Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întâlniri

Finanţele organizează instruiri pentru completarea declaraţiei unice de contribuţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava organizează miercuri, 2 februarie a.c., o sesiune de instruire la care sunt invitaţi toţi contribuabilii interesaţi de modul de completare şi depunere a declaraţiei unice de contribuţii sociale şi impozit pe venit. Instruirea va avea lor începând cu ora 12:00, în sala mică a Casei de Cultură din Suceava, la întâlnire fiind invitate să participe persoane fizice şi juridice care au calitatea de angajatori sau entităţi asimilate angajatorilor.

Directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a precizat că printre temele care vor fi prezentate de specialiştii acestei instituţii se numără noutăţile şi avantajele utilizării declaraţiei unice, categoriile de contribuabili care au obligaţia completării declaraţiei 112, termenele de depunere, modul de depunere şi locul de depunere, - categoriile de obligaţii fiscale care se declară prin acest formular, structura formularului, sancţiunile pentru nedepunere sau întârziere în depunere, precum şi informaţii necesare privind procedura obţinerii certificatului calificat.

“Contribuabilii trebuie să înţeleagă faptul că aceste modificări legislative au fost făcute pentru crearea unui serviciu public adecvat, precum şi pentru eliminarea birocraţiei. Din acest motiv, pentru lămurirea tuturor detaliilor cu privire la modul de întocmire şi declarare îi rugăm pe contribuabili să se adreseze compartimentului specializat din cadrul DGFP Suceava, dar să se prezinte şi la instruirile care vor fi organizate de către instituţia noastră. Instruirea de la Suceava nu este singura de acest fel, ci se încadrează în programul unei ample campanii de informare organizate de către DGFP Suceava cu privire la noutăţile şi avantajele declaraţiei unice, în care au avut loc întâlniri ale specialiştilor din instituţia noastră cu reprezentanţi ai mediului de afaceri”, a declarat Petrică Ropotă.

 

Instruirile vor avea loc şi în alte localităţi din judeţ

El a arătat că această campanie a început pe 6 ianuarie 2011, prin organizarea unei întâlniri la Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România – filiala Suceava, la care au participat peste 30 de experţi contabili şi contabili autorizaţi.

Directorul DGFP Suceava a mai spus că specialişti ai acestei instituţii au participat, la Prefectură, la o sesiune de instruire pentru reprezentanţii instituţiilor publice, iar ulterior au fost organizate întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, la care au participat peste 250 de persoane.

Petrică Ropotă a declarat că finanţiştii suceveni au participat şi la o instruire a contabililor de la asociaţiile de proprietari din Suceava. El a mai precizat că astfel de întâlniri vor fi organizate şi în alte locaţii din judeţ.

De precizat că noua declaraţie 112 cuprinde datele care în momentul de faţă fac obiectul completării a patru declaraţii distincte, care trebuiau depuse de către angajatori la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Casa de Pensii, Casa de Asigurări de Sănătate şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Noua declaraţie va cuprinde obligaţiile privind contribuţiile sociale aferente salariilor începând cu cele aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere 25 februarie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele organizează instruiri pentru completarea declaraţiei unice de contribuţii.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Finanţele organizează instruiri pentru completarea declaraţiei unice de contribuţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei