Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din nou împreună

Gruparea care a participat la asasinarea lui Cristian Căjvănean va fi judecată în acelaşi dosar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Gruparea care este acuzată de uciderea valutistului Cristian Căjvănean va fi judecată împreună. Decizia a fost luată ieri, de Tribunalul Suceava, care a conexat dosarul mai vechi, în care judecata a început în urmă cu mai multe luni, şi ultimul dosar înaintat instanţei de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava întocmit pe numele lui Alin Novac, de 25 de ani, din Plopeni-Salcea.

Întocmirea a două dosare se explică prin aceea că Novac nu a putut fi prins odată cu ceilalţi cinci indivizi acuzaţi de uciderea lui Căjvănean, ci după mai bine de un an de zile. Alin Novac fugise în Anglia, iar anchetatorii susţin că implicarea sa în oribila crimă petrecută în vara anului 2009 este incontestabilă. Tânărul este acuzat că a fost şoferul celor doi indivizi care l-au lovit mortal pe valutist. Novac îi aştepta cu un autoturism marca Rover, în zona Grădiniţei Nr. 1, de pe strada „Alexandru Ienceanu”, de unde toţi trei au fugit în trombă spre un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde s-au întâlnit şi cu ceilalţi membri ai grupării, care au venit cu un BMW seria 7.

 

Filmul unei crime care a îngrozit Suceava

Alin Novac este cel de-al şaselea individ arestat preventiv în dosarul jafului de peste 400.000 de lei, comis la 20 iulie 2009, asupra lui Cristian Căjvănean, de 37 de ani, faptă urmată de decesul victimei, după 17 zile de agonie în „Reanimarea” Spitalului Judeţean Suceava.

Ceilalţi cinci indivizi judecaţi în acest caz sunt  Gheorghe Anton, de 24 de ani, zis „Legionarul” şi Iulian Spatariu, de 29 de ani, ambii din Adâncata, Vasile Crasi, de 27 de ani, din Ipoteşti, Dan Platoc, de 34 de ani, zis „Caşuba”, şi Constantin Lungu, de 31 de ani, ambii din municipiul Suceava.

Până la jaful propriu-zis, petrecut în iulie 2009, cei şase suspecţi, susţin anchetatorii, au mai avut, cu câteva zile înainte, patru tentative de tâlhărie, asupra aceleiaşi victime, însă de fiecare dată au fost nevoiţi să renunţe la jaf din diverse motive.

Pe 20 iulie, Cristian Cajvănean a fost atacat pe aleea care ducea spre blocul în care locuieşte, în zona „6 Noiembrie” din municipiul Suceava. Anton şi Spatariu i-au dat în cap, i-au luat geanta cu bani şi au fugit câteva sute de metri, printre blocuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gruparea care a participat la asasinarea lui Cristian Căjvănean va fi judecată în acelaşi dosar.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gruparea care a participat la asasinarea lui Cristian Căjvănean va fi judecată în acelaşi dosar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei