Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Oraşul care nu cântă

Bizar Bazar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai tare concert din acest an a avut loc duminică seară. Nu vă  gândiţi că a fost pe stadion, în prezenţa a 20.000 de oameni, ci într-un club din Suceava. Trupa „Partizan” a făcut un show total în faţa a 20 de oameni, inclusiv organizatorii şi ziariştii. Da, da, aţi citit corect. Au fost doar 20 de oameni pentru a gusta puţină muzică bună. Plătitori, doar trei dintre cei prezenţi, care şi-au primit şi banii înapoi. Chiar şi aşa, Artan, Suedezu, Andrei, Cezar şi Janin au fost senzaţionali.

 

Programat să înceapă la ora 20.00, concertul din Disco Vox a debutat o oră şi jumătate mai târziu. Între timp, cei veniţi să asculte muzica celor de la „Partizan” puteau fi număraţi pe degetele de la o mână. Extrem de dezamăgiţi, organizatorii Ovidiu Mihalache şi Viorel Brânză şi-au pus cenuşă în cap, au returnat banii încasaţi din cele trei bilete vândute şi le-au prezentat situaţia într-un mod extrem de franc invitaţilor. Cu umoru-i binecunoscut, Artan a reacţionat ca un mare artist şi le-a spus colegilor de trupă: „Să înceapă nebunia!”.

Şi a fost nebunie totală. Dacă iniţial au spus că vor cânta trei-patru piese şi, eventual, ceva la cererea puţinilor spectatori, cei de la „Partizan” nu au mai coborât de pe scenă timp de o oră şi jumătate.

Artan a dat tonul unui show cum rar se vede în Suceava. La jumătatea concertului şi-a dat jos ghetele şi a rămas în şosete, iar mai apoi, el şi alţi trei colegi au renunţat la tricouri. La final, cei de la „Partizan” au oferit şi un bis şi s-au fotografiat cu cine a dorit să rămână cu o amintire vizuală de la spectacol.

Sucevenii care au fost în Disco Vox duminică seară s-au simţit ca la o petrecere privată, la care au avut privilegiul să asculte muzică de calitate. Trebuie reţinută prestaţia de excepţie a trupei „Partizan” şi amorţeala unui oraş în care cultura pare să fi murit.

 

Artan, o experienţă cu care s-a mai întâlnit la începuturile carierei

Artan, pe numele său adevărat Adrian Pleşa, a mărturisit că a mai trăit o asemenea experienţă la începutul anilor ’80, în vremurile sale de pionierat cu trupa „Timpuri Noi”.

„Suntem ca într-o spirală, ne întâlnim cu aceeaşi situaţie după 30 de ani. E pur şi simplu un rateu din punct de vedere comercial, dar e o mare sărbătoare artistică. Organizatorii sunt poate mai supăraţi decât noi, aşa că ne-am propus să-i facem să zâmbească”, a spus Artan.

Omul în jurul căruia s-a construit formaţia „Partizan” crede că într-un oraş ca Suceava există cel puţin câteva sute de iubitori de muzică electronică şi de rock alternativ, dar cu toate acestea au preferat să stea acasă şi să nu vină la spectacol.

„Deşi scena de artă contemporană s-a dezvoltat foarte mult atât calitativ, cât şi cantitativ, concomitent se constată o scădere a interesului pentru artă. Există repere, dar şi reperele sunt relative. Societatea are o evoluţie sinuoasă, sunt perioade fertile pentru artă şi perioade fertile pentru blocajul în material. Acum, se pare, am ajuns în acest blocaj”, a concluzionat Artan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bizar Bazar Suceava.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bizar Bazar Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte tare.. trimis de
(19 oct 2010, 12:35:49
Nu a fost mediatizat cum trebuie!
Imi pare tare rau ca i-am ratat..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei