Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 feb 2011 - Anul XVI, nr. 35 (4633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvamont

Pericol de avalanşă în Călimani şi Giumalău

Potrivit informaţiilor oferite de Serviciul Public Salvamont al judeţului Suceava, în zona montană, în prezent, stratul de zăpadă este consistent la limita pădurii cu golul alpin, unde ajunge şi la 1,5 metri grosime, iar în rest nu depăşeşte 40 de cm. Salvamontiştii avertizează că zăpada prezintă pe alocuri crustă îngheţată, ceea ce face deplasarea dificilă. Vremea se anunţă instabilă, cu posibile precipitaţii şi vânt puternic. Salvamontiştii recomandă ca din grupurile de turişti să facă parte persoane care au mai parcurs traseele, să fie abordate rutele cât mai devreme posibil, pentru a se evita înserarea, să nu se consume alcool pe drum şi să se evite traseele de creastă în caz de viscol şi vizibilitate redusă.

“Atenţie, pe traseele ce urmăresc curbe de nivel, ca drumul Maria Tereza - masivul Călimani sau traseul marcat cu cruce roşie în masivul Giumalău, este pericol de avalanşă. Este necesar  echipamentul de iarnă şi este indicat a se avea în plus piolet, colţari, pentru cei care abordează masivul Călimani ( vf. Pietrosu şi vf. Negoiul Unguresc)”, a mai precizat şeful salvamontiştilor suceveni, Voicu Raia.

În privinţa accesului auto, pentru Rarău este posibil prin Izvorul Alb pentru maşini 4x4 cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri, pregătite să facă faţă podurilor de gheaţă, prin Pojorâta este posibil doar până la Şaua Colbului, iar prin Chiril doar până la schit. Accesul auto pe Giumalău este posibil doar pe primii cinci km prin Pârâul Rusca, iar în Călimani se poate ajunge cu mijloace auto până la şantier. Turiştii care întâmpină probleme pe trasee pot solicita ajutor salvamontitştilor telefonic, la numărul 0745313052 sau la numărul 0salvamont.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pericol de avalanşă în Călimani şi Giumalău.
 Vizualizări articol: 986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pericol de avalanşă în Călimani şi Giumalău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei