Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, premiaţi la Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea caietelor eminesciene la Chişinău, la sfârşitul săptămânii trecute, s-a bucurat şi de prezenţa unei delegaţii sucevene. Este vorba de Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, Mihai Chiriac, secretarul aceleiaşi localităţi, Ştefan Chilariu, secretarul comunei Berchişeşti, precum şi scriitorul Mihai Vicol. Manifestarea a avut loc la Centrul Academic Mihai Eminescu din capitala Republicii Moldova şi a fost coordonată de academicienii Mihai Cimpoi şi Nicolae Dabija, dar şi de scriitorul Valeriu Matei, invitat special fiind scriitorul Vasile Tărâţanu de la Cernăuţi.

A fost un bun prilej pentru cimentarea unor relaţii de colaborare în domeniul cultural, iar conducerea Primăriei Dumbrăveni şi-a propus ca în acest fel să dea valenţe suplimentare zilelor Eminescu organizate în această localitate suceveană.

„Ne-am propus să achiziţionăm un exemplar care conţine 44 de caiete eminesciene grupate în 26 de volume cu care vom pune bazele unui centru documentar eminescian în sediul Academiei de la Dumbrăveni. Dorim ca acest centru să-l inaugurăm pe 11 iunie, cu ocazia celei de-a patra ediţii a zilelor dedicate marelui poet Mihai Eminescu”, a declarat Mihai Chiriac, secretarul comunei Dumbrăveni.

Cu ocazia lansării caietelor eminesciene în Moldova, oaspeţii din România au avut parte şi de o mică surpriză. Primarul şi secretarul comunei Dumbrăveni au primit diplome din partea Centrului Academic Mihai Eminescu pentru contribuţia la valorificarea şi promovarea patrimoniului eminescian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, premiaţi la Chişinău.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primarul şi secretarul din Dumbrăveni, premiaţi la Chişinău5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei