ordonanţă de Urgenţă. De ce am venit cu această ordonanţă? Noi avem obligaţii faţă de UE la staţii de epurare, canalizare, procent de localităţi care finalizează aceste investiţii. Avem o întârziere de circa opt la sută faţă de angajamentele asumate. De unde iei banii dacă nu ai bani din buget şi dacă nu ai bani mai mulţi din POS Mediu? Te împrumuţi. Nu noi, nu statul român, ci constructorul care vine ia un credit furnizor. Facem pachete mari de investiţii, vorbesc de reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de unele investiţii de prevenire a inundaţiilor. Avem în total, pe cele două componente, 900 de milioane de euro pe perioada următoare şi eu încep, stat român, să-i plătesc din 2014, pentru că nu am spaţiu bugetar până în 2014", a declarat Borbely.

El a precizat că şi în acest an Ministerul Mediului trebuie să facă pregătiri şi investiţii pentru prevenirea inundaţiilor.

"Dacă vorbim de inundaţii, trebuie să ne pregătim şi anul acesta, pentru că a fost zăpadă, e perioada lunilor aprilie - mai când trebuie să avem grijă. Când, timp de cinci ani, au fost inundaţii care vin o dată la 100-150 de ani trebuie să ai o strategie, care a fost adoptată în iulie anul trecut, şi să dai mai mulţi bani. Anul trecut am dat de departe cei mai mulţi bani pentru asemenea lucrări hidrografice - 900 de milioane de lei - şi să ai o concepţie foarte clară despre cum mergi mai departe. Şi în acest an vom da circa 900 de milioane de lei, plus ceea ce vom da din Proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii", a declarat Laszlo Borbely.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely despre investiţiile de mediu: Avem o întârziere de circa 8% faţă de angajamentele asumate.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely despre investiţiile de mediu: Avem o întârziere de circa 8% faţă de angajamentele asumate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei