Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Atitudine

Primăria Suceava vrea să descurajeze divorţurile, impunând o taxă de 500 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul de Suceava, Ion Lungu, nu este deloc încântat de atribuţia dată prin lege şi primăriilor, de a divorţa cuplurile care vor să se despartă pe cale amiabilă şi nu au copii minori. Lungu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că va propune în şedinţa de astăzi a Consiliului Local instituirea unei taxe de 500 de lei pentru divorţ la primărie.

„Am fixat taxa la nivelul celei de la notariate pentru ca lumea să nu vină la primărie în ideea că e mai ieftin. Avem foarte multe probleme la primărie şi numai asta ne mai trebuia, să ne ocupăm şi de divorţuri. Vom aplica legea, dar cei care se vor adresa primăriei trebuie să plătească o taxă de 500 de lei”, a afirmat primarul, care a mai precizat că prin această taxă intenţionează să-i descurajeze pe cei care vor să divorţeze să se adreseze primăriei, deoarece pentru astfel de situaţii „trebuie să lucreze o armată de oameni”.

Potrivit legii nr. 202 care a intrat în vigoare în data de 25 decembrie 2010, cuplurile care decid să divorţeze pe cale amiabilă o pot face şi la primăria din localitatea în care a fost înregistrată căsătoria sau din localitatea în care stau. Dacă ambii soţi sunt de acord cu divorţul şi nu au copii minori, născuţi sau adoptaţi în timpul căsătoriei, se pot prezenta la Serviciul de Stare Civilă din primărie cu următoarele documente: certificatele de naştere, documentele de identitate, certificatul de căsătorie (original şi copie), declaraţie notarială cu ultima locuinţă comună.

 

La judecătorie divorţul costă 39 de lei, dar durează de aproape cinci ori mai mult

După 30 de zile de la depunerea documentelor necesare şi a declaraţiei prin care notifică intenţia de a divorţa, dacă soţii îşi menţin decizia şi completează o declaraţie prin care stăruie în obţinerea divorţului, în maxim 15 zile li se înmânează certificatul de divorţ. Dacă nu se prezintă amândoi, li se mai dă un termen de gândire de încă 30 de zile, în care se pot răzgândi sau pot persista în intenţia de a divorţa. Pe lângă instanţă şi primărie, cuplurile mai pot divorţa şi în faţa unui notar public. Procedura este la fel ca la primărie şi cu aceeaşi taxă. Mai ieftin rămâne divorţul la judecătorie, unde costă 39 de lei în cazul salariaţilor şi nouă lei pentru şomeri. Dezavantajul este că, din cauza numărului mic de judecători şi a numărului mare de procese, termenele sunt foarte lungi.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Suceava, judecător Robert Tunsu, a precizat că dosarele de divorţ înregistrate săptămâna trecută au primit termen 17 iunie, inclusiv cele pe cale amiabilă. De la începutul acestui an, la judecătorie au intrat circa 850 de dosare noi, dintre care aproximativ 30 sunt de divorţ.

Mai menţionăm că valoarea juridică a unui certificat de divorţ este aceeaşi, indiferent de autoritatea care îl eliberează. Procesele de partaj şi de încredinţare a custodiei copiilor se fac în continuare numai la instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să descurajeze divorţurile, impunând o taxă de 500 de lei.
 Vizualizări articol: 2528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Primăria Suceava vrea să descurajeze divorţurile, impunând o taxă de 500 de lei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(27 ian 2011, 11:10:15
Primaria Suceava probabil urmareste sa incurajeze formarea de familii poligamelaughing
2.   Mare dorinta de bani... trimis de
(27 ian 2011, 11:21:52
Pai divortul este foarte util de cat sa se omoare, bata, certe si o viata chinuita, dai divort si o iei de la capat... merg bine divorturile, hai sa le taxam?!... ba nu va este putin asa la obraz..
3.   Buna asta.. trimis de
(27 ian 2011, 11:28:23
La sumele care se invart de obicei in cadrul unei asemenea proceduri, 500 ron nici nu se simt. Asta e doar o taxa cu pretext.
4.   Mitocanie trimis de
(27 ian 2011, 11:31:42
-la asa municipiu, asa primar, ca de obicei, prost educat, nesimtit, ordinar, mitocan marca inregistrata PDL
5.   Protecti maxima pentru taietorii de frunze trimis de
(27 ian 2011, 11:49:44
Eu ma intreb daca primarul asta mai intra cateodata prin birourile functionarilor pe care-i conduce. Atata le plange de mila precum ca sunt ocupati saracii de ei, dar multi feaca duda la maxim. Nu mai poate de grija lor din cate observ. Ba omule, de cate ori intru in birourile din primarie imi este imposibil sa nu vad pe careva jucandu-se pe calculator. Daca tot nu vrei sa ii dai afara, atunci pune-i la treaba daca tot ai ocazia. O sa iasa si ceva profit din asta pentru primarie.
6.   Pd-list trimis de
(27 ian 2011, 12:44:07
Tov.primar daca vreau sa divortez de pd-l ,cu cat ma taxati?
7.   !!!! trimis de
(27 ian 2011, 13:22:29
sa procedeze ca la pensionari si sa aplice retroactiv taxa la toti care au divortat inclusiv cei care au divortat din partidele unde sau afirmat si au format gasca porto-golaneasca.
8.   MOE pdl ! trimis de
(27 ian 2011, 13:49:40
pai asa se descurajeaza divorturile, TARANE? poate la prelipca da!!! e cea mai penibila scuza pe care o puteai gasi, pentru aceasta taxa! la fel te vor taxa si sucevenii la urmatoarele alegeri!winking
9.   DECI ...NU AM CUVINTE!!!!! trimis de
(27 ian 2011, 14:06:34
OMU ISTA A GANDIT INAINTE,SAU S-A TREZIT ASA SI A ZIS HAI SA PUNEM O TAXA...RUSINE NU-MI VINE SA CRED CE CITESC..
10.   SUCEAVA ORASUL TAXELOR trimis de
(27 ian 2011, 15:02:50
SI DESIGUR INTREGA TARA .AUZI LA EL TREBUIE SA LUCREZE O ARMATA IN TREAGA SARACUTI EU CAND MERG PE LA BIROURI LA PRIMARIE II VAD STAND LA BARFA PE HOLURI LA O TIGARA ....SI ASA SE DESCURAJEAZA DIVORTURILE CU TAXA MARE POATE LA TINE LA ````TARANOIA````ASTA E O SCUZA PENTRU ACESTA TAXA CRED CA SIAU LUAT UN FRIGIRER MAI MARE SI TREBUI SA-L UMPLE NU CUM SA NU_______NU TE MAI VOTEZ_______
11.   Desteptul de Lungu trimis de
(27 ian 2011, 15:09:31
Ti-ai gasit sa-i fie rusine la obraz lui Lungu! Si crezi ca nu mai poate el de divorturi?happy Numai la bani se gandeste smecherul asta...; cica sa le faca un bine. Pai ce bine le faci bai 'desteptule'?! Sa aiba o viata chinuita? - mai ales daca nu au copii!
12.   Retrasat trimis de
(27 ian 2011, 16:02:53
Sintem in anul 1965 si judecam ca atare.......
13.   Penibil... trimis de
(27 ian 2011, 16:54:08
"Dragoste cu forta nu se poate", "decat singuratate in doi, mai bine singuratate in unu". Se pare ca dl primar n-a auzit de aceste vorbe de duh. No comment...
14.   Primar tembel trimis de
(27 ian 2011, 17:53:18
daca un cuplu nu se suporta si nu pot sa convetuiasca impreuna, atunci taxa de500 de lei este penibila pentru a descuraja un divort. Mai bine ar fi sa se creeze un serviciu de consiliere marital in cadrul primariei. si atunci poate mai salvezi niste cupluri de la divort.
15.   ===))))) trimis de
(27 ian 2011, 19:40:16
buna asta. 500 de lei nu descurajeaza un divort, ci doar aduce bani primariei. punct .
16.   Rasu, plansu!!!!! trimis de
(27 ian 2011, 19:50:10
 ☭  ϑ LUNGU!!!! Dupa ce ca ai umplut orasul asta de o mie de semafoare, giratorii si alte  ☭ uri, ai devastat ce mai ramasese din asfalt...acum ce te-ai gandit tu sa faci?! Ia asa scot si de-aici ceva banuti!!! RUSINE sa-ti fie!!!!!!!!!!! Poate ca sunt familii care nu-si permit sa plateasca 5 mil., si poate ca convietuirea in comun a devenit un chin!! Muuuuuuuuuuuuulta treaba mai aveti pe la ghisee,mai bine spus prin birourile de la ultimul etaj la BAUTE cu 'lingaii' dupa program si nu numai dupa program!...SA TE I-A DRACU!!! In Romanica asta ratata nu ai voie de scoti nitel capul deasupra celorlalti, ca are cineva mereu grija sa-ti dea peste bot!Numai bine s-a adoptat o metoda de simplificare a actiunii de divort,s-a trezit un nenea Gheo ca parca trebuie o taxa mai zdravana, sub pretextul ca poate face oamenii sa se razgandeasca! AVARILOR,nu va mai ajunge?!!!!!!!!!
17.   \\rectific trimis de
(27 ian 2011, 19:51:22
M.O.R.T.I.I m.atii lungu!! asta ati acoperit!!!!!!
18.   Esti un cretin lungule trimis de
(28 ian 2011, 09:38:23
saraci aia de la primarie stau si joaca jocuri pe calculator si cind te duci la chiseie ca ai vre o treaba te iau cu o greata de iti vine sa dai cu ei de pereti , oameni de  ☭  ,si tu lungule sa ne  ☭ pe toti astea care vrem sa dam divort nu ti mia ajunge ma ]  ☭ ule cit ai furat suceava asta ai facut cite cev asa scoti ochii la suceveni si restu ai bagat in buzunar ,ordinarule
19.   Intrebare trimis de
(28 ian 2011, 10:05:08
Latule, casa nu zic PROSTULE, am o intrebare de logica minimala.
Ce are coada vaci cu primaria? Asta asa, ca sa intelegi si matale.
Deci, ce are divortul cu primaria?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei