Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Ce nereguli s-au descoperit la firma fiului senatorului Mîrza

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Verificările derulate de reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava la SC FEROMAT SRL Şcheia, firmă aparţinând lui Mircea Nicolae Mîrza, fiul senatorului PSD de Suceava Gavril Mîrza, nu au scos în evidenţă lucruri ieşite din comun. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi au menţionat că s-au verificat declaraţii vamale şi operaţiuni pentru taxa vamală, accize şi TVA pentru importurile de îngrăşăminte chimice.

„S-a constatat, în cazul punerii în liberă circulaţie a mărfurilor ce fac obiectul unor declaraţii vamale, declararea eronată a numărului de colete, a greutăţi brute/nete şi a descrierii mărfii. Astfel, diferenţele de drepturi vamale (taxe vamale şi T.V.A) în minus constatate ca obligaţie de plată sunt în cuantum de 2.155 lei”, a declarat inspector principal Liana Barbu, responsabil relaţii mass-media în cadrul DRV Iaşi.

Pentru neregulile descoperite s-a întocmit un proces verbal de contravenţie, iar reprezentanţii SC FEROMAT SRL Şcheia nu au formulat obiecţii.

În conformitate cu prevederile H.G. nr.707/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 8.000 lei ,,depunerea declaraţiei vamale şi a dovezii de origine, conţinând date eronate privind originea mărfurilor”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce nereguli s-au descoperit la firma fiului senatorului Mîrza.
 Vizualizări articol: 2090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Ce nereguli s-au descoperit la firma fiului senatorului Mîrza3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha trimis de
(17 feb 2011, 11:28:58
Praf in ochi
2.   Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 11:35:17
Declaratia LIanei Barbu este partial eronata.S-a gresit numai numarul de colete si nu pe declaratia vamala ci pe certificatul de origine (dar acest lucru este discutabil) si nu descrierea marfii si greutatea acesteia.
Numai 2155 RON. La ce volum de marfuri ce se vehiculeaza prin aceasta firma, numai atat?Si din aceasta suma cea mai parte este TVA care oricum se recupereaza.Aceasta-i "marea" frauda. Mai bine ati cauta in alta parte, caci asta-i praf in ochi. Alte mizerii sunt la PSD.
3.   Extraordinar!!!! trimis de
(17 feb 2011, 13:54:01
Fantastic ce ''infractiune colosala'', de 21,1 milioane lei vechi, la o firma ce desfasoara activitate de sute de miliarde!!! Asta era marea coruptie, marea evaziune fiscala, anuntata de dl Flutur la firmele PSD-iste??? Si noi care credeam ca acum se acopera tot deficitul bugetar al Romaniei prin ce se descopera aici.Jenant, tare jenant pentru o persoana cu asemenea functie publica, sa ne arunce praf in ochi si totul numai pentru a nu raspunde concret la cateva intrebari ce i le pun locuitorii judetului prind amplificarea coruptiei de cand PDL a luat intreaga putere in judet. putere
3.1  RE: Extraordinar!!!! trimis de
(17 feb 2011, 14:35:54
nici infractiune nu e, ci contraventie.
4.   Corectura trimis de
(17 feb 2011, 13:59:38
privind (nu prind) amplificarea, etc..., iar ultimul cuvant de dupa punctul final al comentariului nu-si are rostul. E din cauza gripei, nu a grabei.
5.   Comentariu trimis de
(17 feb 2011, 16:12:31
felicitari!cata competenta la salariatii vamii!se vede car,in portocaliu cum a fost facutcontrolul...dar cand se vor face controale la lucratorii din DUTY_FREE din vama SIRET ,care s au imbogatit peste noapte?ei ce importuri faceau...sau ce contrabanda faceau...nimeni nu i vedea...unii din ei au facut mai multi bani decat cei arestati...dar stati trebuie apreciat efortul lor de a duce tigarile din vama acasa si apoi la destinatar..dna TOCILA(cea saraca)era si cred ca este inca buna prietena cu o traficanta legala(da,ei erau legali ca intrau cu masina personala foarte aproape de shop)...poate i imprumuta ea ceva bani
6.   Norme privind secretul fiscal! trimis de
(18 feb 2011, 08:00:44
Norme metodologice:

Art. 11

11.1. În categoria informaţiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intră datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura şi cuantumul obligaţiilor fiscale, natura, sursa şi suma veniturilor debitorului, plăţi, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, încasări, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informaţii obţinute din declaraţii ori documente prezentate de către contribuabili sau orice alte informaţii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei