Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bătaie de joc

Tir încărcat cu fier, prăbuşit într-un şanţ ISPA acoperit de mântuială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările ISPA de înlocuire a reţelelor de canalizare de pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava sunt o imensă bătaie de joc. Orice şofer ajunge prin zonă are de trecut prin şanţuri adânci ce traversează drumul, iar pietonii nu se mai pot descotorosi de glod. Se poate însă şi mai rău, ieri un şofer de tir prăbuşindu-se în şanţul în care s-au montat noile conducte, şanţ ce era acoperit cu pământ.  

 

S-a întâmplat dimineaţă, în jurul orei 7.00, în dreptul casei 102 A, la câteva sute de metri de blocurile ANL din cartierul Burdujeni. Radu Ailenei, şoferul unui tir aparţinând firmei Marinalex SRL Văratec, transporta peste 20 de tone de fier armat, venind din Grecia. Deoarece o maşină venea de pe sensul opus, acesta a tras puţin spre dreapta, fără a părăsi, însă, carosabilul. Şanţul săpat la marginea şoselei, unde au fost înlocuite conductele de canalizare, era acoperit cu pământ, aproximativ la nivelul şoselei, astfel că şoferul nu şi-a dat seama de pericol, mai ales că nu exista nici urmă de indicator care să avertizeze că suprafaţa acoperită nu prezintă siguranţă. Partea din spate a tirului încărcat cu fier s-a afundat brusc în pământ, nelipsind mult ca acesta să se şi răstoarne.

„Este inadmisibil, au acoperit şanţul în bătaie de joc, dacă ştiau că nu prezintă siguranţă trebuiau să marcheze zona, nu se poate aşa ceva. Noi trebuia să ducem încărcătura la furnizor la o anumită oră şi acum stăm blocaţi aici. Pagubele sunt mari, o să dăm în judecată firma şi o să cerem daune”, ne-a declarat Marilena Senciuc Dobre, patroana societăţii care deţine tirul, ajunsă şi ea la faţa locului.

 

Tirul, scos din groapă după ore de muncă şi descărcarea fierului 

Rămas blocat de dimineaţă, tirul a fost scos din şanţ abia în jurul orei 13.00. A fost nevoie ca încărcătura din fier să fie parţial scoasă, fiind transferată într-un alt vehicul greu, iar apoi cu un utilaj tirul a fost ridicat. În tot acest timp, circulaţia de pe strada Gheorghe Doja s-a desfăşurat cu greutate, fiind nevoie şi de intervenţia poliţiştilor de la circulaţie pentru o minimă fluidizare a traficului.

Lucrările de înlocuire a conductelor de canalizare de pe strada Gheorghe Doja sunt efectuate de societatea Pfeiffer, însă zona în care s-a petrecut accidentul este dată în subantrepriză firmei Spaces Group Cluj.

 

Firma a luat amenda minimă prevăzută de lege

În faţa reprezentanţilor Primăriei municipiului Suceava, conducerea firmei a motivat slaba calitate a lucrării prin faptul că mai are de lucrat în zonă şi stratul de pământ a fost pus temporar.

Totuşi, aceasta nu a scăpat de amendă, pentru că lucrarea nu era semnalizată. Agenţii de la Biroul de Poliţie Rutieră Suceava au aplicat societăţii o sancţiune contravenţională în cuantum de 1260 de lei, adică 21 de puncte de amendă. Este sancţiunea minimă ce se dă pentru o astfel de abatere gravă, poliţia luând această decizie deoarece firma s-a mobilizat în zonă cu utilaje şi forţă de muncă, pentru scoaterea tirului.  

Abia după producerea incidentului, muncitorii au marcat corespunzător zona, cu bandă şi indicator de ocolire. 

 

Bătaia de joc de pe strada Gheorghe Doja

Trecând peste acest incident care denotă o crasă incompetenţă, pe strada Gheorghe Doja sunt multe alte probleme. Chiar la câţiva metri de zona în care s-a prăbuşit tirul, un şanţ care se întinde de-a lungul drumului, acoperit cu pietriş, dar săpat după ploi, este trecut cu mare greutate de şoferi, cei care au garda maşinii mai joasă riscând să-şi rupă autoturismele. Un locatar de pe Gheorghe Doja ne-a spus că în seara de duminică a dat mai multe telefoane la autorităţi, semnalând că şanţurile acoperite în zonele în care s-a lucrat au fost spălate de ploaie şi traficul devine din ce în ce mai greu, însă nimeni nu a luat nici o măsură. Oamenii spun că s-au săturat până peste cap de muncitorii care s-au instalat pe strada lor de luni bune de zile, iar de atunci lucrează în batjocură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tir încărcat cu fier, prăbuşit într-un şanţ ISPA acoperit de mântuială.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Tir încărcat cu fier, prăbuşit într-un şanţ ISPA acoperit de mântuială4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(19 oct 2010, 11:59:43
..Unde esti tu Tepes doamne...
2.   Ziaristi..... trimis de
(19 oct 2010, 13:33:12
""transporta peste 20 de tone de fier armat, ""laughing cu siguranta transporta otel pt armaturiwinking si era un autocamion nu TIR .
3.   Suceava trimis de
(19 oct 2010, 14:46:17
Toata Suceava e la fel. Cand vin alegeri Lungu plomeaza totul , si moaka lui ar trebui plombata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei