Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict judecători

Primul sucevean judecat pentru că a omorât un câine comunitar, amendat cu 5.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul sucevean trimis în judecată pentru că a omorât un câine comunitar a fost condamnat recent de judecători să plătească o amendă penală de 5.000 de lei.

Inculpatul, Neculai Popa, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din satul Plopeni, oraş Salcea, a fost trimis în judecată, în august 2009, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omorâre cu intenţie a unui animal, faptă care se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani sau cu amendă penală cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei.

Dosarul său a ajuns pe rolul Judecătoriei Suceava, iar recent magistraţii acestei instanţe au pronunţat sentinţa. O amendă penală de 5.000 de lei.

Fapta de care este acuzat Neculai Popa s-a petrecut pe data de 28 decembrie 2009, atunci când tânărul ar fi omorât un câine comunitar, lovindu-l de mai multe ori cu un par şi o rangă.

Leşul animalului a fost aruncat ulterior în albia unui pârâu, unde a şi fost găsit de poliţişti şi autorităţile pentru protecţia animalelor.

Neculai Popa s-a apărat susţinând că patrupedul pe care l-a omorât în bătaie era turbat şi că animalul a dat iama de mai multe ori printre păsările de curte ale familiei sale, precum şi ale vecinilor.

„Toată vara o mâncat pui, umbla prin curţi pe la oameni, manca păsări... Nu numai la noi, întrebaţi şi prin vecini. Câinele ăla făcea bale pe la gură, cred că era turbat. Băiatul l-o fugărit într-o zi, l-o prins şi l-o omorât. Nu era câinele nimănui. Ce era de făcut, să ne mănânce toate păsările?!”, dă din umeri mama lui Neculai Popa.

Tânărul a fost dat pe mâna autorităţilor de către o vecină de-a sa, care era revoltată nu atât de moartea câinelui, cât de faptul că leşul animalului a fost lăsat pe proprietatea familiei sale.

Decizia Judecătoriei Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul sucevean judecat pentru că a omorât un câine comunitar, amendat cu 5.000 de lei.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Primul sucevean judecat pentru că a omorât un câine comunitar, amendat cu 5.000 de lei3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedreptate trimis de
( 1 feb 2011, 11:39:17
Avem o justitie de c---,pentru femeia omorata de javre in Bucuresti cine raspunde?
2.   Asa e Marinaru, ai dreptate trimis de
( 1 feb 2011, 12:19:21
Ai dreptate Marinarule, ne-a prostit europa si pe noi.... cati copii mici sunt muscati si speriati de sarlele comunitare.... in loc sa le eutanasieze ei amendeaza pe un pusti care poate s-a aparat de o javra... rusine.
3.   Re-CEZARSV trimis de
( 1 feb 2011, 12:52:05
Javra te poti numi tu,dupa modul de a gandi.RUSINE!
4.   Stricnina e singura sansa trimis de
( 1 feb 2011, 13:47:25
Ieftina , sigura si fara nici o sansa de scapare . Efect garantat intr-o luna de zile curatam Suceava de potai
4.1  RE: Stricnina e singura sansa trimis de
( 1 feb 2011, 18:07:03
OK ! Ne mobilizam ?
5.   Lege de kkt trimis de
( 1 feb 2011, 14:07:54
Pai cum naiba sa se dea legi de astea fara minte ......prieteni imi plac cainii dar locul lor este la curte sau in lesa ....sa ma ierte dumnezeu dar cand mi-a venit copilul in casa muscat de fata ,tot in seara aia am otravit toti cainii de la bloc si de prin imprejurimi ... cu toate ca nu ma pot odihni noaptea de urletele lor nu m-am luat niciodata de ei dar atunci nu am mai rezistat .vreo 3 luni am avut liniste dar acum sunt mai multi decat erau inainte .Oricum punctul meu de vedere e ca avem o tara de  ☭  uite ce problema mare era ca a mai disparut un caine comunitar,aveam de toate si asta era singura problema !!!
6.   Ham ham trimis de
( 1 feb 2011, 14:09:21
Iubitorilor de câini vagabonzi le recomand să viziteze puţin Europa... nicăieri nu vezi atâtea haite de maidanezi ca la noi. Credeţi că acolo sunt toţi de acord cu eutanasierea? Dar voi vă daţi miloşi prostiţi de religie. Cine vrea câine să plătească, să îl ţină în casă şi să strângă după el, însa comunitatea nu e obligată să susţină prosteala unor alienaţi si degeneraţi cu mofturi. Mare prostie a făcut Ceauşescu când a mutat ţăranii în oraşe... se pare că mulţi încă nu au învăţat că spaţiul din jurul blocului nu e propria bătătură.

6.1  RE: Ham ham trimis de
( 1 feb 2011, 15:06:42
De acord cu cele spuse de tine.Insa nu cred ca toti acestia sunt iubitori de animale.Daca ar fi asa,ar manifesta si pentru oprirea sacrificarii mieilor de Paste,a porcilor de Craciun,nu ar purta haine de blana naturala,nu ar accepta vinzarea de insecticide,etc. Unii din ''iubitorii''maidanezilor fac mare tapaj pentru subventii si donatii mari ce revin diverselor asociatii si care sunt folosite pentru propriul confort,altii ca e de bon ton iar altii chiar din interese zoofile fata de maidanezi(stiu ce vorbesc).
Tinarul ar fi trebuit premiat,nu amendat cu 5000 lei.Ma intreb,judecatorii ar lua in calcul legitima aparare intr-un caz de atac al unei haite de maidanezi?
7.   Ingrozitor trimis de
( 1 feb 2011, 15:18:10
Toti caini de pe strada ar trebui omoratii ... cand eram mic am fost muscat de fata si am cicatrici si chiar akm cateva zile ma muscat unu de picior time out .dar ..asta e ROMANIAstraight face
8.   Javre trimis de
( 1 feb 2011, 15:45:46
singurele javre merg in 2 picioare si au postat la articolul acesta, javre potai , niste idioti nenorociti fara inima asta sunteti, ar trebui sa va primeasca un URSS si un in UE
8.1  RE: Javre trimis de
( 1 feb 2011, 18:08:11
Cum ar spune SIRJERKALOT: " 'ai de capul tau !!!"
8.2  RE: Javre trimis de
( 1 feb 2011, 23:14:53
du-te ma si te culca cu europa sub perina....asta inseamna pentru tine UE sa latram in apararea unor caini care musca oameni??
atunci eu vreau in URSS.
voi nu vedeti ca toti aparatorii astia de caini comunitari sunt niste mosnegi si niste babe care habar nu au pe ce lume triesc si cate urechi au???
9.   Scandaloasa trimis de
( 1 feb 2011, 15:49:43
Madam Dora cea cea care a facut reclamatia mai bine si-ar vedea de mos Ion in loc sa se certe cu toata lumea mai ales cu neamurile pe care le da si in judecata.
Este o femeie " EXTRAORDINARA " de aceea nu vorbeste cu nici un vecin Bravo Doraaaaaaaaaa
10.   Sa va luati cainii acasa.......................... trimis de
( 1 feb 2011, 16:44:51
eu as omora absolut toti cainii comunitari..... nu spun ca nu iubesc cainii, am doi maidanezi acasa (stau la curte) pe care i-am luat din piata mica..... dar cei care se dau atat de iubitori, luatii acasa si nu mai faceti atata galagie..... si cei care raman, eutanasiati..... doar asa poate am scapa si noi de cainii comunitari.....
11.   E usor sa aruncam vina de la unul la celalalt !!! trimis de
( 1 feb 2011, 18:40:05
Primul semnal de alarma a fost in momentul in care un japonez a murit in Bucuresti muscat de un caine. Au trecut cativa ani de atunci. Daca de atunci s-ar fi concentrat autoritatile asupra cainilor comunitari acum n-am mai fi discutat acest subiect.
V-ati intrebat de unde au aparut acesti caini si pisici vagaboande? Intrebati-le pe femeile de la tara care refuza sa le sterilizeze si le e mila sa le inece puii proaspat fatati.
12.   ??? Ipocriti ... trimis de
( 1 feb 2011, 18:44:55
Mai iubitori de animale ... sa vad cat de mult o sa mai iubiti comunitarii cand o sa va vina copii muscati. Sa vad atunci ce o sa faceti. Nu ne`am nascut toti criminali de caini, dar nici asa de idioti nu suntem. Voi astia milosi agravati lucrurile. Datide mancare la caini si ei raman pe la blocuri. Felicitari!
13.   Cainee foarte rau trimis de
( 1 feb 2011, 21:20:03
a muscat o gramada de oameni . pe mine ma muscat acum doua luni si se vindeca foarte greu. la gamba. azi m-a muscat iar. acelasi caine alb cu urechi maro. zona obcini, bloc ire mai la vale de statia de autobuz primul bloc pe dreapta. vreau sa cumpar otrava sai dau ca nu mai pot. mergi pasnic p strada si vine din spate si te musca din spate dupa care fuge si latra in semn ca el e autoritar. l cine sa ma adresez sal prinda si zic eu ca trebuie cu parere de rau exterminat. numarul meu de tel; 0757486503
14.   Oameni sau.... trimis de
( 1 feb 2011, 21:27:33
nu stiu de ce nu vedeti cine sint adevaratii vinovati pt aceste probleme! sa va spun eu cine sint in cazul in care nu stiti: voi !!! nu cred ca unul dintre voi nu a lovit vreodata un caine sau o pisica si daca nu, acesti caini incearca sa se apere de ...daca le zic animale e prea frumos ca acestea stiu sa se comporte. e vina unora dintre noi si a autoritatilor care ne mint ca i-au sterilizat si in realitate nu au facut-o! deci in concluzie in mare parte voi sinteti vinovati pt comportamentul bietelor animale!
15.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2011, 22:40:19
nu este adevarat anonim2 . in alte tari se practica la noi e saracie mare si cu cat ne infundam in saracie numarul cainilor va creste. trebuie facuta o asociatie nu cum e asta de protectie a animalelor de acum le ia nu are mancare pt ei si le da drumul inapoi. cainii rai ce agresivi trebuiesc inlaturati ca asa e si intre oameni cei rai sunt in puscarii si cand ies putini ies buni de acolo si sa judecam animalul e animal nu prea judeca ca un om. eu tin la caini dar acestia agresivi nu au ce cauta in oras.
16.   Intrebare trimis de
( 2 feb 2011, 09:07:39
Daca sunt sterilizati si adusi din nou pe strazi ei nu vor mai musca? Cati ani mai traiesc dupa sterilizare? Oare trebuie sa suport mereu aceeasi problema creeata de caini si de cei care nu mai pot de mila lor. Daca mergem pe ideea strilizarii si nu a eutanasierii nu vom scapa nici odata de problema.Rezolvarea este EUTANASIEREA! Pentru "europenii" care au caini in locuinta de ce nu sunteti "europeni" si cand iesiti cu ei la plimbare, de ce nu aveti la voi maturica, lopatica si punga? De ce trebuie sa suport mizeria facuta de cainii vostrii? Sau sunteti prea "europeni" ca sa faceti curat in urma lor
17.   Caini trimis de
( 2 feb 2011, 09:24:15
ar trebuie dusi la psd in fata sediului si daca musca cumva vreun psd ei se mobiliziaza si ne scapa de caini vagabonti fara eforturi is foarte inteligenti o putut sal scape de inchisoare pe omar haissam si niste caini vagabonzi e floare la ureche pentru ei

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei