Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Cursurile pentru asistenţi maternali, suspendate în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cursurile pentru asistenţi maternali organizate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au fost suspendate în acest an.

Unul dintre motive ar fi acela că numărul actual al asistenţilor maternali cu carte de muncă, care au copii în plasament, este suficient. Motivul principal, însă, este acela că nu sunt bani pentru noi angajaţi în sistemul de protecţie a copilului.

La sfârşitul anului trecut, în judeţ erau înregistraţi 670 de copii în plasament la asistenţi maternali, 115 dintre ei având grad de handicap. Din 473 de asistenţi maternali angajaţi ai DGASPC Suceava, 454 au copii în plasament.

Dintre ei, 19 şi-au păstrat calitatea de „părinte de profesie”, dar nu profesează în acest moment. Unii se află în concediu pentru creşterea propriilor copii, concediu de odihnă sau medical, concedii fără plată sau au cerut suspendarea atestatului pentru o perioadă determinată. Alţi 28 de asistenţi maternali au renunţat la această meserie. Zece dintre ei, care şi-au găsit un loc de muncă în străinătate, şi-au dat demisia. Nouă persoane s-au pensionat, una a murit, pentru cinci persoane a expirat atestatul şi n-au mai vrut să-l înnoiască, în timp ce alte patru persoane au rămas fără atestate, pentru că au fost depistaţi cu nereguli de comisiile Protecţiei Copilului.

 

Adoptaţi de asistenţii maternali

Anul trecut au intrat în sistemul de asistenţă maternală 93 de copii, alţi 51 părăsind sistemul de protecţie a copilului (22 de minori au fost reintegraţi în familie, iar 29 au fost adoptaţi chiar de asistenţii maternali care i-au avut în plasament). Din datele furnizate de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava rezultă că alţi 16 copii aflaţi în asistenţă maternală aşteaptă ca instanţa judecătorească să se pronunţe cu privire la deschiderea procedurilor de adopţie.

La Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava mai sunt înregistraţi 618 copii şi tineri aflaţi în centre de plasament, 49 preşcolari, 92 elevi de clasele I – IV, 124 de elevi de gimnaziu, 115 liceeni, 38 de studenţi, 117 elevi în şcoli speciale, 20 de copii care fac învăţământ la domiciliu, 13 tineri absolvenţi, care deja şi-au găsit un loc de muncă, dar încă stau în centre de plasament, şi 50 de copii cu handicap grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursurile pentru asistenţi maternali, suspendate în acest an.
 Vizualizări articol: 1100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cursurile pentru asistenţi maternali, suspendate în acest an5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei