Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tehnologii noi

Geo-containere de 2000 de kg vor fi folosite la devierea râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de săptămâna viitoare, cursul râului Suceava va fi deviat treptat, înspre cartierul Burdujeni, în timp ce, de pe malul celălalt, o peninsulă de pământ se va apropia tot mai mult de pilonul fisurat al podului din zona Bazar.

Pe lângă lucrările clasice de deviere a cursului unui râu, adică trasarea unei noi albii şi formarea unui dig care să direcţioneze apa în altă direcţie, firma SC CF Iaşi Grup Colas, căreia i-a fost încredinţată această lucrare de către Primăria Suceava, a apelat şi la tehnologii noi de stăvilire a apei.

Astfel, de săptămâna viitoare vor fi aduse la Suceava peste 2100 de geo-containere impermeabile care vor fi umplute cu pământ, cu ajutorul unei instalaţii speciale, iar aceste recipiente, a căror greutate ajunge şi la 2000 de kg, vor fi amplasate în jurul digului de pământ, pentru a împiedica apa să-l erodeze.

“Anterior, la inundaţii sau la lucrări de acest gen se foloseau saci normali, umpluţi cu nisip. Numai că la o viitură, aceşti saci erau primii luaţi de apă. Aceste geo-containere au un volum mare, iar umplute au şi o greutate foarte mare, încât nu mai pot fi luate de ape. Avantajul principal este că pot fi umplute pe loc, acolo unde este nevoie, chiar şi cu pământ, care nu iese din ele, fiind impermeabile”, a explicat Alexandru Brănici, şeful de şantier al lucrărilor executate de SC CF Iaşi.

Pe măsură ce cantităţi tot mai mari de pământ vor fi împinse în apă, pentru formarea acestui dig, care va fi protejat pe margini de geo-containere, apa Sucevei se va duce singură pe canalul trasat de excavatoare pe laterala dinspre Bazar, unde o suprafaţă mare de teren a fost decopertată, la o adâncime de câţiva metri, pentru a forma o nouă albie de râu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geo-containere de 2000 de kg vor fi folosite la devierea râului Suceava.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geo-containere de 2000 de kg vor fi folosite la devierea râului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei