Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Trezoreria a virat banii de salarii pentru 145 de şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

145 de unităţi şcolare cu personalitate juridică au primit banii pentru salariile personalului didactic şi nedidactic pentru luna ianuarie 2011. Şeful Trezoreriei Suceava, Mihai Terteş, a declarat că banii au fost viraţi doar către unităţile de învăţământ care au depus statele de personal conform prevederilor Hotărârii de Guvern 1.395/2010. Terteş a spus că Trezoreria a efectuat plăţile doar pentru unităţile de învăţământ care au depus statele de personal avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

„Aceste 145 de şcoli au prezentat documentele, statele de personal sau statele de funcţii întocmite de unităţile şcolare respective şi avizate de IŞJ Suceava”, a arătat Mihai Terteş.

El a adăugat că Trezoreria Suceava nu a putut să vireze banii pentru salariile cadrelor didactice în cazul a 69 de unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, acestea depunând state de personal care nu erau conforme cu prevederile HG 1.395/2010.

„Cele 69 de unităţi au refuzat să se prezinte cu un stat de personal întocmit de unitatea şcolară cu avizul IŞJ Suceava. În schimb, şcolile respective au prezentat un stat de personal cu antetul IŞJ Suceava, întocmit de un şef de serviciu din această instituţie, şi nu de conducerea unităţii de învăţământ. Pe acest document, care avea şi avizul IŞJ, posturile aprobate pentru anul şcolar în curs pe structuri de personal erau trecute numai numeric. În mod normal, acest document trebuia întocmit de şcoală. Este la nivel preşcolar, ca să folosesc un termen din domeniu, să creadă cineva că în statul de personal trebuie trecute doar numărul de posturi aprobate, fără suma de plată, care trebuie să corespundă cu cea de pe ordinele de plată”, a explicat Mihai Terteş.

El a precizat că cele 69 de unităţi şcolare îşi vor primi banii pentru salarii doar în momentul în care vor prezenta statele de personal conform prevederilor legale, avizate ulterior de IŞJ. Şeful Trezoreriei Suceava a declarat că în cazul celor 69 de şcoli nu este vorba despre blocarea conturilor, ci de un refuz la plată pe motiv că documentele depuse nu sunt conforme cu legislaţia în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trezoreria a virat banii de salarii pentru 145 de şcoli.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trezoreria a virat banii de salarii pentru 145 de şcoli5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUPER!!! trimis de
(12 feb 2011, 12:21:17
In alt articol citesc ca generalul nu mai avizeaza statele de plata, deoarece "s-a trezit", in sfarsit, ca asta nu-i treaba lui. Din acest articol deduc faptul ca Trezoreria nu vireaza banii in contul scolilor care nu au semnat statele de plata la ISJ... Se cam bat in cap ordinele....
2.   ... trimis de
(12 feb 2011, 16:18:52
Doamne, ce le stii pe toate, Domnu` Tertes!
si afurisitii astia de profesori nu inteleg nici macar la nivel "prescolar";
ce conteaza ca au legea de partea lor, cand tu o interpretezi cum vrei!!!!!!!!!!!!
toata lumea se pricepe la invatamant, meci si politica!
3.   Unde esti domnule Cernica? trimis de
(13 feb 2011, 09:01:15
In situatia aceasta, unde este domnul Cernica, liderul sindicatului cu cei mai multe cadre didactice din judet? E prea fierbinte chestiunea? Sa trecem la celelalte sindicate ca sindicatul domnului Cernica nu apara drepturile salariatilor! Chiar nu are de spus nimic despre aceasta situatie flagranta de incalcare a legilor si hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile? Cum sa acceptam asa ceva, cand avem toate legile de partea noastra? Domnule Cernica, dati-va demisia, asa cum ati amenintat in iunie 2010. Mai vrei sa candidezi inca o data? Chiar meriti? Intreaba-te ce ai facut zilele acestea pentru sindicalisti!
4.   Comentariu trimis de
(13 feb 2011, 10:25:58
Trezoreria, ISJ, Carcalete... Flutur, toti sunt vinovati de situatia creata. De fapt, pe cei de la ISJ nu ii intereseaza deloc soarta profesorilor din judet.Lacheii lui Carcalete din Inspectorat au primit banii. Daca te uiti in urma, la salariile lor, anul trecut nu s-a taiat nimic din leafa lor, ba mai mult, chiar s-a adaugat.Atunci cum sa-i intereseze de ceilalati daca ei au destui bani? Cu ce sunt mai presus de ceilalti dascali inspectorii? Baga spaima in scolile din judet, merg in control, la sfarsit primesc o masa buna, chiar si la pachet cate ceva.
5.   Comentariu trimis de
(13 feb 2011, 10:31:25
Cat a costat deplasarea din Turcia de anul trecut a celor din inspectorat? Inspectorul sef a fost insotit de o multime de cadane-inspectoare. Chiar trebuiau sa mearga asa de multi? Cele de abia trecute de 30 de ani, puse in functie doar pe pile, ingamfate , cam ... duse si cu nasul pe sus, dar cu un salariu destul de bunicel, nu s-au plans niciodata de banii primiti. Atunci de ce sa ii intereseze pe cei de la ISJ de soarta dascalilor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei