Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aberant

Mlaştină oferită pentru amenajarea unui cimitir în Iţcani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aleşii locali suceveni au fost nevoiţi să se întrunească ieri, într-o şedinţă extraordinară convocată în grabă, cu doar câteva ore înainte, pentru a rezolva o situaţie penibilă, apărută din cauza atribuirii greşite a unui teren de către Guvern.

Mai exact, locuitorii cartierului Iţcani ar fi fost forţaţi să îşi îngroape morţii într-o mlaştină de pe malul lacului Dragomirna, în locul terenului solicitat de municipalitate chiar în apropierea bisericii, după ultimele case din localitate, pentru că, în mod ciudat, numărul parcelei de teren atribuită prin Hotărâre de Guvern este altul decât cel pentru care s-a depus cerere de transfer.

“Este o problemă de forţă majoră. Noi de acum patru ani am înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care să ni se acorde 15 hectare de teren – 12 pentru un complex sportiv şi trei pentru un cimitir în cartierul Iţcani. Noi am depus cerere pentru o parcelă de teren situată foarte aproape de biserică, dar cei de la Academia de Ştiinţe Agricole ne-au modificat această parcelă, încât terenul care ne-a fost atribuit prin Hotărâre de Guvern este inutilizabil, fiind o zonă mlăştinoasă, la coada lacului Dragomirna. Pentru a putea corecta aceste lucruri ni s-a cerut de la Guvern să transmitem astăzi, de la ora 14.00, o nouă HCL, prin care să solicităm altă parcelă, 40/100, care este situată aproape de casele oamenilor”, le-a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu, aleşilor locali suceveni, motivul pentru care au fost convocaţi de urgenţă.

Iniţiatorul HG-ului prin care au fost transferate din patrimoniul statului în cel al Primăriei Suceava terenurile solicitate, deputatul Sanda Maria Ardeleanu, a purtat noi discuţii cu conducerea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Şişeşti”, pentru a-i determina să aloce altă parcelă, care să se preteze destinaţiei propuse de municipalitate. Lungu i-a mulţumit atât ei, cât şi deputatului PSD Ioan Stan, care s-a autosesizat în Camera Deputaţilor că parcelele nu sunt scrise corect în anexa de la Guvern.

Noua HG, prin care municipalităţii sucevene i se va atribui o altă parcelă de teren în locul mlaştinii, pentru a amenaja un cimitir nou pentru locuitorii din Iţcani, urmează să fie adoptată chiar în cursul acestei săptămâni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mlaştină oferită pentru amenajarea unui cimitir în Iţcani.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Mlaştină oferită pentru amenajarea unui cimitir în Iţcani3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei