Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În război cu contrabandiştii

Traficant de ţigări, împuşcat la graniţa cu Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Înăsprirea controlului din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, după recentele arestări din rândul poliţiştilor de frontieră şi al vameşilor, a dus la o intensificare a contrabandei la graniţa verde, cel puţin pe raza judeţului Suceava. Suportul acestei afirmaţii vine după un episod petrecut la primele ore ale zilei de ieri, când lucrătorii de la frontieră au capturat circa 35 de mii de pachete de ţigări, în urma unei acţiuni în care s-a făcut uz de armă şi în care un suspect a fost împuşcat, un agent de poliţie de frontieră a fost rănit uşor, iar un cetăţean ucrainean a fost reţinut.

 

Traficanţii, pândiţi o noapte întreagă

Totul a pornit joi seară, când un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, echipaj dotat cu aparat de termoviziune, a înregistrat mişcări suspecte la circa 500-600 de metri de frontiera de stat, pe raza comunei Frătăuţii Noi. Poliţiştii au observat cum un grup de persoane transporta mai multe colete, dinspre Ucraina spre România, pe malul pârâului „Rusului”, într-o zonă accidentată situată între localităţile Costişa şi Frătăuţi. Pentru că imediat ce au ascuns coletele în văgăuni cărăuşii au reuşit să treacă frontiera înapoi în Ucraina, poliţiştii de frontieră au decis să instaleze mai multe posturi de pândă şi să aştepte „beneficiarii”. După o veghe de mai multe ore, perioadă în care poliţiştii au reuşit să nu-şi deconspire poziţiile, vineri dimineaţă, în jurul orei 07.40, în zona supravegheată au apărut două jeepuri cu numere de înmatriculare britanice.

 

Poliţist de frontieră târât de maşina fugarilor

În acel moment s-a decis să se intervină, însă la apariţia poliţiştilor de frontieră ambele autoturisme au demarat în trombă, condiţii în care au fost trase mai multe focuri de armă, în plan vertical şi spre pneurile maşinilor. La scurt timp, şoferul unuia dintre autoturisme, un Mitsubishi de teren, a pierdut controlul volanului şi jeepul s-a răsturnat în pârâul “Rusului”. Ocupanţii maşinii, cetăţeanul român Florin Bodale, în vârstă de 20 de ani, din Vicovu de Sus, şi un ucrainean, Ruslan Ionaşcu, de 28 de ani, din Igeşti, au încercat să fugă şi, după o nouă serie de focuri de armă, s-a reuşit reţinerea acestora, cu menţiunea că vicoveanul a fost rănit de un glonţ. Mai mult, în încercarea de a opri cel de-al doilea autoturism, unul dintre poliţiştii de frontieră, agentul Ştefan Hîj, a fost agăţat şi târât aproximativ şase metri, fiind rănit uşor. În cele din urmă, maşina care a fost ciuruită de gloanţe, după cum afirma unul dintre poliţiştii de frontieră participanţi la acţiune, a reuşit să dispară spre localitatea Costişa. În imediata apropiere a „locului acţiunii” poliţiştii de frontieră au descoperit, în apropierea pârâului, 70 de baxuri învelite în folie neagră, cu circa 35 de mii de pachete de ţigări marca Viceroy.

 

Ucraineanul spune că venise în România să ajute „la încărcat”

Ucraineanul reţinut, Ruslan Ionaşcu, originar din  localitatea Igeşti, spune că e prima dată când a ajuns în România, şi că a decis să se angajeze pentru acest lucru din nevoia de a face rost de banii necesari pentru stingerea unei datorii.

„Mi-a zis cineva să vin aici, că-mi plăteşte o sută de euro, să ajut la încărcat. Am venit pe la Siret, nu am trecut frontiera, îi prima dată când am venit, mai precis nici nu am ştiut la ce merg. Am fost dator acolo şi a trebuit să merg…trebuia să ajut la încărcat şi apoi eram liber. Dacă ştiam….”, a declarat Ruslan Ionaşcu pentru Monitorul de Suceava.

 

Împuşcat, vicoveanul Bodale stă în spital sub pază

„Coechipierul” ucraineanului, tânărul de 20 de ani din Vicovu de Sus, Florin Bodale, a fost internat la Spitalul Municipal Rădăuţi cu diagnosticul „plagă prin împuşcare hemitorace dreapta” şi se află în afara oricărui pericol, deşi la momentul internării sângera abundent. Medicul Ioan Chirvase, şeful Secţiei Chirurgie din Spitalul Municipal Rădăuţi, a precizat ieri după-amiază că „În cursul dimineţii a fost internat un pacient într-o stare foarte gravă, cu o sângerare foarte abundentă printr-o plagă împuşcată din regiunea toracică dorsală spre anterioară. Plaga, deşi penetrantă prin ţesuturile moi, nu pătrunde în plămân, doar sângerarea din ţesuturile moi este destul de abundentă. Nu se remarcă, la investigaţiile făcute, leziuni majore, tip artere mari principale sau leziuni osoase ori organe interne. Deocamdată bolnavul este stabil hemodinamic, este ţinut sub supraveghere, fără a avea deocamdată o explorare chirurgicală internă. În funcţie de evoluţia pacientului şi a parametrilor principali vom decide dacă va fi operat sau nu pentru o hemostază mai minuţioasă. Despre orice leziune toracică, fiind şi penetrantă, putem spune că pune viaţa în pericol, norocul tânărului este că glonţul nu a întâlnit în drumul lui un vas important sau un organ vital care să-i producă decesul rapid. În cazul în care nu vor apărea complicaţii, estimez că vor fi necesare două săptămâni de îngrijiri medicale”.

 

A doua maşină nu a fost încă descoperită

Acţiunea de ieri face parte dintr-o serie de măsuri luate de conducerea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava pentru întărirea pazei şi supravegherii la frontiera de stat. Purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan, a declarat: „Joi seară, poliţiştii de frontieră suceveni au depistat cu ajutorul aparatului de termoviziune un grup de persoane care au transportat peste frontiera de stat mai multe colete ce conţineau circa 35 de mii de pachete de ţigări de contrabandă de provenienţă ucraineană. În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi doi tineri, un cetăţean ucrainean şi un cetăţean român. Pentru prinderea acestora lucrătorii de graniţă au executat 20 de focuri de armă, românul fiind rănit uşor la umărul drept, ca urmare fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost internat. Celor doi le-au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, urmând să fie reţinuţi pentru 24 de ore, apoi să fie prezentaţi în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă”.

Deşi pe raza comunei Frătăuţii Noi şi în zonă au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei de Frontieră, până la închiderea ediţiei, cel de-al doilea autoturism implicat în evenimentul de ieri nu fusese descoperit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficant de ţigări, împuşcat la graniţa cu Ucraina.
 Vizualizări articol: 1908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Traficant de ţigări, împuşcat la graniţa cu Ucraina3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema trimis de
(12 feb 2011, 11:10:30
eu am si eu mereu o problema, de cu totul alta natura. De ce il tratati pe impuscat din banii mei virati la sanatate? Eu daca ma duc, ma puneti sa imi iau si hartie igienica, nu mai zic de seringi si alte cele. Da pe jicoveanul asta cine il pune la plata?
La fel tratati si betivii si tiganii...pe banii prostului...
2.   Asigurare trimis de
(12 feb 2011, 11:41:07
In exterior daca nu ai asigurare nici nu te baga in seama.. aci la noi...
la urgente e plin de tigani...
2.1  RE: Asigurare trimis de
(14 feb 2011, 09:23:08
bhaa...la exterior cum spui tu ... la urgente nu se tine cont daca ai sau nu asigurare, mai intai te face bine daca poate , si pe urma vede daca are sau nu de unde sa recupereze banii de la tine... mai documenteaza-te
3.   Pt.max85 trimis de
(12 feb 2011, 12:15:10
care e problema ta ma? ti se pare ca dai atat de multi bani si toata lumea asta se trateaza pe banii tai?nu mai cotiza daca nu iti convine ce ai tu cu jicovanu asta?esti tu sigur ca exact din banii tai e tratat baiatul asta?
3.1  RE: Pt.max85 trimis de
(12 feb 2011, 13:26:53
Bei, v-ati tras net la Jicov ? Are dreptate MAX85. Tot felul de gainari si tigani au parte de ingrijiri medicale din banii nostri ! Sa-i puna sa plateasca pe aceste lepre !

ps: in special pe smecherasii de la VICOV care s-au intors din strainatate alergati de criza si mai ales de politistii nemti. Hai PA !
3.2  RE: Pt.max85 trimis de
(14 feb 2011, 08:33:18
max85 ,tu dak esti un amarat si nu sti cum sa te descurci ,ce naiba te mananca sa comentezi pe aici !dute naibi la oile si vacile tale si taci!!!ce tot iei de vicovenii!
4.   Praf in ochi trimis de
(12 feb 2011, 13:16:55
Astea is actiuni fix de pelu melului... tara arde si baba se cheaptana... ameninta Nicolaiciuc ca inchide fabricile de tigari daca nu fac astia ceva sa opreasca traficuhappy
5.   Infomare trimis de
(12 feb 2011, 14:11:11
lucrand in sistem stiu ca persoanele ranite in orice fel de agresiuni sunt ingrijite pe banii publici, ulterior la externare i se face o fisa de decont si trebuie sa achite spitalizarea....deci, daca vecinu imi sparge capu, da spitalul imi acorda ingrijirile necesare, la externare eu platesc si ulterior imi recuperez banii de la vecin, pe cale amiabila sau in tribunal....
6.   "Tara de secaturi, tara minora,'..... trimis de
(12 feb 2011, 15:01:35
Asa este Max, ni se iau,, din greu, f. multi bani din salariu pentru sanatete! Suntem putini care contribuim si mereu marginalizati!
. Revoltator este cind noi avem nevoie dar bagati cu ei la hurta si tratati cu dezinteres si chiar mai prost decât pe tigani…

"Tara de secaturi, tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei...Aici ne-au adus politicienii ordinari, hotii improvizati astazi in moralisti, ministrii care s-au vandut o viata intreaga, deputatii contrabandisti...Nu ne prabusim nici de numarul dusmanului, nici de armamentul lui, boala o avem in suflet, e o epidemie infricosata de meningita morala".

Octavian Goga - 1916
7.   Fara contrabanda trimis de
(12 feb 2011, 15:11:12
Eu cred ca daca statul ar reduce din taxele si accizele pe tigari nu am mai avea astfel de evenimente . Este o parere personala si cred ca este foarte buna .
O zi buna
7.1  RE: Fara contrabanda trimis de
(12 feb 2011, 23:02:01
Statul ar trebui sa se gandeasca cum sa faca sa relanseze economia. Stiu ca pare un cliseu dar asta ar trebui sa fie principala grija a statului.
Sa nu uitam ca, in Europa, un pachet de tigari se vinde si cu 4 euro si jumatate iar la noi abia daca e 2 euro jumatate. Daca preturile ar scadea la, sa zicem, 1 euro-1 euro jumate, ar sari aia din UE cu gura pe noi pentru ca ar fi toti tentati sa le cumpere de aici.
Insa noi nu avem salarii care sa se poata compara cu cele din Vest. De asta revin la prima idee.happy
7.2  RE: Fara contrabanda trimis de
(13 feb 2011, 11:44:52
O solutie ar fi sa redeschida vechile fabrici de tigari. Garantat nimeni nu ar mai cumpara tigari de contrabanda. Majoritatea ar fuma Carpati fara sau Snagov. Nu s-ar mai cumpara nici o tigareta straina.
8.   Fara contrabanda trimis de
(12 feb 2011, 23:40:54
Noi suntem Romania , nu UE . Ce salariu are un roman si ce salariu are un cetatean sa zicem din Franta , Anglia , Spania , Italia etc . Ok ?
Hai sa facem un raport : cat este la noi un litru de ulei , zahar , un litru de carburant , o paine sau cat costa un Kw si care este pretul acestora un UE .
Se compara ? sau ne putem compara ?
Si la noi , spre exemplu cel cu o pensie de mizerie de 300 lei plateste acelasi pret ca si unul cu o pensie de 5000 lei sau 16000 lei , asa e ? Si asta cu 300 lei a stat in soare si frig , agricultura e grea , insa sau facut altii cu su.la mare .
Cinste conducatorilor iubiti
8.1  RE: Fara contrabanda trimis de
(13 feb 2011, 11:42:21
Ce politicieni au aia, si ce politicieni avem noi, sau mai corect: ce au votat aia si pe cine am votat noi.
9.   FARA CALCULE! trimis de
(13 feb 2011, 01:52:01
SA NE TRAITI BINE!!!
10.   Comentariu trimis de
(13 feb 2011, 09:10:57
HA HA HA.
SA TRAITI BINE
11.   FIGHT BACK trimis de
(14 feb 2011, 22:37:59
Ma nenorocitule care ai tras in baiat. O SA VINA VREMEA CAND O SA RIPOSTEZE TRAFICANTII, SI O SA PLANGA MATA LANGA SICRIUL TAU. TU CREZI K DAK TE LINGI IN C*R CU STATUL O SA O IEI LA CACA CUM AU LUAT-O AIA DE LA SIRET. SI CAND O SA DAI OCHII CU BAIETII, O SA ITI FACA CU**L GHIOCEL. O sa fii promovat post-mortem !!!
12.   FIGHT BACK trimis de
(14 feb 2011, 22:47:35
Poate intra ukraina in UE si ramaneti la sapa. Ca altceva sunt sigur k nu stiti sa faceti.
Sa va vad atunci cum iesiti inafara la intins mana. (il felicit pe cel care a scapat cu jeepul pe k la tarat pe politist, bravo eu las fi lipit acolo de jeep dak tot ii plac asa tare tigarile) TRECETI BAIETI NU VA DESCURAJATI ! FIGHT BACK

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei