Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doliu

Consilierul judeţean Roman Stecyc a murit, duminică seara, în urma unui infarct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean PSD Roman Stecyc a murit, duminică seara, acasă, la vârsta de 70 de ani, în urma unui infarct. Vegetarian convins, Roman Stecyc a dus o viaţă ponderată şi sportivă, cu un regim echilibrat, însă inima sa era în suferinţă de multă vreme. În 2005, a avut o intervenţie chirurgicală pe cord deschis şi de atunci a încercat să-şi menajeze şi mai mult sănătatea.

Născut la Câmpulung Moldovenesc, în septembrie 1941, Roman Stecyc a lucrat mulţi ani la Ministerul Turismului, ca reprezentant pentru judeţe din Nordul ţării. Este autor al lucrării „Arta Tradiţională din Bucovina”, publicată în 2001, şi a numeroase articole şi broşuri cu profil turistic.

„Mă pasionează munţii, istoria şi dreptatea. Am făcut studii post-universitare de sociologie rurală în Franţa. Am urmat numeroase cursuri de montanologie. Am înfiinţat o fundaţie social-culturală pentru dezvoltare durabilă, Academia din Carpaţi. În cadrul ei am realizat un proiect intitulat <Parcul Natural Regional de Turism al Mănăstirilor din Bucovina>, care urmăreşte punerea în valoare a tezaurului natural şi cultural de aici. Am elaborat un proiect al autorităţii judeţene de protejare şi punere în valoare a celor (deocamdată) două zone de interes istoric”, şi-a sintetizat el activitatea, în urmă cu câţiva ani.

 

Roman Stecyc: „Ca bucovinean am învăţat să fiu tolerant, să înţeleg, să ajut, să respect şi, de regulă, să nu supăr pe nimeni”

În plan politic, în perioada 2002-2005 a fost preşedinte executiv al filialei Suceava a PSD şi vicepreşedinte al Asociaţiei Alianţa pentru Democraţie din Bucovina. Din 1996 a fost consilier judeţean, acum fiind la al patrulea mandat. În 2006, într-o scrisoare deschisă, Roman Stecyc spunea despre el: „La cumpăna dintre ani am răsfoit câteva cărţi creştine, cu toate că niciodată n-am excelat prin evlavie şi ipocrizie cucernică. Fără să ştiu de ce, am simţit întotdeauna firesc că îmi iubesc patria, pădurea, Bucovina, oamenii şi animalele şi am înţeles că iubirea este chiar sensul vieţii. Dumnezeu nu m-a îndemnat niciodată să-mi leg la gât o cruce de aur mare, cât mai mare şi invers proporţională cu iubirea. Ca bucovinean am învăţat să fiu tolerant, să înţeleg, să ajut, să respect şi, de regulă, să nu supăr pe nimeni. Aşa că am ajuns PSD-ist convins”.

Cei care l-au apreciat şi stimat îşi pot lua rămas-bun de la Roman Stecyc până miercuri, la casa mortuară de lângă Dom Polski. Înmormântarea va fi miercuri, la ora 12.00, în Cimitirul Pacea din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul judeţean Roman Stecyc a murit, duminică seara, în urma unui infarct.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Consilierul judeţean Roman Stecyc a murit, duminică seara, în urma unui infarct3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei