Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

În judeţul Suceava lucrează legal 234 de cetăţeni străini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deschiderea pieţei muncii şi dreptul la liberă circulaţie a persoanelor a adus şi în judeţul Suceava forţă de muncă din import, atât din state ale Uniunii Europene, cât şi din spaţiul extracomunitar. Datele oficiale de la Inspectoratul Teritorial de Muncă arată că în judeţ lucrează legal, cu contracte de muncă înregistrate, 234 de cetăţeni străini. Dintre aceştia, cei mai mulţi, adică 196, sunt rezidenţi, căsătoriţi cu cetăţeni români. Din state din afara Uniunii Europene lucrează în Suceava cu autorizaţii de muncă 28 de persoane, alte zece sunt cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene şi 15 sunt detaşaţi din state UE la Suceava. Potrivit inspectorilor ITM, cei mai mulţi au doar studii medii şi lucrează ca muncitori necalificaţi, îngrijitori de animale, în construcţii sau în sectorul comercial. Un număr mic sunt economişti şi lucrează în domeniul administrativ, în special cei detaşaţi de firme străine la investiţiile lor din judeţ. Contractele de muncă înregistrate la ITM arată că marea majoritate sunt angajaţi cu salariul minim, cu 700-800 de lei lunar.

În ceea ce-i priveşte pe medicii din afara graniţelor ţării care lucrează la Suceava, aceştia au făcut studii în România, atât universitatea de medicină, cât şi rezidenţiatul, în cazul în care provin din state non-UE.

În judeţ lucrează 19 doctori specialişti originari din Republica Moldova, Ucraina, India, Iordania şi 12 stomatologi şi chirurgi de maxilo-facial originari din Egipt, Iordania, Republica Moldova, Ucraina, Israel şi Ungaria. Din punct de vedere al specializărilor, doctorii din Republica Moldova sunt specialişti în chirurgie plastică, neurochirurgie, cardiologie, chirurgie, chirurgie infantilă, obstetrică-ginecologie, anestezie/terapie intensivă, dermatologie şi şapte sunt medici generalişti. Din Ucraina au venit un generalist şi un oftalmolog, din India şi Iordania- câte un generalist. Salariile lor sunt similare cu cele ale celorlalţi medici din sistem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava lucrează legal 234 de cetăţeni străini.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În judeţul Suceava lucrează legal 234 de cetăţeni străini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum??? :) trimis de
(27 ian 2011, 14:31:36
Ce dreaq cautati aici?? plecati draq ca merg treburile din ce in ce mi rau.. un nush cum sa plec cat mai departe de tarasi altii vin sa lucreze aici...doamne ajuta pe toata lumea...
1.1  RE: Cum??? :) trimis de
(27 ian 2011, 17:04:43
Daca au venit sa lucreze aici, inseamna ca in tarile de unde au venit e mai greu ca la noi.winking

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei