Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 nov 2010 - Anul XV, nr. 261 (4552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Trafic

Podul rutier de la Dorneşti a fost redeschis circulaţiei în lipsa autorităţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Podul rutier de pe DN 17 A de peste râul Suceava care face legătura între Rădăuţi şi Siret a fost redeschis circulaţiei rutiere. Aceasta după ce lucrările de reconstrucţie a porţiunii de pod care a fost distrusă în urma inundaţiilor din vara acestui an au fost finalizate de firma SC CF Iaşi, cu două săptămâni înainte de termenul planificat. Reamintim că la începutul lunii iulie a.c. o porţiune din podul rutier de la Dorneşti de pe DN 17A a căzut în apele râului Suceava, după ce un pilon s-a lăsat cu un metru. Soluţia aleasă pentru refacerea podului a constat în montarea unei grinzi metalice cu o deschidere mai mare, de 46 de metri.

Reprezentantul firmei ieşene a precizat că maşinile vor circula pe podul de la Dorneşti cu o restricţie de viteză de 30 km/h. Restricţia de viteză este valabilă doar pe perioada zilei, având în vedere că încă se mai realizează lucrări de amenajare a trotuarelor, precum şi alte finisaje.

Reprezentantul SC CF Iaşi, Alexandru Brănici, a spus că pe podul de la Dorneşti nu sunt restricţii de tonaj.

„Lucrarea a fost complexă din punctul de vedere al execuţiei. Am încercat să redăm circulaţia cât mai repede şi am reuşit să facem acest lucru cu circa două săptămâni mai repede decât data din graficul de execuţie. Lucrările nu sunt finalizate, mai avem rosturile de dilataţie, trotuarele şi unele lucrări mici de finisaje, însă maşinile pot să circule, indiferent de tonaj”, a spus Brănici.

Valoarea investiţiei totale la podul de la Dorneşti se ridică la suma de 125 de miliarde de lei vechi. Alexandru Brănici a mai adăugat că, pentru ca podul de la Dorneşti să fie în siguranţă, ar fi necesară construcţia unui prag de fund, investiţie care s-ar ridica tot la suma de 125 de miliarde de lei vechi.

„Lucrarea trebuie să fie pusă la adăpost de un prag de fund. Zona care a fost afectată de inundaţiile din vară este solidă acum din punctul de vedere al rezistenţei. Nu se mai poate întâmpla nimic. Dar au rămas ceilalţi piloni de susţinere care nu au fost consolidaţi”, a mai spus reprezentantul SC CF Iaşi.

 

Deschiderea circulaţiei nu s-a făcut cu fast

Redeschiderea circulaţiei pe podul rutier de la Dorneşti nu s-a făcut în prezenţa autorităţilor judeţene sau centrale. Deşi preşedintele României, Traian Băsescu, a fost prezent la Dorneşti de şase ori pentru a vedea care este stadiul lucrărilor, el nu a venit şi la deschiderea circulaţiei pe pod. De asemenea, la Dorneşti nu au fost prezenţi ieri nici preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi nici prefectul Sorin Popescu. În aceste condiţii, inaugurarea s-a făcut doar în prezenţa primarului din Dorneşti, Gheorghe Luţa, constructorilor şi reprezentanţilor Companiei de Drumuri Naţionale.

De precizat că adjunctul şefului Secţiei Drumuri Naţionale Suceava, Mirela Moise, a precizat că lucrările la podul din Dorneşti vor fi finalizate în totalitate în două săptămâni, când vor fi ridicate şi restricţiile de viteză pentru perioada de zi. Mirela Moise a mai spus că începând de ieri a fost ridicată şi semnalizarea rutieră pentru varianta de ocolire a podului rutier. Ea a precizat că în scurt timp va începe şi dezasamblarea podului de pontoane construit în aval de cel afectat de inundaţiile din vară.

În ceea ce-l priveşte pe primarul din Dorneşti, Gheorghe Luţa, acesta a spus că finalizarea lucrărilor la podul de pe DN 17 A este extrem de importantă, în condiţiile în care acesta asigură legătura rutieră cu Ucraina. El a mai spus că pe data de 10 noiembrie a.c. va fi reluat şi traficul feroviar către Ucraina.

„Vreau să mulţumesc în primul rând domnului preşedinte al României, Traian Băsescu, care s-a implicat până la terminarea lucrărilor. Am fost sprijiniţi de domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de domnul prefect Sorin Popescu, precum şi de miniştrii care au venit aici şi au văzut situaţia în care ne află. Şi vreau să-i mulţumesc şi ministrului Apărării, Gabriel Oprea, care ne-a sprijinit în construirea podului de pontoane. Şi sper ca şi în continuare să beneficiem de sprijin până la finalizarea tuturor lucrărilor pe care le avem în Dorneşti, pentru că şi noi, locuitorii din Dorneşti, îi sprijinim”, a spus Gheorghe Luţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul rutier de la Dorneşti a fost redeschis circulaţiei în lipsa autorităţilor.
 Vizualizări articol: 1390 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul rutier de la Dorneşti a fost redeschis circulaţiei în lipsa autorităţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 5 nov 2010, 11:38:14
Restrictia temporara limiteaza viteza maxima admisa pe pod de 50 km/ora.
Indicatorul permanent limiteaza viteza la... 30 km/ora!
2.   Nu Nu Nu se poate trimis de
( 5 nov 2010, 22:19:30
Offfffffffffffffffff CUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMM nu a fost sa se etaleze FLUTUR?
INCREDIBIL!!!!!
A nu nu se poate il mai redeschidem odata!
Munceste el asa mult pentru tara si nu poate participa la asfel de evenimente?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei