Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Neînţelegerile dintre primar şi consilierii locali amână racordul termic la blocul ANL din cartierul Hipodrom

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai bine de trei luni de la finalizarea construcţiei blocului ANL din cartierul Hipodrom din municipiul Rădăuţi, racordurile la reţeaua de încălzire a localităţii nu sunt încă realizate. În ciuda faptului că repartiţia apartamentelor a fost aprobată în Consiliul Local, locuinţele nu pot fi date în folosinţă din cauza absenţei utilităţilor. La baza tergiversării începerii racordurilor stau neînţelegerile dintre Consiliul Local Rădăuţi şi primarul Aurel Olărean, cu privire la plata lucrărilor ce trebuiesc realizate. Deliberativul a aprobat o hotărâre prin care aceste lucrări urmează să fie efectuate de SC Servicii Comunale SA şi plătite din bugetul local, însă primarul Aurel Olărean a contestat atribuirea lucrărilor către societatea amintită mai sus la Instituţia Prefectului judeţului Suceava, motivând că trebuia organizată o licitaţie publică.

 

Primarul Aurel Olărean a contestat atribuirea lucrărilor la prefectul de Suceava

Lucrările de construcţie la blocul ANL din zona Hipodrom au fost finalizate la sfârşitul verii trecute. Printr-o hotărâre a deliberativului local, emisă în noiembrie 2010, s-a aprobat finanţarea şi executarea lucrărilor de racord la energia termică în sistem centralizat. Potrivit hotărârii, lucrările urmau să fie efectuate de SC Servicii Comunale SA, urmând ca suma de 79.500 de lei să fie suportată din bugetul local, însă primarul Aurel Olărean a contestat proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii Iulian Băncescu, Ioan Bota, Mihai Frunză, Dumitru Mihalescul şi Vataman Dorin, membri în AGA Servicii Comunale SA.

În contestaţia către prefect se menţiona că iniţial textul de hotărâre stipula suma de 108.463,3 lei pentru cheltuieli materiale, dar că în timpul şedinţei din noiembrie comisiile de specialitate au prezentat un amendament care modifica suma la 79.500 de lei. Primarul a mai sesizat prefectului că pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice, cheltuielile materiale nu pot depăşi echivalentul a 15.000 de euro şi, prin urmare, contractul către SC Servicii Comunale trebuia atribuit în urma unei licitaţii publice. Mai mult, Olărean a menţionat în contestaţie şi faptul că iniţiatorii ar fi avut un „interes personal”,  şi că, în viziunea sa, nu trebuiau să participe la vot.

 

14 consilieri au combătut acuzaţiile aduse de primar

În urmă cu circa o săptămână, un grup de 14 consilieri locali rădăuţeni a trimis prefectului sucevean o petiţie cu unele „lămuriri” referitoare la acuzaţiile aduse de primarul Aurel Olărean. Consilierii au susţinut că racordarea la alt sistem termic decât cel centralizat presupune „mari costuri” ce nu pot fi suportate din bugetul local şi au mai arătat că „cheltuielile materiale pentru racordare în sumă de 79.500 de lei, inclusiv TVA, se suportă de la buget. Suma fără TVA, adică 64.033,45 de lei, nu depăşeşte 15.000 de euro, deci pot fi atribuite prin achiziţie directă şi nu încalcă OUG nr.34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică”.

Consilierii au combătut şi acuzaţia privitoare la „interesul patrimonial” al iniţiatorilor proiectului, întrucât Consiliul Local este acţionar unic al SC Servicii Comunale SA. Între concluziile cu care au fost de acord semnatarii adresei către Prefect se numără şi aceea că între primar şi operatorii de utilităţi din municipiu există „stări de tensiune”, cu referire la „vechiul război pe care îl duce cu SC Servicii Comunale SA Rădăuţi”, se mai arată în adresa înaintată prefectului Sorin Arcadie Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neînţelegerile dintre primar şi consilierii locali amână racordul termic la blocul ANL din cartierul Hipodrom.
 Vizualizări articol: 760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neînţelegerile dintre primar şi consilierii locali amână racordul termic la blocul ANL din cartierul Hipodrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ,, Neseriozitate" trimis de
( 1 feb 2011, 15:40:39
Eu nu stiu ce are dl primar cu consilieri de nui lasa sa traiasca si ei pe langa Servicii Comunale . Noi cetateni orasului platim la servicii comunale costurile serviciilor prestate si d-nii consilieri sunt alesi nostri si trebuie sa se bucure si ei de acestea mai ales ca sau straduit sa fie reprezentanti in AGA la servicii comunale. Domnule primar fiti ingaduitor cu domni consilieri mai ales cu cei mai in varsta ca ei sau invatat cu acest betesug si e greu la batranete sa te lasi de ceva ce ai beneficiat .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei