Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 feb 2011 - Anul XVI, nr. 25 (4623)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tupeu

Hoţii de fier vechi au început să ia şi uşile de la intrările în blocuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce-au desfăcut bucăţi din macaralele folosite la construcţie, au tăiat cablurile de pe stâlpii Romtelecom, pentru a valorifica cuprul din interior, au furat tarabe din pieţele agroalimentare, calorifere, etc., hoţii de fier vechi din cartierele de la periferia Sucevei au început să fure şi uşile metalice de la intrarea în blocuri.

S-a întâmplat, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în noaptea de duminică spre luni, la scurt timp după miezul nopţii.

O pensionară a observat doi puştani care au scos din balamale uşa de la intrarea într-un bloc din cartierul Burdujeni şi au plecat cu ea în spate.

Reclamanta, o femeie în vârstă de 70 de ani, a sunat imediat la 112, în câteva minute la faţa locului sosind un echipaj de poliţie.

Agenţii de poliţie au reuşit să dea rapid de urma hoţilor, găsindu-i câteva sute de metri mai încolo, cu uşa metalică furată lângă ei.

Cei doi hoţi, se arată în comunicatul poliţiei, sunt doi adolescenţi de etnie romă, ambii în vârstă de 16 ani, cercetaţi în prezent pentru furt calificat.

Poliţiştii Secţiei Burdujeni spun că se confruntă săptămânal cu furturi de fier vechi şi că hoţii sunt încurajaţi şi de atitudinea angajaţilor centrelor de colectare, care nu anunţă poliţia de fiecare dată când primesc marfă suspectă.

Cu câteva săptămâni în urmă, de exemplu, doi tineri de 21 de ani, tot de etnie romă, au demontat o bucată dintr-o macara folosită pentru construcţia a două locuinţe de pe strada Eroilor. Din nefericire pentru ei, în drum spre centrul de colectare unde vroiau să-şi vândă marfă au fost opriţi de un echipaj de poliţie.

În urmă cu câteva luni, la poliţie a fost reclamat furtul a sute de kilograme de fier vechi chiar din curtea unui centru de colectare din Burdujeni.

Poliţiştii au reuşit să dea de urma hoţilor, trei indivizi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, care au recunoscut că au furat nu mai puţin de 630 de kilograme de material feros (elementele unui fost rezervor metalic de dimensiuni mari), de la centrul de colectare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii de fier vechi au început să ia şi uşile de la intrările în blocuri.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Hoţii de fier vechi au început să ia şi uşile de la intrările în blocuri5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia Comunitara trimis de
( 1 feb 2011, 12:32:09
Analfabetii de la Politia Comunitara de ce sunt platit si mananca bani de la buget aiurea? Prin areni si centru au disparut majoritatea gratarelor de la intrare in blocuri, aia ce fac? Ce pazesc? Umbra lor?
1.1  RE: Politia Comunitara trimis de
( 1 feb 2011, 23:27:51
UNA DINTRE CELE MAI MARI PROBLEME ALE ROMANIEI - COLECTAREA FIERULUI VECHI.
O SOLUTIE - FIERUL VECHI SA FIE ACHIZITIONAT DOAR DE LA FIRME INREGSITRATE FISCAL.
SOCIETATILE DE COLECTARE TREBUIE SA FIE VERIFICATE SAPTAMANAL.
2.   Furturi trimis de
( 1 feb 2011, 12:49:13
de vina sunt si cei de la Centrele de primire......ei trebuie sa sesizeze organele in drept atunci cind primesc materiale mai deosebite, dar dupa cum se vede , nu intereseaza pe nimeni nimic. Haos total....
3.   Ignoranti trimis de
( 1 feb 2011, 14:23:39
Pai cum sa nu vina in oras la cautat si furat fier vechi daca drumurile sunt pline de carute !! si in carutele care circula prin oras impotriva legii sunt numai ciori din scheia!! de ce nu se da o hotarare de consiliu local sa li se confiste caii si carutele,pentru ca sunt sigur ca se poate !!cum sa mearga cioara la munca vara si toamna cand este nevoie ,cand el iese din bordei isi ia calul si caruta si vine dupa fier in oras, dar masinile de politie si comunitarii rar ii baga in seama.daca nu gasesc fier vin si scotocesc prin buncare si mai fac si mizerie pe deasupra ... daca le confisti calul si caruta nu mai au cu ce veni la furat ....si tot asa pana se apuca de munca sau pleaca in alta parte... unde esti tu antonescu ?1?
4.   Vina nu este a lor! trimis de
( 1 feb 2011, 15:31:22
Principalii vinovati sunt administratorii firmelor care achizitioneaza fier vechi. Ar trebui ca ei sa isi puna intrebarea de unde au tiganii sine de cale ferata, capace de canal, cabluri de aluminiu sau usi de bloc, au fabrica lor?. Daca ar exista o lege care sa-i pedepseasca pe cei care colecteaza asemenea produse furturile de fier vechi nu ar mai exista.
5.   Bai trimis de
( 1 feb 2011, 18:32:32
bai, mancat-as limba, vrei sa-ti ciordesc caloriferu din bloc! Inerveaza-ma mult si o sa-ti scuip una peste bot de-o sa-ti sara borsu si fasolele.Daca ai marafeti, da-i incoa si nu rage degeaba.Baah, traiasca Antonescu, baaaah!

6.   Catre NEMULTUMITU`` trimis de
( 2 feb 2011, 00:43:02
Cu ce tupeu vine numultumitu` asta aici si cere marafeti.. Scupa`te pe tine si pe tiganii tai, rasa mamii voastre de negrii ce sunteti voi..! Cine drac` mai v`a facut si pe voi.. dipareti, plecati.. impuscati`va mai bine, ca numai probleme faceti.

Pentru toti ceilalti, imi cer scuze ptr vocabularul meu!
O zi buna!
7.   Un nou centru trimis de
( 2 feb 2011, 02:10:11
Mai bine ar infiinta primaria un centru de colectare a tiganilor si care cum ii prinde sa primeasca 100 Euro/de tigan . Parerea mea e ca ar trebui stransi toti tiganii intr-un cartier numai al lor - imprejmuit cu gard de 24 mii volti. Sa- si fure usile, cablurile si gratarele lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei