Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filmuleţ de avertizare asupra fraudelor pentru Loteria vizelor, inspirat de "Ursul păcălit de vulpe"

Marţi, 19 Octombrie 2010 (15:47:29)

Ambasada SUA atrage atenţia asupra escrocheriilor privind Loteria Vizelor, printr-un film de animaţie postat pe Internet, în fapt o alegorie a poveştii "Ursul păcălit de vulpe", cu un "ursuleţ emoţionat", un "vulpoi viclean" şi un pescar naiv.

"Într-o frumoasă dimineaţă însorită, ursuleţul nostru se trezeşte foarte bine dispus. A aflat că este perioada de înregistrare pentru programul Loteria Vizelor şi plănuieşte să meargă la un Internet-cafe să se înscrie", este mesajul cu care începe filmul realizat de ambasadă.

Însă, "vulpoiul cel viclean" îl vede pe ursuleţ în timp ce se îndrepta către oraş şi intră în vorbă. "Vulpoiul cel viclean" îi spune "ursuleţului emoţionat" că are propria afacere prin care poate intermedia formalităţile necesare înscrierii. "Ursuleţul este în culmea fericirii şi nu poate să creadă că este atât de simplu", continuă mesajul filmului.

Între timp, în poveste apare şi un pescar care "merge agale cu căruţa pe drumul care duce către lac". "Deodată îşi aduce aminte că nu şi-a mai verifcat mail-ul de multă vreme aşa că se opreşte la un Internet-cafe", continuă povestitorul.

Şi ursul şi pescarul sunt păcăliţi de vulpoi, care primeşte de la aceştia şi câte o mie de euro.

Filmul redă în cele 6 minute şi jumătate principalele modalităţi de fraudă legate de Loteria Vizelor.

Ambasada arată într-un comunicat remis marţi că, de-a lungul întregului an şi în special în perioada de înscriere în programul Loteria Vizelor, "spaţiul virtual este inundat de oferte ale diverşilor intermediari de viză şi ale unor escroci".

Misiunea diplomatică anunţă că, pentru contracararea acestor escrocherii, a creat povestea video în forma unei alegorii, iar versiunea în limba română a filmului poate fi văzută pe contul de YouTube al ambasadei şi pe contul de Facebook.

"Ambasada Statelor Unite este foarte îngrijorată de apariţia companiilor intermediare şi a escrocilor care îşi fac publicitate pe internet atrăgând victimele încrezătoare prin intermediul unor contracte şi al altor escrocherii care înşală publicul din România. Dorim să reamintim publicului că înscrierea în programul Loteria Vizelor este gratuită, iar asistenţa unei agenţii sau a unei terţe persoane nici nu este necesară, nici nu creşte şansa unei persoane de a fi selecţionată", a apreciat Laurie Meininger, consul general adjunct şi şefa Secţiei de Vize a ambasadei.

Înscrierile în programul Loteria Vizelor 2012 trebuie transmise electronic până la 3 noiembrie. Solicitanţii pot accesa formularul electronic de înregistrare pe pagina oficială www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Nu există nicio taxă pentru trimiterea electronică a înregistrării. Publicul trebuie să fie atent la adresa de internet şi să folosească numai pagina oficială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmuleţ de avertizare asupra fraudelor pentru Loteria vizelor, inspirat de "Ursul păcălit de vulpe".
 Vizualizări articol: 1929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmuleţ de avertizare asupra fraudelor pentru Loteria vizelor, inspirat de "Ursul păcălit de vulpe"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei