Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 ian 2011 - Anul XVI, nr. 21 (4619)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Trist

Studenta eroină, pe ultimul drum, fără prezenţa celei pentru care a murit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zi tristă ieri la Gura Humorului, unde sute de oameni au dus-o pe ultimul drum pe studenta care a murit joia trecută în incendiul izbucnit într-un local din Iaşi. O tânără care nu împlinise încă 21 de ani şi care, auzind ţipetele disperate ale unei angajate a restaurantului, a sărit să ajute la stingerea focului. Un gest de curaj plătit cu preţul vieţii de Sorina Florinela Ferari, gest pentru care aceasta nu trebuie dată uitării.

 

De când a ajuns acasă, trupul neînsufleţit al tinerei a fost depus la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Gura Humorului. Ieri, în jurul orei 13.00, când era programată înmormântarea, curtea se umpluse deja cu mai mult de trei sute de oameni. Foarte mulţi dintre ei erau tineri de vârsta Sorinei. Colegi din şcoala generală şi din liceu, vecini, colegi de la Şcoala Postliceală Sanitară Suceava şi de la Universitatea Petre Andrei din Iaşi, unităţile de învăţământ la care învăţa în paralel fata, cu toţii au venit să o ducă pe ultimul drum pe cea pentru care viaţa s-a sfârşit mult prea repede.

 

Nimeni din partea tinerei salvate

Din păcate, Alexandra Chelaru, tânăra din Iaşi pentru care a intervenit Sorina în tragica noapte de joi, nu a fost prezentă la funerarii. I-ar fi fost greu poate să ajungă personal din cauza stării de sănătate (deşi la începutul săptămânii medicii ieşeni afirmau că starea acesteia este bună şi se poate externa), însă toţi cei prezenţi aveau o mare nemulţumire. Ar fi fost frumos faţă de memoria decedatei ca măcar un apropiat al Alexandrei Chelaru să fie prezent la Gura Humorului, părerile de rău şi condoleanţele trimise prin intermediul presei părând prea puţin, având în vedere împrejurările în care a murit tânăra din Gura Humorului.

„Nu a fost nimeni din partea fetei, sincer suntem supăraţi, nu am văzut nici măcar o coroană”, ne-a spus Marius Ferari, unchiul fetei. 

Lipsa Alexandrei Chelaru era, de altfel, oarecum aşteptată, tânăra care a scăpat cu viaţă şi rudele acesteia considerând că mama tinerei moarte era revoltată inutil împotriva lor.

 

Firea sa altruistă a făcut-o să intervină la incendiu  

Pentru mama şi bunicii Sorinei ieri vorbele erau mult prea greu de spus.

Şi prietenele cele mai apropiate ale studentei eroine şi-au găsit greu cuvintele.

„Îşi dorea să ajungă avocată, să facă performanţă. Apoi, ca orice fată, aştepta să-şi întemeieze o familie. Ultima oară când am vorbit cu ea avea examene, era bine... apoi a venit brusc tragedia”, ne-a spus Gabriela Catargiu, una dintre prietenele apropiate ale tinerei moarte.

Ea a recunoscut că, dacă ar fi fost în locul Sorinei, nu ar fi intervenit la incendiu, însă spune că aceasta a reacţionat după firea sa.

„Ea de mică a avut curaj, de mică sărea pentru oricine, dădea totul, iată că şi-a dat chiar şi viaţa, deşi nu trebuia să se întâmple asta”, a mai spus tânăra.

Viaţa Sorinei nu era una uşoară. Cu părinţii şi bunicii departe de ea, tânăra se împărţea între două şcoli.

„Am dat amândouă la asistente medicale, apoi ea a dat şi la Drept, era foarte muncitoare, toată ziua era pe drumuri.  Dacă vedea un om căzut jos nu ezita nici nu moment, sărea să-l ajute”, a povestit o altă prietenă, Cecilia Nistor.

 

„Tu eşti, rămâi nemuritoare”

Sicriul închis în care se afla trupul carbonizat al Sorinei Feraru, acoperit cu trandafiri şi cale, a fost scos din capelă în jurul orei 13.00. A fost purtat de şase pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, în semn de onoare pentru cea care a devenit eroină post-mortem.

După o slujbă de aproximativ o oră în curtea bisericii, timp în care familia a împărţit pomană pentru liniştea sufletului Sorinei, cortegiul funerar a pornit înspre cimitirul din Gura Humorului, unde trupul neînsufleţit a fost depus în groapa în care fata îşi va dormi somnul de veci.

„Lacrimi durere şi suspine / Ai lăsat, Sorina, după tine / Eternă vie amintire / Vei fi cu noi în veşnicie / Îngeri şi Sfinţi să te-nconjoare / Tu eşti, rămâi nemuritoare”, a fost frumosul mesaj al colegilor de la Şcoala Postliceală Sanitară Suceava, unde învăţa Sorina.    

Marţi, cu o zi înainte de înmormântare, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a înmânat familiei tinerei o diplomă de excelenţă post-mortem, Sorina fiind distinsă pentru „curaj şi eroism în salvarea semenilor, până la sacrificiul suprem”.

De asemenea, mai trebuie spus că Universitatea „Petre Andrei” Iaşi s-a implicat financiar în suportarea costurilor înmormântării.  

 

O cumplită tragedie şi unele semne de întrebare

Sorina Ferari era studentă în anul doi la Facultatea de Drept “Petre Andrei” din Iaşi. Tragedia s-a produs joi noapte, în jurul orei 21.30. Atunci, studenta eroină tocmai ieşise, împreună cu două colege, dintr-un local din incinta complexului studenţesc Tudor Vladimirescu. La restaurantul PUB 75 un incendiu puternic era deja extins. Una dintre angajate, Alexandra Chelaru, striga disperată după ajutor. Fire foarte curajoasă, tânăra din Gura Humorului nu a trecut indiferentă. A intrat în bar şi a luat un extinctor, încercând să stingă focul.

Ce s-a întâmplat mai departe este greu de ştiut cu exactitate. Cert este doar că angajata de la PUB 75 a reuşit să ajungă în preajma ieşirii, de unde a fost trasă afară de câţiva trecători, în timp ce Sorina Florinela Ferari nu s-a putut salva, trupul ei carbonizat fiind găsit ulterior de pompieri.

Deşi curajul şi spiritul de sacrificiu al tinerei din Gura Humorului sunt evidente, trebuie spus că există unele dubii cu privire la firul evenimentelor. Ieri, oficialii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi au comunicat că contractele de muncă a patru angajaţi de la PUB 75 au fost înregistrate online la o zi după cumplitul incendiu, existând indicii clare că patronul localului folosea în masă angajaţi la negru. De asemenea, există bănuiala şi că Sorina Florinela Ferari ar fi lucrat la acest bar, lucru negat însă vehement atât de ceilalţi angajaţi la negru, cât şi de familia fetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenta eroină, pe ultimul drum, fără prezenţa celei pentru care a murit.
 Vizualizări articol: 7080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.59/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 17 voturi
Studenta eroină, pe ultimul drum, fără prezenţa celei pentru care a murit4.6517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire. trimis de
(27 ian 2011, 11:09:01
Voi ganditi cand scrieti ? Cum sa vina persoana vinovata intr-un fel de decesul acestei fete? Toata lumea sa se uite la ea ciudat. Ar fi fost normal sa dea un telefon in care sa-si exprime regretele (daca le are) insa nu avea sens sa vin la inmormantare. Nu i-ar fi facut nici ei bine si nici familiei indurerate.
2.   Mda trimis de
(27 ian 2011, 11:33:07
Dumnezeu sa o odihneasca!

Noi romanii insa nu suntem prea capabili de gesturi frumoase atunci cand e momentul. Noi ne fofilam repede (parca o si aud pe fata salvata - Da' ce, eu am pus-o sa intre in flacari? De ce sa ma duc la inmormantare?) si ne facem ca ploua. Ca asa suntem noi. Mai sunt si exceptii, insa din pacate, uite ce se intampla cu ele.

Frumos ar fi fost ca marlanul de patron al bombei PUB75 sa trimita o coroana, ca pentru proprietatea si portofelul lui s-a dus fata sa stinga focul (ceea ce angajatele lui nu stiau sa faca). Frumos ar fi fost sa ii sustina pe parinti cu 100 de lei macar. Frumos ar fi fost sa nu incerce sa drege busuiocul cu cartile de munca la o zi dupa accident. Frumos ESTE ce au facut pompierii, BRAVO lor.

Ar fi frumos daca am sti sa fim oameni, asa cum a stiut fata asta. Dar nu stim...Ca asa suntem noi nascuti si crescuti.
3.   * trimis de
(27 ian 2011, 13:04:07
Prea multă iubire
Con.duce la o dureroasă despărţire
Iubeşteţi aproapele mai mult ca pe tine însuţi
Poţi concepe asta , contemporane ... poţi ?

Eticheta ecvestră a omului de azi
Nu poate concepe un astfel de interludiu
Te poţi salva prin fapte , dar poţi să şi cazi
Sorina’i un înger acum ... un înger viu

Am rămas uluiţi mimând respiraţia
Mimând că înţelegem ( de fapt ) ce s-a întâmplat
Prin gestul ei această fată ne’a arătat că viaţa
Trebuie trăită iubind cu adevărat
4.   Pentru - mda trimis de MAX85 trimis de
(27 ian 2011, 15:01:49
Max85 - ai foarte mare dreptate in ce ai scris. La romani - caracterul este problema. Pacat ca saraca fata si-a dat sufletul pentru cineva care nu merita. Dar D-zeu probabil a apreciat sufletul ei nobil si a luat-o din lumea asta rea si parsivista.
5.   Curiozitate trimis de
(28 ian 2011, 09:39:22
Pentru AL2011 Intrebi daca cei ce au scris gandesc, eu sunt sigur ca tu nu gandesti.Dar, ce sa-i faci multi au calculator si vor sa o arate, de ce-si arata si pr.... nu inteleg

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei