Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Provocare

Zmărăndescu şi Tolea, aşteptaţi în cuşcă de Ghiţă –„Ursul Carpatin”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul multiplu campion naţional la lupte greco-romane, suceveanul Gheorghe Ignat (27 de ani), care se luptă de aproape un an în cuştile MMA, peste Ocean, tocmai în California, îşi doreşte să aibă meciuri de arte marţiale mixte şi în România, mai ales că va mai sta la Suceava două-trei luni, soţia sa urmând să aducă pe lume cel de-al doilea copil al lor.

Ghiţă, căruia luptătorii de la sala la care se antrenează în SUA, „The Arena MMA” i-au scos deja porecla „The Carpathian Bear” (n.r.-Ursul Carpatin), susţine că se bagă în cuşcă cu orice luptător care vrea să-l înfrunte şi că i-ar vrea adversari chiar pe greii Cătălin Zmărăndescu, Alexandru Lungu ori Tolea Ciumac, sportivi care s-au luptat în reguli MMA.

La sfârşitul anului trecut, Ghiţă a avut chiar o discuţie cu promotorul Local Kombat, Eduard Irimia, iar acesta i-a spus suceveanului că va încerca să-i aranjeze un meci-două cât timp suceveanul va mai sta în România.

„Mulţi prieteni vor să mă vadă luptând şi e mai greu să vină peste Ocean. Mi-ar plăcea să mă lupt, aici, în România, să arăt tot ce am învăţat în atâţia ani. De 15 ani mănânc salteaua, de câţiva ani şi sacii de box, chiar nu am nici o problemă să mă lupt cu oricine. În America, am avut aceeaşi întrebare, dacă vreau să îmi aleg partenerii, şi am spus: oricare, care-l găsiţi, băgaţi-l în cuşcă! Vreau să îmi cresc palmaresul, să lupt în UFC, Strike Force sau în Dream în Japonia”, ne-a mărturisit Ghiţă.

 

„Când am intrat în ring, nu mai am respect pentru nimeni”

În cele două-trei luni cât şi-a programat să mai stea acasă, la Suceava, fostul campion naţional al greilor la lupte greco-romane încearcă să menţină pe cât posibil ritmul antrenamentelor pe care le face în SUA (patru-şase ore pe zi, şase zile pe săptămână) şi vine aproape zilnic la sala de lupte a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Suceava, locul în care, acum 15 ani, făcea primii paşi spre marea performanţă.

Mai mulţi prieteni de-ai lui Ghiţă, luptători, foşti boxeri de performanţă, vin şi ei la antrenamente pentru a-l ajuta pe „Ursul Carpatin” să rămână în forma competiţională, luându-le astfel locul partenerilor obişnuiţi din sălile de antrenament ale „The Arena MMA”, precum Junior Don Santos, Demian Maia, Evanghelista Santos „Cyborg” ori Minotauro Natura Rodrigo Nogueira, nume grele din circuitele artelor marţiale mixte.

„Lungu, Zmărăndescu şi ceilalţi luptători cunoscuţi la noi în România au calităţi excepţionale, îi admir pentru munca lor, îi respect, dar în ring e cu totul altă poveste. Când am intrat în ring, nu mai am respect pentru nimeni. Nu am nici o problemă să lupt cu oricine mi se pune în faţă, muncesc de mulţi ani, de vreo 15 ani sunt aşa cum mă vedeţi, transpirat, zi de zi fac între patru şi şase ore de antrenamente. Dacă aş avea vreo problemă, nu aş mai fi un  luptător, aş fi un actor, să regizez treburile. Să-mi aducă pe oricine, atât vreau: să mă lupt”, ne-a declarat Ghiţă, zilele trecute, la unul dintre antrenamentele din sala CSM Suceava.

 

Patru meciuri în MMA. Patru victorii.

Gheorghe Ignat a intrat pentru prima oară în sala de lupte a CSM Suceava în urmă cu 15 ani, pe când avea 12 ani.

Cu un fizic impresionant, la nici 17 ani era deja în lotul de seniori al României, iar la 20 de ani adunase deja 22 de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale.

Palmaresul sportivului sucevean vorbeşte de la sine despre performanţele acestuia: campion al României de opt ori, multiplu campion internaţional, campion balcanic şi multiplu medaliat cu argint şi bronz la campionate naţionale şi internaţionale.

Opt ani de zile, Ghiţă a dominat categoria grea la lupte greco-romane şi nici un competitor nu a reuşit să câştige în faţa lui.

În 2009, a fost contactat de reprezentanţii clubului „The Arena MMA” din San Diego –California şi aşa a început pentru tânărul luptător noua provocare, luptele în cuşcă.

A avut până în prezent patru meciuri în MMA. Le-a câştigat pe toate. Victoria de care e cel mai mândru a fost la Gladiator Challenge, în aprilie 2010.

Spre sfârşitul anului trecut, Ghiţă a fost chiar la un stagiu de pregătire alături de Alistar Overeem, campionul K1 şi MMA, desemnat cel mai puternic luptător din 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zmărăndescu şi Tolea, aşteptaţi în cuşcă de Ghiţă –„Ursul Carpatin”.
 Vizualizări articol: 3535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.55/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 11 voturi
Zmărăndescu şi Tolea, aşteptaţi în cuşcă de Ghiţă –„Ursul Carpatin”3.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei