Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: Alegerea noii conduceri, amânată cu o săptămână

Marţi, 1 Februarie 2011 (18:02:42)

Senatul s-a întrunit, marţi, într-o nouă sesiune ordinară, aleşii hotărând în unanimitate ca alegerea noii conducerii a acestei Camere să fie amânată cu o săptămână, interval în care parlamentarii să lucreze doar în comisiile de specialitate.

Preşedintele Senatului a informat plenul în legătură cu rezultatul discuţiilor dintre liderii grupurilor parlamentare, adăugând că în intervalul scurs de la ultima întâlnire "au intervenit elemente de noutate din punctul de vedere al deciziilor Curţii Constituţionale, ceea ce obligă Senatul, liderii grupurilor şi pe toţi senatorii să se aplece cu ochi proaspeţi asupra algoritmului general şi asupra negocierilor care decurg din aceste modificări".

Geoană a spus că subiectul este vast şi necesită timp. "Liderii grupurilor mi-au solicitat (..) să le oferim un răgaz de timp pentru continuarea acestor negocieri. Ele vor fi reluate mâine dimineaţă (n.r. miercuri)", a precizat senatorul.

El a supus votului plenului Senatului un program de lucru care să cuprindă doar activitate în comisiile permanente, cu reluarea şedinţei de plen săptămâna viitoare, propunerea sa fiind adoptată, în unanimitate, prin vot deschis prin ridicarea mâinii.

Mircea Geoană şi-a declarat speranţa ca până atunci să existe "un răspuns care să permită formarea Biroului Permanent şi reluarea în condiţii regulamentare şi constituţionale" a lucrărilor Senatului.

În prezent, din conducerea Senatului fac parte, alături de preşedintele acestei Camere legislative, Mircea Geoană (PSD), vicepreşedinţii Petru Filip (PDL), Alexandru Pereş (PDL), Dan Voiculescu (Alianţa PSD+PC) şi Teodor Meleşcanu (PNL), secretarii Gheorghe David (PDL), Orest Onofrei (PDL), Adrian Ţuţuianu (PSD) şi Cornel Popa (PNL) şi chestorii Constantin Dumitru (PDL), Ioan Chelaru (PSD), Dan Radu Ruşanu (PNL) şi Verestoy Attila (UDMR).

La începul şedinţei, care a fost deschisă cu intonarea Imnului Naţional, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi-a declarat speranţa că în această sesiune parlamentară se va păstra aceeaşi atmosferă constructivă în funcţionarea Senatul şi că "problemele importante ale societăţii româneşti îşi vor găsi cuvenitul răspuns" în această Cameră legislativă.

Şedinţa Senatului a durat mai puţin de jumătate de oră, interval în care trei senatori au anunţat trecerea la alt grup parlamentar şi au fost ţinute trei momente de reculegere – pentru Mitropolitului Bartolomeu Anania, pentru fostul parlamentar UDMR Kerekes Károly şi deputatul independent Liana Dumitrescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: Alegerea noii conduceri, amânată cu o săptămână.
 Vizualizări articol: 593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: Alegerea noii conduceri, amânată cu o săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei