Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 oct 2010 - Anul XV, nr. 246 (4537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ajutoare la încălzire

Cererile de subvenţii la căldură pot fi deja depuse la primărie şi la asociaţiile de locatari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de ieri, sucevenii pot depune la primărie sau la asociaţiile de proprietari cererile pentru subvenţii la încălzirea locuinţelor în această iarnă.

Anul acesta, municipalitatea suceveană a tipărit şi distribuit 15.000 de cereri de ajutoare de căldură, cu 3.000 mai puţine ca anul trecut, pentru că, din cauza condiţiilor mai restrictive de acordare a acestor subvenţii, este de aşteptat ca numărul beneficiarilor să fie mai mic decât în alţi ani.

10.000 de cereri de subvenţii au fost deja împărţite asociaţiilor de proprietari din municipiu, pentru a fi distribuite sucevenilor care beneficiază de căldură în sistem centralizat, în vreme ce 5000 sunt disponibile la sediul Primăriei Suceava pentru cei care beneficiază de căldură de la centrale de apartament pe bază de gaz metan.

“După completarea acestor cereri şi după anexarea tuturor actelor doveditoare solicitate, de la cele de venituri până la cele de proprietăţi deţinute de membrii familiei solicitante a ajutorului de căldură, acestea pot fi depuse direct la asociaţiile de locatari în cazul celor care primesc căldură de la Termica, ori direct la sediul din Areni al Primăriei Suceava, pentru cei care se încălzesc arzând gaz metan. Cei care se încălzesc folosind alte tipuri de combustibil, precum lemnul, cărbunele sau produse petroliere, sunt aşteptaţi la sediul de primărie din Burdujeni”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a adăugat că, în cazul unor familii cu situaţii precare, vor mai fi acordate ajutoare şi din partea municipalităţii, în baza unei anchete sociale.

 

Acte necesare la depunerea cererilor de subvenţie la căldură

Plafonul maxim de venit lunar pe membru de familie a rămas acelaşi ca şi anul trecut, de 615 lei, dar cei care vor să beneficieze de ajutorul de încălzire trebuie să ia în calcul toate veniturile pe care le obţin, nu doar salariile.

Adeverinţele de venit pe care trebuie să le depună la dosarul de solicitare a subvenţiei la căldură trebuie să cuprindă venitul net, inclusiv bonurile de masă, din luna anterioară depunerii cererii, cupoanele de pensie sau indemnizaţiile de şomaj, alocaţiile de stat, dar şi veniturile obţinute de cei care funcţionează ca PFA sau Întreprinderi individuale. Pentru cei care nu obţin venituri trebuie prezentată o adeverinţă de la Administraţia Financiară.

La întocmirea dosarului de solicitare a subvenţiei este obligatorie ataşarea extraselor de rol cu bunurile impozabile înregistrate de familie/persoana singură, aceste extrase putând fi obţinute de la primărie, de la serviciul Impozite Persoane Fizice.

Familia care vrea să primească ajutor la încălzirea locuinţei nu trebuie să mai aibă şi alte imobile aflate în proprietate, în afara locuinţei de domiciliu.

O altă restricţie impusă este cea referitoare la capacitatea cilindrică a motorului autoturismului, care nu trebuie să depăşească 1600 cmc.

Tot fără subvenţii la încălzire vor rămâne şi sucevenii care au mai mult de 1000 de mp de teren în zona urbană, sau peste 3000 de mp în zona rurală.

În cazul celor care au centrale termice de apartament, care funcţionează cu gaz metan, odată cu cererea de subvenţie trebuie adusă şi ultima factură emisă de E.ON Gaz sau contractul de furnizare pentru cei care şi-au montat centralele anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererile de subvenţii la căldură pot fi deja depuse la primărie şi la asociaţiile de locatari.
 Vizualizări articol: 2303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cererile de subvenţii la căldură pot fi deja depuse la primărie şi la asociaţiile de locatari5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Subventii trimis de
(19 oct 2010, 11:52:43
ce te faci cu cei care au apartamente, vile, sute de ha.de teren prin alte localitati? la mare, la munte, prin Bucuresti, le tin inchiriate si iau bani.... deci, apa de ploaie totul....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei