Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie fără rezolvare

Poliţiştii rutieri, puşi în situaţia de a deveni recuperatori de maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava a primit, în ultima perioadă, numeroase sesizări de la persoane care sunt implicate în litigii cu cei cărora le-au vândut maşinile şi care le cer oamenilor legii să-i oprească în trafic pe cei vizaţi şi să le ridice certificatele de înmatriculare. Practic, poliţiştii sunt puşi în situaţia de a fi un fel de recuperatori de maşini, solicitările de acest gen fiind respinse imediat.

Cel mai adesea vechiul proprietar a vândut maşina, iar cumpărătorul nu a făcut acte de transfer pe numele său. Se ajunge astfel în situaţia ca proprietarul din acte să aibă de plătit impozite ori amenzi, deşi nu mai are maşina de ani de zile. În alte cazuri, cumpărătorul a achitat doar o parte din sumă, a luat maşina, după care a refuzat să mai dea şi restul banilor, conform înţelegerilor dintre părţi.

„Avem multe sesizări de acest gen, persoane care au înstrăinat autoturismele altor persoane, de multe ori fără a-şi aminti detaliile de identitate ale acestora, şi care ne cer sprijin în vederea identificării maşinii şi obligării şoferilor la efectuarea transferului de proprietate. Conform legii însă, poliţia poate identifica şi opri un autoturism numai în cazul în care şoferul a încălcat o normă rutieră, noi nu putem să căutam în trafic respectiva maşina şi să-l tragem la răspundere pe şofer pentru că nu a făcut acest transfer”, a explicat cum stau lucrurile comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În unele cazuri, cei care depun reclamaţii la poliţie ar dori ca vehiculul să fie indisponibilizat de poliţişti, până la clarificarea problemelor din acte, însă nici acest lucru nu este posibil.

Legislaţia rutieră prevede clar când Poliţia poate reţine o maşină, iar asta se întâmplă doar în cazurile grave (când şoferul este băut, când starea tehnică a acesteia pune în pericol iminent circulaţia, când vehiculul a fost declarat furat, când este folosit la săvârşirea unei fapte de natură penală etc.).     

 

Au de plătit impozite de acum patru-cinci ani

El a exemplificat cu cazurile unor suceveni care, fiind puşi în situaţia de a avea de plătit impozite de prin 2006-2007, au sesizat poliţia, însă habar nu au la cine ori unde este acum maşina lor.

Numai în acest an, a arătat comisarul de poliţie, s-au primit 15-20 de sesizări de acest gen. Cei care trimit reclamaţiile sunt sfătuiţi în scris să se adreseze instanţei de judecată, pe cale civilă, pentru a-şi rezolva acest tip de probleme.

Există totuşi şi o speranţă pe care o lasă reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Aceste sesizări rămân în atenţia Poliţiei, iar dacă autoturismul este identificat în trafic pentru o abatere şi se reţine certificatul de înmatriculare, acesta poate fi restituit ulterior doar proprietarului de drept.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii rutieri, puşi în situaţia de a deveni recuperatori de maşini.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii rutieri, puşi în situaţia de a deveni recuperatori de maşini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur... trimis de
(12 feb 2011, 11:52:32
Politia este foarte busy... Daca da-ti un ban poate o sa se ocupe de cazul vostru... de nu o sa da-ti dupalaughing
Sunt asa de varza, sa vedeti ce detectivi au ..
E marfa romania asta nu alta .. politisti cu coeficentul de inteligenta mai mare .. decat a unei gaini. Mai bine recunosti ce nu ai facut ca sa termine mai repede ei hartogaria, ca oricum nu patesti nimic. - citez un mare politist sucevean.
2.   Politia romana trimis de
(12 feb 2011, 14:56:54
e cel mai rau sistem din lume,am fost parte vatamata la un accident rutier si nu mam inteles cu proprietarul acelei masini ,si am chemat politia,iar cand iam chemat au vrut sami puna tot mie amenda ,ca de ce iam chemat ,ca ei nu au treaba cu accidentele fara victime,si ca ei nau benzina .e de ras ,si mai sunt si platiti din banii nostrii,nu stiu cum ii selecteaza
3.   ... trimis de
(13 feb 2011, 11:51:33
Daca actele sunt facute corect atunci cand se incheie tranzactia, atunci nu ar mai fi probleme. Dar la noi... romanul este foarte inventiv. De ce sa faci actele ca sa pierzi casco sau rca, sau de ce sa mai faci actele si sa mai dai bani in plus, sau platesc acu' o parte din suma si restul mai tarziu... etc. Toata chestia tine de civilizatia noastra.
4.   Pacalici trimis de
(14 feb 2011, 09:41:31
Chestiunea se intampla daca atunci cand vinzi masina nu faci toate actele, dar absolut toate ! Ca vanzator iesi intotdeauna in paguba daca nu faci acte. Interesanta explicatia lui Liviu - nu suntem recuperatori. Nu, dar daca eu va semnalez ca pe drumurile publice circula o masina pe care eu o stiu ca este in neregula (nu are acte, este furata, etc.) voi nu faceti nimic ? Masina nefiind a mea si eu nu am nici o legatura nici cu soferul.
4.1  RE: Pacalici trimis de
(14 feb 2011, 10:40:04
De unde ai tras tu concluzia asta ? Ca eu in articolul asta nu am citit ceva de genul asta...Eu inteleg ca este vorba despre cei care nu intocmesc actele de vinzare-cumparare si apoi merg si se pling la politie ca platesc taxele iar masina lor este folosita de altcineva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei