Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Constatări poliţie

Pietonii mor pe şosele aproape exclusiv din vina lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava intensifică, odată cu debutul lunii februarie, acţiunile de control în trafic pe linia prevenirii evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni. Se va pune accent pe prevenţie, dar şi pe sancţionare, încercându-se o diminuare a numărului accidentelor de acest gen, accidente care reprezintă marea problemă pe linie rutieră în momentul de faţă în judeţ.

 

O analiză amănunţită a Serviciului Rutier privind toate accidentele produse în 2010 în judeţ arată cât de des au loc evenimente rutiere în care cad victime pietoni, concluzia generală fiind că cele mai multe dintre acestea se petrec în afara trecerilor de pietoni, vina principală având-o chiar victimele.

Conform statisticilor, din totalul de 948 de accidente grave şi uşoare petrecute anul trecut în judeţ, 249, reprezentând un procent de aproape 27% au fost generate de către pietoni, majoritatea prin traversări imprudente. Mai mult, din totalul de 249 de astfel de accidente, în 177 s-a reţinut vina exclusivă a pietonilor, care fie au ţâşnit în faţa unor maşini, fie circulau neregulamentar pe marginea carosabilului.

În privinţa accidentelor foarte grave petrecute anul trecut, situaţia este şi mai elocventă. Din cei 23 de pietoni morţi în accidente în 2010, doar unul se afla angajat în traversare regulamentară, pe trecerea de pietoni, în timp ce zece au trecut strada prin afara locurilor marcate şi, cel mai grav, fără să se asigure, iar 12 au fost loviţi în timp ce se deplasau pe marginea drumului, aici culpa aparţinând în unele cazuri şi şoferilor şi victimelor.

Proporţiile sunt similare şi în cazul celor 53 de pietoni răniţi grav în accidente pe parcursul anului trecut.

 

 Pietonii apreciază adesea greşit viteza cu care se apropie o maşină 

În următoarea perioadă, în încercarea de a stăvili aceste tragedii, poliţiştii de la Circulaţie au misiunea de a sancţiona mai des pietonii care trec strada prin locuri neregulamentare, mai ales atunci când au treceri de pietoni la mică distanţă.

„Pietonii trebuie să-şi formeze reflexul de a traversa doar pe locurile special marcate în acest sens, ceea ce nu se prea întâmplă în municipiul Suceava, dar nici în celelalte localităţi importante ale judeţului. Acolo unde nu există treceri, pietonii trebuie să se asigure temeinic în prealabil, concluzia din statistici fiind că mulţi apreciază greşit viteza cu care se apropie o maşină şi devin automat victime. Pentru cei care sunt nevoiţi să se deplaseze pe timp de noapte, recomand purtarea unei veste reflectorizante şi deplasarea cu faţa spre maşini, astfel ei putând fi observaţi mai uşor, dar având şi timp să se ferească în cazul iminenţei unui accident”, a declarat comisarul Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, subliniind că în viitor agenţii din trafic vor înlocui avertismentele pentru pietoni cu amenzi.

 

Şoferii care ignoră trecerile de pietoni ori forţează semaforul, în vizorul Poliţiei

Chiar dacă mai rar, şi şoferii au vină în producerea accidentelor cu pietoni.

„Există o anumită categorie de şoferi, în special tinerii, care sunt foarte agresivi în trafic şi uneori pur şi simplu ignoră trecerile de pietoni. Şi ei provoacă adesea accidente cu morţi sau răniţi grav”, a mai arătat comisarul.

În acest sens, Loganurile Poliţiei, dotate cu sistem de monitorizare video, vor acţiona în zona trecerilor de pietoni, pentru ca şoferii care le ignoră ori cei care forţează semaforului să fie amendaţi şi lăsaţi fără permise de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietonii mor pe şosele aproape exclusiv din vina lor.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Pietonii mor pe şosele aproape exclusiv din vina lor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 1 feb 2011, 23:18:14
Dar faptul ca pe trecerea de pietoni ei se cred mici Dumnezei conteaza??
Cata minte are un pieton care nu se uita deloc la strada cand paseste cu tupeu pe trecere?
Vai de capul nostru cu civilizatia pe care o avem!!
2.   Intrebare trimis de
( 2 feb 2011, 09:11:15
CETATENE001 CAT DE CIVILIZAT ESTI DE DAI UN ASEMENEA VERDICT?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei